Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Több vasat tartok a tűzben...

Szakértői rovatunkban ezentúl Randi Andi life coach, a Randivonal által ajánlott Ezért vagy még egyedül című könyv szerzője  válaszol az olvasói kérdésekre.

 

Olvasónk kérdezi:

"Online társkeresés esetén elfogadottabb, ha valaki úgymond több vasat tart a tűzben? "Hagyományos" ismerkedésnél nyilván nem túl fair, de az interneten vajon mások a szabályok? Azt tervezem, hogy legalább három-négy személlyel kialakítok virtuális ismeretséget, majd miután mindegyiküket jobban megismertem, találkozom személyesen is velük, aztán eldöntöm, ki legyen aki mindent visz. Vannak ennek veszélyei vagy csináljam nyugodtan?"

 

Kedves Társkereső!

A „több vasat tart a tűzben” mondást eredetileg arra találták ki, amikor valaki több emberrel van egyszerre szeretői viszonyban. Amint látod, ehhez az eredeti jelentéshez képest nagyon messze van az, hogy több emberrel levelezel/csetelsz egyszerre.

 

Egy randi nem randi!

Ráadásul ki kell, hogy ábrándítsalak: a társkeresők túlnyomó többsége egyszerre több potenciális online jelölttel kommunikál, méghozzá általában roppant prózai okból: időspórolás céljából. Ők már tudják, mert a saját bőrükön tapasztalták meg, hogy az online beszélgetés valójában még semmit sem jelent és egyáltalán nem garancia arra, hogy randi lesz belőle a végén. Sőt, egy randi még nem randi! Amíg valakivel legalább háromszor nem találkoztál, addig nem is nagyon érdemes komolyabban elgondolkozni az adott kapcsolatról és a közös jövőtökről. Tehát úgy gondolom, a kezdeti időszakban, amikor még nem alakult ki semmi és nem volt legalább három randi, addig természetes, hogy esetleg másokkal is levelezel vagy találkozol. Persze ha már kezdenek komolyabbra fordulni a dolgok – például elcsattant egy csók – akkor számíthatsz arra, hogy a másik esetleg ellenőrzi az online társkeresőn való jelenlétedet és csalódottan nyugtázza, hogy hiába volt a csók, másokra is vadászol. Ez némileg visszavehet a lelkesedéséből is, és úgy érezheti, hogy megbízhatatlan vagy.

 

Go exclusive

Ezért jó, hogy az USA-ban külön kifejezés van arra, amikor a kapcsolat eléri azt a komolysági fokot, hogy valaki már csak egy partnerrel randizik, ők azt mondják „go exclusive”, ami azt jelenti, hogy a két fél kizárólagossá vált egymás számára és párkapcsolatba kezd. Magyarországon nincsenek így kimondva a dolgok, ebből pedig számos félreértés származhat. A félreértéseknek a legjobb ellenszere pedig – hihetetlen, de még mindig nem találtak fel jobbat – az őszinte beszéd. Méghozzá személyesen, négyszemközt!

 

Üdvözlettel,

Randi Andi

randiandi