Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Sose hagyj fel a felfedezéssel! dec07

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Sose hagyj fel a felfedezéssel!

A szexuális elégedettség kulcsa a változatosság és az érzelmi közelség

A Durex első nemzetközi szex-kísérletének eredményei azt mutatják, hogy az elégedett szexuális élet kulcsa a változatosság és az érzelmi közelség. A kísérletben világszerte Durex Szeretők vettek részt, akik egyöntetűen azt tapasztalták, hogy elégedettségi szintjük a négy hét alatt folyamatosan nőtt azáltal, hogy több időt és energiát fordítottak az előjátékra, a teljesítményszintjük növelésére és a kalandra.

Örömszintjük átlagosan 30%-kal, míg elégedettségi szintjük 18%-kal nőtt a négy hét során folytatott szexuális kísérletezéseknek köszönhetően. Az elégedettségi szint leginkább azoknak a pároknál nőtt, akik hétről hétre legalább 45 percet fordítottak az előjátékra. A kísérlet kötelező elemein kívül a Durex szeretők választható mini-feladatok közül is szemezgethettek. A legmagasabb élvezeti értékeket azok a párok érték el, akik ezeket a feladatokat is mind teljesítették.

A negyedik héten a Durex Szeretők mindegyike azt nyilatkozta, hogy teljes mértékben elégedettek a kísérlet során szerzett tapasztalataikkal, melyek nagyban erősítették a kettőjük közti érzelmi intimitást, és végül mindent felülmúló szexuális kielégülést eredményezett. A kísérlet előrehaladtával megfigyelhető volt az is, hogy a Szeretők magabiztosságával párhuzamosan nőtt a kalandvágyuk is. A negyedik hétre a párok 82 százaléka választotta a merészebb feladatokat, míg az első héten 41 százalékuk döntött így.

A Szeretők véleménye szerint, ha kielégítő szexről van szó, akkor az érzelmi öröm sokszor fontosabb, mint a fizikai izgalmi állapot. Ugyanakkor jelentős korreláció figyelhető meg az eredményekben az érzelmi kötődés és a testi kielégülés között, de nem mondható el ugyanez, ha a fizikai izgalmi állapotot vetjük össze az elégedettséggel.

A Durex Kísérlet négy hete alatt a Szeretők eredményei a következőképpen alakultak:

  • A változatosság gyönyörködtet - és ez fokozottan igaz a szexuális kielégülésre is

A legmagasabb szintű kielégülést azok a Szeretők érték el, akik a legtöbb extra feladatot végezték el a kísérlet során.

  • Ez nem csupán testi kontaktus: a kielégítő szex titka az érzékiség és az izgalmi állapot egyensúlya

Erős összefüggés figyelhető meg az érzelmi kötődés és szexuális elégedettség között, azonban nem mondható el ugyanez a fizikai kapcsolat és az elégedettség kapcsán.

  • A Szeretők szexuális elégedettség növekedést tapasztaltak a Durex kísérlet során

A Durex Kísérlet négy hete alatt a Szeretők elégedettségi szintje átlagosan 18 százalékkal, míg az öröm szintjük 30 százalékkal nőtt.

„A négy hét folyamán arra ösztönöztem a Szeretőket, hogy fókuszáljanak jobban a szex érzelmi oldalára és ne csak a fizikai kapcsolatra. Ez a hozzáállás, amelyre eddig talán nem fektettek elég hangsúlyt, végül áthatotta az egész kísérletezésüket, és végül az elégedettségi szintjük növekedését eredményezte - mondta a Durex Kísérlet harmadik heti feladatai kapcsán Branden Walker, az „izgalom-kutatónak” is nevezett tudós, a Durex Kísérlet szakértője.

Annak érdekében, hogy a szeretők átélhessék a számukra legkielégítőbb szexet, a feladatok kitalálásában a Durex szorosan együttműködik Susan Quilian pszichológussal. „Beigazolódott az a várakozásunk, miszerint minél többet foglalkozik egy ember a szeretkezéssel, az annál jobb lesz; hiszen ilyenkor a szex ösztönöz minden egyes szinten. Ez pedig még szorosabbra fűzi a partnerek közötti kapcsolatot. Örömmel tölt el, hogy a Durex Szeretők tapasztalatai alátámasztották ezt a teóriánkat. Pszichológusként egyáltalán nem lepett meg, hogy a változatosság mennyit lendített a Szeretők szerelmi életén: ez alatt természetesen nem azt értem, hogy a csilláron kell himbálódzni, hanem inkább azt, hogy legyünk nyitottak és partnerünkkel együtt folyamatosan feszegessük a határainkat. Fontos, hogy ne hagyjuk, hogy a szex egyhangúsodjon, hanem törekedjünk arra, hogy mindig valami új dologgal tegyük azt izgalmassá.”

