Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Introvertált vagy? Ez nem akadály, sőt előny lehet a randizás során! ápr16

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Introvertált vagy? Ez nem akadály, sőt előny lehet a randizás során!

A legtöbb introvertált azt gondolja, hogy a személyiségtípusa óriási hátrányt jelent a randizások során. Hiszen ő soha nem lesz a társaság középpontja, lassan nyílik meg mások előtt, és legszívesebben egy sarokban üldögélne könyvvel a kezében. Hogyan válhat mégis előnnyé mindez az ismerkedések során?

20220416_6 

Félénk, hűvös, távolságtartó, titokzatos

Ezekkel a szavakkal szokták leginkább jellemezni az introvertáltakat. Azt gondolnánk, hogy egy ilyen emberrel nem könnyű megismerkedni. Ebben persze nem tévedünk, tényleg kihívást jelent szorosabb kapcsolatba kerülni egy introvertálttal. Emellett azonban van egy csomó tulajdonságuk, amely csodálatos társsá teszi őket!

Mivel az introvertált mindent alaposan megfontol, ezért biztosak lehetünk benne, hogy nem vág majd a fejünkhöz hebehurgya ítéleteket, bántásokat. Ha egy intró közel enged magához, biztos lehetsz benne, hogy átmentél a biztonsági szűrőjén, különlegesnek talált téged, és fontos vagy számára.

Ha pedig már a belső körben vagy, akkor egészen biztos, hogy szerető gondoskodásban és komoly empatikus figyelemben lesz részed.

Vagyis nem kérdés, hogy az introvertáltak nagyszerű társak! Számukra a legnagyobb problémát azonban az jelenti, hogyan jussanak el addig, hogy legyen egy társuk. Hogyan győzzék le a félénkségüket, miként vegyék rá magukat, hogy társaságba menjenek, hiszen a társaság leszívja az energiájukat.

 

Csinálj az erősségeidből előnyt!

Ha introvertált vagy, aki legszívesebben otthon üldögélnél, és egyetlen porcikád sem kívánja, hogy vadidegen emberekkel ismerkedj, ne izgulj, sok minden van a tarsolyodban, amiből előnyt kovácsolhatsz a randizások során!

Nem az a cél, hogy megváltoztasd magad! Az a cél, hogy a (sokszor a magad számára is rejtett) erősségeidet elkezd használni a társkeresésben.

 

Készíts tervet!

Egy introvertált kitűnően el tud mélyedni egy problémában: elemezgeti a helyzetet, megoldási ötleteket dolgoz ki. Használd fel ezt a tulajdonságodat akkor is, amikor társat akarsz találni!

Ülj le egy sarokban, és gondold végig a következőket:

-      Kit keresel?

-      Hol találod meg?

-      Te mit tudsz adni egy kapcsolatba?

-      Melyik társkeresési forma a legalkalmasabb számodra?

Aki ezeket képes végiggondolni, jelentősen lerövidíti a keresés folyamatát, mert nem vaktában lövöldöz, hanem nagyon tudatosan keresi azt az embert, aki számára a legmegfelelőbb.

Ha végiggondolod a fentieket, óriás hasznát veszed majd mindennek, amikor a regisztrációs lapot kell kitöltened egy online randifelületen.

A tervezés azért is hasznos lehet számodra, mert neked óriási erőfeszítés, hogy rávedd magad arra, hogy kimozdulj otthonról. Úgy segíthetsz magadon, hogy egy-egy ismerkedős alkalmat előre beírsz a naptáradba, és ha törik, ha szakad, elmész az eseményre.

20220416_5 

Profi vagy írásban!

Az introvertáltak sokkal jobban fejezik ki magukat írásban mint szóban, ez pedig óriási előny a levelezési, csetelési szakaszban. Míg egy extrovertált a regisztráció lapját elintézi két mondattal, egy intró képes napokig fogalmazni, és egy olyan szellemes, kedves, vicces bemutatkozást rittyent, hogy kétszer annyi levelet kap, mint extrovertált társa. A társkereső coachingok során a legfrappánsabb bemutatkozásokat introvertáltaktól hallottam.

Mivel egy intró ennyire jó írásban, vele öröm levelezni és csetelni is, mert nagyon ügyesen csinálja. Az ő esetében nagyobb eséllyel tart ki egy levelezés az ismerkedésig, mert szellemes, érdeklődő, és a másik úgy érzi, végre talált egy érdeklődő embert, akivel érdemes találkozni.

 

Imádják az empátiádat!

Az intrók nagy erőssége az empátiás készségük, ami komoly előnyt biztosít nekik az ismerkedés során. Egy randin nem ők lesznek azok, akik el akarják kápráztatni a partnerüket: inkább csendesen, odaadóan figyelnek a másikra.

Kutatások bizonyítják, hogy azt a személyt tartjuk érdekesnek, vonzónak, akinek a társaságában jól érezzük magunkat. Az intrók különösebb erőfeszítés nélkül tudják nyújtani ezt az élményt a kitartó figyelmükkel, empátiájukkal.

 

Az óvatosságoddal rengeteg kalamajkától megkíméled magad!

Az introvertáltak nagyon óvatosak az ismerkedés során. Számukra ez egy lassú folyamat, melynek során figyelnek, információkat gyűjtenek a másikról, és gyorsan kiszűrik azokat a személyeket, akik nem illenek hozzájuk vagy veszélyesek.

Ezzel pedig egy csomó későbbi kalamajkától megkímélik magukat, ugyanis nem mennek bele olyan kapcsolatba, amely nem biztonságos számukra.

Kedves introvertált Olvasó! Remélem, sikerült bebizonyítanom neked, hogy a félénkséged, óvatosság egyáltalán nem rontja a társtalálás esélyeidet, sőt olyan előnyökhöz juttat, amelyekre eddig nem is gondoltál!

 Ha elakadtál valahol a társkeresés során, nézd meg, hogyan segít neked az Igényes társkeresők mesterkurzusa!