Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Kultúra, gasztronómia és Kultúrzsibi

Gozsdu Antik Market

Nyitva 2014. december 31-ig minden szombaton.

Végre megtalálta végleges helyét a Nagy Budapesti Kultúrzsibi. Az antik, retró és kortárs bolhapiac augusztus 9-től minden szombaton a Király utca 13. és a Dob utca 16. alatt, a Gozsdu udvarban kerül megrendezésre. A páratlan hangulatú régiségvásár remek randihelyszín, akár első randis programnak is szuper lehet.

A helyszínre a belépés ingyenes, de ha elmentek, egész biztos, hogy nem távoztok üres kézzel… kézműves ékszerek, antik képek, porcelánok, lemezek, játékok mellett mindenféle antik használati- és műtárgy megtalálható a standoknál

 

Mentés másként

Megtekinthető 2014. december 15-ig.

Vannak, akik csak tárgyakként tekintenek egy padon felejtett esernyőre, vannak, akik műtárgyként.

Biztosan előfordult már veled is, hogy találtál valamit az utcán. Egy elvesztett pénztárcát, egy padon felejtett esernyőt, egy könyvet a villamoson… Mit kezdtél vele? Hazavitted? Otthagytad? Netán keresni kezdted a tulajdonosát?

És mit csinálnál, ha egy nyuszira bukkannál, miközben sétálsz a parkban? Vagy az egyik sarkon belebotlasz egy otthagyott utazótáskába, melyen egy összetekert faliszőnyeg pihen? Mit kezdenél egy elhagyott biciklivázzal?

Ezeken a kérdéseken törik a fejüket a Mentés másként kiállítás szervezői a Belváros-Lipótváros Önkormányzatával közösen. Ők arra jutottak, hogy megmentik ezeket a tárgyakat. Méghozzá másként. Így állt össze egy izgalmas, rendhagyó helytörténeti kiállítás, melyet mindenkinek érdemes megnéznie!

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2014. december 15-ig, hétköznap 10 és 16 óra között és szombaton 10 és 14 óra között.

Szeretnél párban elmenni programokra? Nézd meg, ki keres éppen társat!

SütniCake Sütemény és tortafesztivál

2014. november 8 – 9.

Ki ne imádná az édességeket? Szuper első, második harmadik vagy sokadik randis program lehet a SütniCake, a november 8-9. között megrendezésre kerülő sütemény és tortafesztivál. erre a hétvégére ugyanis igazi desszertasztallá alakul az Iparművészeti Múzeum aulája! Az asztalok bizony roskadozni fognak az édességek alatt, ugyanis a sütik és a torták mellett cupcake-ek, tartelette-ek, brownie-k, cakepop-ok, macaronok is helyet kapnak.

Az első SütniCake esemény témája és arculata Alice Csodaországban lesz, és csaknem 30, az ország legjobb cukrászai közé tartozó kiállító mutatja meg csodás alkotásait a – feltehetően édesszájú – látogatóknak.

 

Liba és Újbor Fesztivál

2014. november 1. – december 1.

Ha odavagytok a gasztronómiáért, vagy ha csak szeretnétek egy jót enni, mindenképpen látogassatok ki a belvárosi Gasztrosétányra, ahol egész novemberben a Belvárosi Liba és Újbor Fezstivál vár titeket!

A gasztrosétányon a legjobb street food éttermek, mézműves ételen, magyar borok és pálinkák, valamint kézműves sörök várnak titeket.

A hideg estéken különösen hangulatos, szuper randihelyszín ez a rögtönzött sétány, ahol koncertekkel és fűtött terasszal várnak titeket a szervezők.

Emellett a hét minden napján látogatható a Budapest Anno terasz régiségvására is, ahol antik, retró és kortárs kincsekre bukkanhattok.

 

Ha szeretnél a hozzád illő társ oldalán részt venni a programokon, ismerkedj fényképes társkeresőink között!

 

Rembrandt és a holland arany évszázad festészete

2014. november 13. – 2015. február 15.

Ha a gasztronómiai élvezetek helyett inkább a kultúra vonz, látogassatok el kedveseddel a múlt héten megnyílt Rembrandt kiállításra a Szépművészeti Múzeumba. A nagyszabású kiállítás az európai kultúra egyik virágkorát, a 17. századi holland művészet időszakát mutatja be. A tárlat a kor legnagyobb mestere, Rembrandt köré épül, de további, csaknem 100 festő több mint 170 alkotását is felvonultja a tárlat.

 

 

Adventi hétvége Bécsben

Megvásárolható 11.11-ig

Lepd meg kedvesedet és élvezd az adventi varázslatot Bécsben! Karácsony táján jól jöhet néhány pihenés, és mégis hol hangolódhatna rá jobban az ember az ünnepekre, mint az adventi fények, ünnepi illatok, és csillogó kirakatok hazájában…

Amikor az adventi fények kigyúlnak, az adventi vásárok benépesülnek, és a levegőt megtölti a forralt bor, sült gesztenye és a frissen sült kalács illata, akkor Neked is ott a helyed Bécsben!

A citybrands jóvoltából most 28% kedvezménnyel tölthetsz el 3 napot a Lenas Donau Hotel***-ben, reggelivel.