Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

10 téma, amelyről érdemes beszélni az első randin /1. rész okt06

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

10 téma, amelyről érdemes beszélni az első randin /1. rész

Háromféle első randi létezik: az első fajtánál már azonnal tudjuk, hogy nincs miről beszélgetni, a másodiknál mindenre kíváncsiak vagyunk a másikból (bár lehet, hogy nem csak beszélgetnénk), a harmadiknál pedig még kétesélyes a dolog: lehet, hogy a beszélgetésen múlik majd, lesz-e második randi.

Persze bőven léteznek átmenetek is, az első 5 másodpercben érzett averzió is fordulhat szimpátiába, és a kezdeti vonzódás is végetérhet egyhamar: és ez sokszor azon is múlik, hogy miként alakul az első randis társalgásunk. Sose feledjük, hogy a kommunikáció nagy része azonban nem verbális, hanem testbeszéd: a gesztusaink, a mimikánk, a kisugárzásunk többet nyom majd a latban, mint az, hogy miről beszélgetünk, ennek ellenére nagyon nem mindegy, hogyan kanyarodik a társalgás.

A lehető legkínosabb, ha egyik fél sem vet fel témákat, illetve két szűkszavú ember kerül össze. Ha csak az egyik szűkszavú, a másik bőbeszédű, akkor a hallgatag valószínűleg végig alig szól pár szót, a beszédes meg egész idő alatt dumál majd, de korántsem biztos, hogy arról, ami a hallgatagot érdekelné. Bár van olyan is, aki értő figyelemmel tud hallgatni, és valóban olyan dolgok kimondására készteti a másikat, amelyeket az szívesen mond el: ilyenkor az. aki sokat beszélt, nagyon jól fogja érezni magát.

Ha két nagyon beszédes ember fut össze, akkor esélyes, hogy összemérik az erejüket, és a kicsit erőszakosabb viszi majd a prímet, vagy egymás szavába vágnak, vagy annyira a saját mondanivalójukkal lesznek elfoglalva, hogy meg se hallgatják, amit a másik beszél. Bizonyos randikon az ember csak azért beszél, hogy kitöltse a csöndet, máskor mondani is akar valamit. Sokmindent. De nézzük, mi az a 10 téma, amelyről érdemes szót ejteni az első randin - ha azt szeretnénk, ha lenne folytatás.

1. Mi az, ami tetszik a másikban.

Megdöbbentő lehet, hogy egyáltalán nem egyértelmű, hogy ezt megfogalmazzuk. Hagyományosan ugyebár a férfi udvarolna a nőnek - de ez egyáltalán nem olyan magától értetődő: vannak férfiak, akik inkább arra várnak, hogy a nő udvaroljon nekik. Természetesen nem arról van szó, hogy a nő nem dicsérheti a férfit, naná, hogy megteheti, mert mindenkinek nagyon jólesik, ha értékelik. Ha már dicsérünk, bókolunk, azt soha ne leereszkedően tegyük. Ha nem tetszik a partner annyira, akkor meg ne erőltessük, de a kifejezett kritikától, negatív beszólásoktól végképp óvakodjunk.

2. Mivel foglalkozunk, mi érdekel bennünket - akár munka, akár hobbi szinten. A téma kezdeményezésénél kezdjük kérdéssel, érdeklődjünk a partner ízlése iránt, ne pedig a saját szakmai sikereinket kezdjük el taglalni. Nem egy randit hallgattam már végig akaratlanul is, amelynek fő témája a férfi nagyszerűsége volt szakmai téren, miközben egyetlen kérdés sem hangzott el arról, vajon a nő mi iránt érdeklődik. Még akkor is próbáljunk érdeklődéssel, nyitottan viszonyulni a másik munkája vagy hobbija iránt, ha eddig semmit nem mozgatott meg bennünk a téma. Még szűkszavú, félénk embereket is ki lehet billenteni konok hallgatásukból, ha arról beszélhetnek, amihez értenek - persze ne erről szóljon az egész randi.

3. Család - nem kell, hogy nagyon belemenjünk a témába, de általában úgyis szóba kerül, ha rákérdezünk, hol született a másik, hol töltötte a gyerekkorát, milyen a kapcsolata a szüleivel. Ebből nagyon sokmindenre lehet következtetni, noha első alkalommal ritkán nyílunk meg annyira, hogy a valódi mélységekbe lássunk bele, de nem is ez a cél. A családi tapasztalat viszont nagyban befolyásolhatja, hogy miképp gondolkodunk

4. saját jövendő párkapcsolatunkról, egyáltalán párkapcsolatban gondolkodunk-e, laza ismerkedésen, házasságon, illetve pontosan miért is keresünk partnert. Noha ez a levelezés során is alaposan megvitatható, azért előfordul, hogy a valódi szándék csak személyes találkozás után derül ki: például, mert nem is vagyunk tisztában magunkkal, vagy annyira tetszik a másik, hogy újratervezzük az egész ügyet, és hirtelen ráébredünk, hogy nagyon is komolyan akarjuk őt... Ahogy ennek ellenkezője is kiderülhet, persze. Mindenesetre finoman, puhatolózva azért beszélhetünk a terveinkről, de nem érdemes azonnal ajtóstul a házba rontani.

5.  A családalapítási, gyerekvállalási elképzeléseinket viszont első randin megtárgyalni korai lenne, hacsak nem beszéltünk róla már a levelezés során nagyon határozottan mindketten. Vannak vallásos emberek, akik esetében ez a téma teljes természetességgel merül fel, de a legtöbb találkozás azért nem kifejezetten azért jön létre, hogy már a gyerekek számát tervezzék a randizók. Sok férfi kifejezetten ijesztőnek érzi, ha a nő mindjárt ennyire komoly elköteleződést emleget.

A következő alkalommal folytatjuk a 6. ponttal.