A Durex Szeretők, akik Velencében kezdték meg a kísérletet, majd folytatták azt otthonukban, alátámasztják a Durex hipotézisét, miszerint a kielégítő szexet nem csupán fizikális tényezők határozzák meg. A Durex most világszerte a kísérlethez csatlakozott párok ezreinek eredményeit elemzi azért, hogy megtudja, ezek tükrözik-e a Durex Szeretők tapasztalatait.

 

A Durex Kísérletről

 

A Durex, a világ vezető szexuális jóléti márkája arra bíztatja a szeretőket, hogy legyenek részesei a Durex Kísérletnek – a világ első globális szexkísérletének, mely világszerte arra ösztönzi az embereket, hogy fedezzék fel szexualitásukat, helyezzék új megközelítésbe szexuális életüket.

A kísérletekhez az alapötletet a 2011-2012-es Durex Nemzetközi Szexuális Jóléti Kutatása adta, amely kimutatta, hogy világszerte az emberek 54%-a nem teljesen elégedett szexuális életével, bár a válaszadók 83%-a szerint a szex segít az egészség megőrzésében is.  A Durex Kutatás arra szeretne rávilágítani, hogy a jó szex nem kizárólag a fizikai vonzalomra korlátozódik, a lelki kötődés is elengedhetetlen az élvezetes, változatos szexuális élethez.

A kísérletben 23 Durex Szerető vett részt, akiket világszerte 42.000 jelentkező közül választottak ki azért, hogy az elsők között végezzék el a kísérlet feladatait. A Magyarországról, Oroszországból, Lengyelországból, Indiából, az Egyesült Királyságból, Romániából, Dél-Afrikából, Malajziából, Spanyolországból, Franciaországból, Venezuelából, Kolumbiából, Izraelből, Bulgáriából, Peruból, Szerbiából, Thaiföldről, Norvégiából, a Cseh Köztársaságból, Portugáliából, Brazíliából és Kanadából származó 23 kiválasztott pár ugyanis a Durex Kísérlet összes feladatsorát a világon mindenki előtt egy héttel végezték el.

Az ebből származó eredményeket az „izgalom-kutatónak” is nevezett tudós, Brendan Walker vezetésével elemzik. Ezek az adatok képezik a kísérlet eredményeinek alapját, melyet a résztvevő szeretők az ingyenesen letölthető mobiltelefonos applikáció letöltésével és a feladatok elvégzésével vagy alátámasztanak, vagy megcáfolnak. „A Durex Kutatás mobiltelefonos applikáció lehetővé teszi, hogy eddig példátlan módon, globális szinten gyűjtsünk adatokat az emberek szexuális élményeiről. Az adatok kiértékelésében szorosan együttműködünk a Durex-szel, hogy rávilágítsunk arra, hogy az izgalmi állapot és az élvezet együtt teszik a szexet nagyszerűvé” – nyilatkozta Brendan Walker.

A Durex Kísérlet feladatait mindenki kipróbálhatta saját hálószobájában is az Androidra és iPhone-ra egyaránt ingyenesen letölthető mobiltelefonos applikáció segítségével. Az applikáció az izgalmi állapot és az öröm mértékét vizsgálta, így minden feladat teljesítése után megmutatta, hogy milyen közel jár a pár a Durex „édes örömponthoz”. Ezen kívül azok számára, akik még többet szeretnének felfedezni a kielégítő szexuális élettel kapcsolatban, egy sor mini feladat is elérhető volt az applikáció segítségével.

A világ első Durex Kísérlet eredményei kapcsán érdekes ténymegállapítások láttak napvilágot, melyek arra ösztönöznek mindenkit, hogy szeressék és élvezzék szexuális életüket. Ami pedig még érdekesebb, hogy a világszerte több ezer kísérletező pár eredményeinek kiértékelését követően megtudjuk majd az igazat arról is, hogy valóban a görögök-e a legjobb szeretők, hogy igaz-e, amit a kutyatulajdonosokról állítanak, mely szakma képviselői a legelégedettebbek, és hogy a szőkék valóban jobban élvezik-e az életet.

www.durexperiment.com

 

A Durex Kísérlet alkalmazás a következő linkeken érhető el:

https://itunes.apple.com/gb/app/durexperiment/id649242454?mt=8&ls=1

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rb.durex.durexperiment

 

www.durex.hu

www.lovesexdurex.hu

https://www.facebook.com/LoveSexDurex?hc_location=stream

 

vége -

 

 

*Az adatok a 18 Durex Szerető által teljesített harmadik heti feladatsor eredményein és az Aerial által elvégzett elemzéseken alapszanak. A feladatokat a Szeretők a világon elsőkként teljesítették a Durex Kísérelt applikáció segítségével 2013. július 29-vel kezdődő héten.

 

A Durex Kísérletben résztvevő országok:

Ausztrália, Brazília, Bulgária, Cseh Köztársaság, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Hong-Kong, India, Izrael, Kanada, Kína, Kolumbia, Libanon, Lengyelország, Magyarország, Malajzia, Peru, Portugália, Románia, Szerbia, Szingapúr, Skandinávia, Spanyolország, Tajvan, Thaiföld, Törökország, Oroszország, Venezuela