Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Létezik párkapcsolat szex nélkül?

[nsfw]

Szakértői rovatunkban ezentúl Randi Andi life coach, a Randivonal által ajánlott Ezért vagy még egyedül című könyv szerzője  válaszol az olvasói kérdésekre.

 

Olvasónk kérdezi:

„Létezik párkapcsolat szex nélkül? Már hónapok óta randizgatunk és ugyan én nem siettetem a dolgot, de nem értem, miért nem lépünk a következő szintre. Kérdezzek rá nyíltan? Vagy törődjek bele, hogy a mi kapcsolatunknak nem része a szexualitás?”

 

Kedves Társkereső!

Ismerek egy párt, akik Krishna-tudatúak és a hitük miatt nem szexelnek. Ennek ellenére ahogy én látom, nagyszerűen elvannak már évek óta, ajurvédikus recepteket cserélgetnek és együtt járnak edzeni. Tehát kérdésedre válaszolva, igen, létezik párkapcsolat szex nélkül. Feltéve, ha mindkét fél így akarja. Ott kezdődik a bibi, amikor az egyikük máshogy képzelné el a dolgokat. Mint például a Te esetedben.

Pánikra még semmi ok, ugyanis a Krishna-tudaton kívül számtalan oka lehet annak, hogy a párod nem lépett még a tettek mezejére. Fontos hangsúlyozni, hogy nem kell rögtön az impotenciára gondolni, hiszen a legtöbbször lelki eredetűek ezek az okok, fel is sorolok egy párat közülük.

 

Mi lehet az oka?

Például lehet, hogy az illető úriember szigorú katolikus neveltetésben részesült és iszonyat gátlásos, ráadásul nem volt párkapcsolata ezer éve, és nagyon fél, hogy elront valamit, esetleg kiderül tapasztalatlansága és amiatt otthagyod.

Az is lehet, hogy nagyon nem veszi a jelzéseidet, és fogalma sincsen, hogy Te már rég a lepedőt gyűrnéd vele.

Az is lehet, hogy még szűz, és attól fél, azonnal hanyatt-homlok fogsz elrohanni, amint ez kiderül.

Aztán az is lehet, hogy valamilyen szexuális traumája van, amit még nem sikerült feldolgoznia és annyira leblokkol a gondolattól, hogy kezdeményezni sem mer, bár nagyon-nagyon szeret és nem akar elveszíteni.

Aztán lehetséges, hogy a méretei nincsenek rendben, emiatt aztán önbizalomhiányos és megint csak nem mer kezdeményezni.

Aztán az is lehet – de ez az eseteknek csupán kicsit százalékában fordul elő – hogy egészen egyszerűen egészségügyi okok állnak a kezdeményezőképtelenség hátterében.

A lényeg: a hallgatással nem fognak rendbe jönni a dolgok. Igenis, ilyen esetben lehet és kell is a szexről beszélgetni. Természetesen semmiképpen sem szemrehányóan és követelőzően, hanem sokkal inkább puhatolózóan és érdeklődően.

 

A tuti recept

Egyik, hozzád hasonló cipőben járó ismerősömnél például akkor tört meg a jég, amikor közölte randi partnerével, hogy nyugodjon meg, ő még egyáltalán nem biztos abban, hogy családot szeretne, nem kell annyira rágörcsölni a témára (akkor a párja már napok óta másról sem beszélt, mint a gyerekvállalásról – kicsit kapuzárási pánikot kapott negyven felé közelítve, ami miatt az ágyban teljesen le volt fagyva.) Erre az adott férfiúnak végre sikerült felengednie, azóta is vígan hancúroznak, hacsak be nem kellett menniük a munkahelyükre. Persze mindezt sok-sok türelmes beszélgetés, nevetés és jó pár üveg bor előzte meg. Ezt a receptet ajánlom Neked is!

 

[/nsfw]

Üdvözlettel,

Randi Andi

randiandi