Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Már az első randin döntsünk a kapcsolat sorsáról?

Szakértői rovatunkban ezentúl Randi Andi life coach, a Randivonal által ajánlott Ezért vagy még egyedül című könyv szerzője  válaszol az olvasói kérdésekre.

 

Olvasónk kérdezi:

”A találkozónk előtt rengeteget leveleztünk, mindig nagyon közvetlen hangnemben. Aztán az első randin nagyon furcsa volt, szinte alig szólalt meg, mondhatnám kudarcba fulladt a találka. Nem tudom, lesz e jövője a kapcsolatnak, érdemes e próbálkozni... Már az első randin döntsek a kapcsolat sorsáról?”

 

Kedves Társkereső!

1. Ne levelezz hónapokig a randi előtt!

Tipikus hiba online társat keresőknél, hogy az első találkozó előtt hetekig, neadjisten hónapokig (!) leveleznek. Eközben pedig az webes közeg révén olyan dolgokat is elárulnak magukról és olyan témákba is belemennek, amelyekbe egyébként eszük ágába sem jutna, főleg nem egy vadidegennel. Aztán pedig az esetek többségében megkukulva ülnek az első randin, és rájönnek, óriási hibát követtek el, hogy kiadták legbensőbb gondolataikat egy olyan idegennek, aki amúgy nem is tetszik neki. „Hogyan ismerhettem ennyire félre?” – gondolják magukban és alig várják, hogy vége legyen a randinak. Mi lehet ennek az oka?

 

2. Ne építs légvárakat!

Rengeteg kutatás – és egyéni tapasztalat – bizonyítja, hogy emailben, online chaten, stb. sokkal több dolgot elárulunk magunkról, mint személyesen. Már pár szóból is úgy tűnhet, egy hullámhosszon vagyunk a másikkal. Lelkesen „olvasunk a sorok között”, és beleképzelünk a beszélgetésbe olyan dolgokat is, amelyek nincsenek is ott. Ennek oka az, hogy párt szeretnénk találni, és jótékonyan megelőlegezzük a másiknak az összes általunk elvárt tulajdonságot. „Ráképzeljük” az Igazi szerepét, beleéljük magunkat az eljövendő nagy szerelembe és észre sem vesszük, hogy annak illúzióját tulajdonképpen mi magunk teremtjük meg, saját magunknak. „Jujj, milyen szépeket ír!” – örömködünk, „pont hozzám illik” – reménykedünk még az első találka előtt. Aztán a reménykedésből hatalmas elvárások születnek, és már az első randin azt várjuk, hogy a másik karjaiba omolva nézzük majd a naplementét. Ez a legtöbbször persze nem így van, a vége pedig csalódás.

Minél tovább folyik a levelezés, a helyzet annál rosszabb, hiszen annál több időnk van a fent említett illúzió alapos felépítésre, a légvár hatalmasra felpumpálására. Voltak olyan olvasók, akik halálos szerelemről számoltak be nekem úgy, hogy még csak nem is találkoztak a másikkal. Ne ess bele ebbe a hibába – az online kommunikáció, bármilyen valóságosnak tűnik is, nem helyettesíti az offline találkozás próbáját. (Feltéve, ha húsvér párkapcsolatot szeretnél.)

 

3. Ne az első randin akard kitalálni, hogy ő lesz-e életed párja!

 

4. Javaslatom: ne húzd túl sokáig a levelezést, találkozz a másikkal minél hamarabb! (És az első randin még ne próbáld meg kitalálni, vajon ő lesz-e életed párja.)

 

Üdvözlettel,

Randi Andi

randiandi