Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Szerelmes ősz

Szerelmes Mátyás

Történelem órán megtanulhattunk minden fontos csatát és dátumot, de hőseink hétköznapjairól, híres szerelmekről keveset hallhattunk. Akiket ez a része a történelemnek jobban érdekel, annak érdemes pénteken ellátogatnia a Budapesti Történeti Múzeumba, ahol mindent megtudhattok a kor házasodási szokásairól, Mátyás király kiszemelt jegyeseiről és a választás szempontjairól. Kiderül, ki volt nagy szerelme, egyetlen gyermekének édesanyja és miért nem lehetett ebből a szerelemből házasság. Betekinthetünk Beatrixszal kötött házasságának körülményeibe, végül Mátyás halálát követően egy szerencsétlen házasság részleteibe. Szerelemes pillanatok és az igazságos Mátyás király magánélete egy különleges séta során.


Szívesen részt vennél kulturális eseményeken, de nincs párod, akivel megoszthatnád az élményeket? Nézz szét diplomás társkeresőink között!

 

Gyönyörködj az őszi tájban a magasból

Ha Te is azok közé tartozol, akik irigykedve figyelik, ahogy a hegyoldalról egymás után rugaszkodnak el az ég felé a csodás színekben pompázó siklóernyők, és minden vágyad, hogy a magasból élvezd a csodás őszi tájat, akkor a Fairplay Siklóernyős Iskola két napos betekintő képzésén megismerkedhetsz a siklóernyőzés alapjaival! Az iskola több mint 20 éves szakmai háttérrel biztosítja számodra az oktatás magas színvonalát, így egy percig sem kell a biztonságod miatt aggódnod a magasban. Akár Te szeretnél elmenni, akár párodat lepnéd meg, ez biztosan különleges élmény lesz számotokra!

 

 

Csabai kolbászfesztivál

Lassan elérkezik a disznóvágások és a kolbásztöltések ideje. Ha Te nem szeretnél reggeltől estig a tűzhely mellett állni, mégis valami igazán haza ízre vágysz, akkor irány Békéscsaba és kolbászfesztivál, ahol 4 napon keresztül élvezheted a haza ízeket! A rengeteg kóstoló mellett, a fesztivál egész területén élelmiszeripari és mezőgazdasági vásár, népművészeti és kézműves kirakodóvásár és csabai kolbászok vására várja az odalátogatókat. Esténként pedig a legjobb zenészek gondoskodnak a jó hangulatról: ott lesz a Csík Zenekar, Rúzsa Magdolna, Dáridó Lagzi Lajcsival és vendég művészeivel. Lesz töltött káposzta főzőverseny, a fesztivál vendéglőiben pedig 50% kedvezménnyel vásárolhattok hurkát és kolbászt, így a fogyókúrát nem érdemes erre a napra időzíteni!Gasztro programok várnak téged is! Ne maradj le, mert nincs kivel elmenned! Ismerkedj éppen online társkeresőinkkel!

Bogács – Tárcsás ételek fesztiválja

Ha még nem elég a színesebbnél színesebb gasztro programokból, akkor irány Bogács és a Tárcsás ételek fesztiválja, ahol akár a húsételek, akár a zöldségek szerelmese vagy, biztosan megtalálod, amire igazán vágysz. Emellett mindkét napon népi portékák kirakodóvásárával és színes programokkal várnak benneteket. Ha jó lenne egy kicsit lazítani is, menjetek be a thermál fürdőbe, és felejtsétek el a gondokat egy hétvégére. Erre az éjszakára különleges, Szellemes éj nevű rendezvényprogrammal készültek a rendezők. A zenés, karaoke-s éjszakai fürdőzés keretében 23:30-ig élvezhetitek a gyógyvíz jótékony hatásait, a szaunákat és a masszázst is!

 

 

Egy délután Müller Péterrel

Te hogyan éled az életedet? Elégedetten, boldogan, kihasználva a mindennapok apró örömeit, vagy tele problémákkal, kétségekkel, mindig csak arra várva, hogy hátha egyszer minden jobbra fordul? Müller Péter a magyar ezoterikus irodalom nagymestere, aki nagysikerű könyvein keresztül sokakkal osztotta meg már gondolatait. Ha Ti is imádjátok a könyveit, akkor látogassatok el egyik előadására, ahol nem csak pozitív gondolatokat kaphattok, de válasszal is szolgál kérdéseitekre, amik már régóta foglalkoztatnak benneteket. Igazság, szépség, szerelem, szeretet, barátság, jóság. Ennek a pár órának párod is biztosan nagyon fog örülni.