Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Típusképek online társkeresőkön nov19

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Típusképek online társkeresőkön

Azt mondják, egy kép olykor többet ér 1000 szónál - de korántsem biztos, hogy mindannyian ugyanazt látjuk benne... Aki felteszi, esetleg teljesen mást akar vele közvetíteni, mint ami aztán átjön belőle - de persze minden befogadó is mást olvas ki egy-egy képből. És mikor kiválasztunk egy akár vagy több képet, egyáltalán belegondolunk, hogy mit üzenhet a kép, vagy mi magunk mit akarunk vele tudatni?

Esetleg egyszerűen csak azt tesszük ki, amin szerintünk jól nézünk ki? Vagy az a szempont, hogy minél kevesebbet kelljen vacakolni, bármi megteszi? (Mert sokszor az a benyomásom, hogy a feltett kép mögött nincs is tetszeni vágyás, csak gyorsan túl akart lenni az illető az egészen.)

Íme, néhány típuskép, és a hozzá képzelt üzenet:


Nők:

  1. Fekete-fehér, retrós, hanyag elegancia: Szeretek kiállításokra járni, olvasott vagyok, értelmiségi férfit keresek.
  2. Elegáns ruha, smink, esetleg pezsgőspohár: Drága ízlésem van, adok magamra, elég tehetős vagy?
  3. Visszafogott öltözék, szerény mosoly, természetesség, esetleg egész alakos, nadrágos kép, amin alig látszik az arc: Csakis komoly kapcsolat jöhet szóba, szűzies vagyok! És bizonytalan. 
  4. Bikinis, vagy erősen dekoltált fotó: Imádom, ha megbámulnak, és kicsit se vagyok prűd. Kalandorok se kíméljenek. 
  5. Tengerpart, hegyek, virág, naplemente (saját kép nélkül): Az egyszerű dolgokat kedvelem, és nem nincs rólam egy jó fotó se. A lelkem egyébként is fontosabb!
  6. Szélfútta haj, révedő tekintet: Profi fotós az egyik haverom... Egyébként meg tele vagyok titkokkal. Vagyis jó lenne, ha ezt hinnéd. 
  7. Bulis fotó, amelyről az se derül ki, melyik lányt kéne nézni: A bulizás a mindenem, ne nagyon számíts józanságra, vadnak születtem, remélem, te is!
  8. Híres színésznő vagy rajzfilmfigura, stb. képe: Más szeretnék lenni, mint ami vagyok, vagy: még gyereknek érzem magam.
  9. Kutyás/macskás kép: Ha nem szereted az állatokat, ne is írj! (Vadabb kinézetű kutyával: fiús csaj vagyok, kösd fel a gatyád!)
  10. Gyerekkori kép vagy gyerekkel együtt pózolva: Még mindig kislánynak érzem magam / családcentrikus vagyok, gyereket akarok / van gyerekem és pótapát keresek hozzá.
  11. Családi kép anyuval / apuval: Engem csak csomagban lehet megkapni. 
  12. Motoros kép: Valóra váltom a legvadabb fantáziáidat - már, ha vannak olyanok. 
  13. Nincs kép: Lusta voltam fotót feltenni / utálom az összes fényképemet / azt szeretném, ha a szövegemre figyelnél! Illetve: Paranoiás vagyok (és lehet, hogy üldöznek.)


A sort persze lehetne folytatni, de nézzük, milyenek a férfiak típusképei:

  1. Sportolás közben készült kép: Nézd csak, milyen kemény és fit srác vagyok, el tudod képzelni az izmaimat? Az első randi maratonfutás lesz. 
  2. Mezítelen felsőtest, arc nélkül, tükörből: Erre biztos beindulsz! Az arcomon nincs mit nézni. 
  3. Itallal a kézben, esetleg haverokkal: Ne lepődj meg, szeretek bulizni, és elvárom, hogy a sör mindig be legyen hűtve. 
  4. Gyerekkori kép vagy gyerekkel együtt pózolva: Még mindig kisfiúnak érzem magam / családcentrikus vagyok, anyáskodó nőt keresek.
  5. Cuki macskás/kutyás kép: Érzékeny lelkű, gyengéd srác vagyok, nyugodtan bízd rám magad!
  6. Nagytestű, vad kinézetű kutyás kép: Olyan vadállat vagyok/szeretnék lenni, mint a kutyám. Ne számíts ölebre!
  7. Drága autóval, motorral, jachttal pózolva: Bármit meg tudok venni. Téged is.
  8. Ex-barátnővel készült kép: Nincs is szükségem nőre, már van! Esetleg: több lánnyal kavarok egyszerre. 
  9. Motoros kép: Vadnak születtem - vagyis szeretnék annak látszani.
  10. Jógaülésben, nagy szakállal: Felejts el minden luxust, a természet fia vagyok. De az is lehet, hogy kocka. 
  11. Híres képregényhős vagy akciófilm szereplője: Más szeretnék lenni, mint ami vagyok / még mindig gyereknek érzem magam.
  12. Igazolványkép/sebtiben készített szelfi: Az egyszerű megoldásokat kedvelem, ez volt kéznél... 
  13. Nincs kép: Lusta voltam fotót feltenni / utálom az összes fényképemet / azt szeretném, ha a szövegemre figyelnél! Illetve: Paranoiás vagyok (és lehet, hogy üldöznek.)

A portré-fotózás külön szakma, de ez persze nem jelenti azt, hogy mindenképp profi fotókat kéne csináltatnunk magunkról: barátnőt, barátot is megkérhetünk rá, hogy készítsen rólunk képeket. (Férfiak esetében kifejezetten taszító lehet, ha valaki túl modell-szerűen néz ki a fotón, amiről ordít, hogy profi készítette. Nőknél ez nem gond.)

Legjobb, ha a képen csak mi vagyunk, mert az egész társkeresés rólunk szól... A rossz minőségű, igénytelen vagy túlspilázott fotó is kelthet fals benyomást. Persze mindezt leginkább mások profilképei kapcsán vesszük észre. Mindenképp érdemes megkérdezni egy ellenkező nemű, bizalmas személyt, akitől őszinteséget várhatunk, melyik képet válasszuk. Mert ami nekünk bejön, az esetleg ellenkező oldalon kifejezetten nem számít vonzónak. Inkább előre szembesüljünk a kritikával, mint utóbb bosszankodjunk, hogy nem aratunk sikert.