Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

A válás felszabadít?

Szakértői rovatunkban ezentúl Randi Andi life coach, a Randivonal által ajánlott Ezért vagy még egyedül című könyv szerzője  válaszol az olvasói kérdésekre.

 

Olvasónk kérdezi:

"Elvált nőként éppen a családi állapotom az, amit gátnak érzek, szemben azokkal, akik szerint a válás felszabadít. Engem inkább blokkol. A téma, ami érdekelne, a válás utáni randizás. Mennyi idő után javasolt? Mikor érzi az ember, hogy érzelmileg már készen áll rá? Sajnos fél év után is azt érzem, hogy hiába próbálkozom, egyszerűen nem megy még az ismerkedés, pedig az elején (első egy-két találkozónál) még minden jól indul, aztán elkap a pánik vagy a depresszió és inkább elüldözöm magamtól az illetőt (ez már kétszer is előfordult pár hónap alatt). Pedig teljesen normális emberekkel ismerkedem, nem volt semmi riasztó, stb. Mit lehet ilyenkor tenni? Felejtsem el inkább a társkeresést még egy időre?"

 

Kedves Társkereső!

 

Válás: felszabadít vagy megsemmisít?

Egy válás akkor felszabadító, ha valaki már évek óta őrlődött egy rossz kapcsolatban és előre tudta, hogy ez lenne a legjobb megoldás. Ha valakit otthagynak, megcsalnak, elárulva érzi magát és a válás derült égből villámcsapásként jön, természetesen nem felszabadító, hanem inkább földbe tipró, megsemmisítő élmény lesz. Ezért van az, hogy semmi értelme gyógyulási időtartamokat megadni, hiszen az mindenkinél más és más, figyelembe véve az adott ember habitusát, az adott párkapcsolatot és a válás körülményeit. Ne ostorozd magad tehát, ha sorra hallod a példákat, hogy xy válása után két perccel máris megtalálta élete szerelmét, ezek a sztorik sokkal inkább a kivétel, mintsem a szabály kategóriába tartoznak. Egy válás a legtöbb embert nagyon megviseli, az Újrakezdés Szakítás Után 30 napos programomra nem véletlenül iratkoznak fel férfiak és nők egyaránt, korosztálytól függetlenül.

 

Mikor vagy készen az újrakezdésre?

Azt pedig, hogy mikor érzed, hogy érzelmileg készen állsz egy új kapcsolatra? Izé... hát akkor, amikor érzed! Amikor már felszabadultan tudsz nevetni, szórakozni, tudsz lazítani, már nem fájnak annyira a történtek, és érdeklődéssel fordulsz más férfiak felé. Tudod, amikor olyan vagy, mint régen. Természetesen ez jelenleg lehet, hogy számodra még elképzelhetetlen, de hidd el, jobban leszel és eljön majd ez az időszak is.

Addig pedig a gyógyulási szakaszban – ami sokban hasonlít egyébként egy gyászfolyamathoz –Addig, amíg te sem érzed, hogy a társkeresés nem megy, ne erőltesd, kezdd el újra felépíteni a magánéletedet, járj önfeljesztő tanfolyamokra, keress új közösségeket és társaságot, melyhez csatlakozni tudnál, engedj meg magadnak olyan dolgokat, amelyeket eddig nem. Röviden összefoglalva: tegyél meg mindent azért, hogy jól tudd érezni magad! Először ez a legfontosabb, és csak utána jöhet egy új szerelem!

 

Üdvözlettel,

Randi Andi

randiandi