Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Őszi finomságok

Prémium borünnep a Gerbeaud Házban

Borkóstoló, mesterkurzus és VIP jegyek a Nagy Olaszrizling Kóstolóra! Október 19-én a boroké a főszerep. Ha nem csak vacsorák alkalmával szeretnétek élvezni a legfinomabb borokat, látogassatok el a Gerbeaud Házba. Az olaszrizling nem véletlenül található nálunk a legnagyobb mennyiségben, hiszen kitűnően alkalmazkodik borvidékeink természeti adottságaihoz, ahol előjöhetnek benne azok a zamatok, illatok, amelyek egyedivé és különlegessé teszik, és amelyek miatt kiérdemelte a hungaricum jelzőt. A Gerbeaud Házban saját érzékszerveiddel is megtapasztalhatod az olaszrizling sokszínűségét, a könnyed, gyümölcsös tételektől kezdődően egészen a nagy potenciállal rendelkező, összetett, hordós érlelésű borokig. Te sem hagyhatod ki több mint 60 borászat és 15 kiállító termékeit, és az estét egy hajnalig tartó borbulival zárhatod.

 

Vegyél részt a legjobb hazai ünnepeken! Szeretnéd a hozzád illő társsal megosztani az élményt? Ismerkedj 30-as társkeresőinkkel! 

Egri vár napja

2002 óta hagyományosan minden évben megrendezésre kerül az Egri vár napja rendezvény. Ha Ti is szeretitek a hagyományőrző programokat, akkor mindenképpen látogassatok el a csütörtökön Egerbe, hiszen rengeteg színes programmal várnak benneteket a szervezők. Lesz vitézi próba gyerekeknek a vár területén majd vitézzé avatási szertartás a próbát teljesítő gyerekeknek, solymászbemutató, Babszem Jankó Gyermekszínház, ingyenesen látogatható kiállítások, kézműves foglalkozások és haditorna bemutatók. Emellett most, a látogatók elől eddig elzárt vár részeket is meg lehet tekinteni a különleges rendezvény keretében. Ezen a napon nyílik meg a Láthatatlan ember című időszaki kiállítás is, ahol Gárdonyi műhelyébe nézhetünk be és megismerhetjük számos, eddig ismeretlen arcát.

 

 

Birsünnep Noszvajon

A népi gyógyászat rengeteg betegség ellen használja a birsalmát. Mindemellett sok-sok finomság is készülhet belőle az ősszel, így aztán nem csoda, hogy egy egész napot szentelnek neki Noszvajon. Kóstolhattok birsalmás süteményeket, birsalmasajtot, birsalmás bablevest és finomabbnál finomabb borokat. Természetesen, hogy ne csak az evésé legyen a főszerep, lesz táncház gyermekeknek bábszínház és játszóház, ha pedig otthonra is szeretnétek valami finomságot, mindent megtaláltok a kézművesek és árusok kirakodóvásárán. Ha már Noszvajon jártok, nem szabad kihagynotok a pinceházakat, barlanglakásokat, De la Motte kastélyt, gazdaházat és református templomot sem, és érdemes sétálni egy nagyot, hiszen ősszel gyönyörű az erdő. A gyermekek szedhetnek falevelet és gesztenyét, egy romantikus őszi erdő látványánál pedig nincs is szebb.

 

A kulináris élmények téged is várnak! Ne hagyd ki, mert nincs kivel elmenned! Találd meg a hozzád illő társat éppen online társkeresőink között!

Készítsetek együtt macaront

Egy falatnyi habkönnyű finomság, ami nemcsak szép, de az íze sem mindennapi, ráadásul végtelen számú variációkat rejt magában. Persze, mint a legtöbb különlegesség, ez is akkor finom igazán, ha Te magad készíted el! Tapasztalt háziasszony vagy, aki ismeri a sütés-főzés fortélyait, és most szívesen lesnéd el a macaron készítés titkait is egy profi cukrásztól, hogy már karácsonyra felvehesd a repertoárodba? Vagy éppen eddig messziről kerülted a konyhát, de most úgy érzed eljött az idő, hogy Te is valami különleges finomsággal lepd meg a családodat vagy barátaidat? Ebben viszont legjobb, ha profi segítséget hívsz! A macaron készítő tanfolyamon kiváló alapanyagokkal dolgozhatsz. A végeredmény pedig garantáltan nemcsak finom, de szép is lesz. Olyan tudásra tehetsz szert, amivel otthon is bátran nekiállhatsz, és újra megsütheted kedvenc macaronjaidat akár magadnak, akár szerelmednek.

 

 

Szigligeti Süllőfesztivál

Ezen a hétvégén vár benneteket gyönyörű, romantikus környezetben egy csodás gasztro túra fantasztikus balatoni kilátással. Itt minden lesz, amire szükségetek lehet egy tökéletes hétvégi kikapcsolódáshoz: mézeskalács, saját készítésű édességek, reform élelmiszerek, laktóz mentes sajtok, gyümölcssajtok, szörpök, lekvárok , népi fazekas termékek, fa játékok, vászon táskák, pólók, textil szatyrok, egyedi ásványékszerek és még rengeteg apróság a kirakodó vásárban. Ha egy kis mozgásra is vágytok, akkor kezdjétek a napot egy Nordic Walking túrával, amihez természetesen túravezetőt is kaptok, hogy ti csak a csodálatos tájban gyönyörködhessetek. Lesz táncház és sétahajózás is, a gyerekek nagy örömére pedig kisvonat közlekedik egész nap a városban.