Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Miért nem alakul ki a vonzalom? jún29

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Miért nem alakul ki a vonzalom?

Sokan nem értik, miért hagyja faképnél őket a randipartnerük az első néhány találkozó után. Nos, mutatok néhány valódi okot.

 

Nem alakul ki valódi vonzalom

Legtöbbször az történik, hogy nem alakul ki vonzalom a két partner között. Ezzel igazából nincs mit tenned, nem te vagy a hibás, ha a másik ember nem érez irántad vonzódást.

Pedig a társkeresők nagy része éppen emiatt kesereg. Azt gondolják, hogy a hiba az ő készülékükben van. Mert nem elég csinosak, szépek, nincs jó alakjuk, nem elég szép az arcuk. A férfiak pedig azt hiszik, mindez azért történik, mert nem elég magasak, izmosak, nincs elég vagyonuk, jó kocsijuk.

Valójában a randipartner mindezt már az első találkozón is látta, valószínűleg így is tetszettél neki, és azért találkozott veled, mert látott esélyt arra, hogy kialakuljon egy kapcsolat. Tehát nem a külsőd az igazi oka az elutasításodnak. Sokkal inkább a személyiséged, a viselkedésed.

Tehát ne emészd magad amiatt, hogy nem vagy elég vonzó: hidd el, hogy sokaknak így is tetszel! Hogy kiben, miért alakul ki vonzalom irántad, azt nem igazán tudod befolyásolni, de a személyiségeden, viselkedéseden mindig hatalmadban áll változtatni.

 

Túl kritikus

A lányoktól többnyire azt hallom a társkereső coachingokon, hogy azért nem folytatják a kapcsolatot a férfivel, mert az borzasztóan kritikus mindenkivel szemben. A nők többsége már pontosan tudja, hogy ez a fajta kritikusság a kapcsolat előrehaladtával ki fog terjedni rájuk is, és ezt nem szeretnék megvárni.

Sajnos a nők másik része viszont azt hiszi, hogy a férfi csak azért kritizálja az exeit, mert azok nem voltak olyan jófejek, mint ő, és biztos benne, hogy őt soha nem érik majd ilyen bíráló megjegyzések. Sajnos többnyire tévednek. A kritikus férfi (nő) kritikus marad, akárki is van mellette.

 

Tudja a tutit

A társkeresők másik gyakori panasza, hogy a partnere mindenre tudja a megoldást, és ezt gondolkozás nélkül meg is osztja vele. Például kiselőadásokat tart, hosszú monológokban fejti ki a véleményét a világ legkülönfélébb jelenségeiről. Szent meggyőződése, hogy az ő véleménye az egyetlen igazi, helyes vélemény. Ha ellent mersz mondani neki, akkor még vehemensebben fejtegeti tovább a nézeteit, és egyáltalán nem kíváncsi a te érveidre.

Ha egy ilyen emberrel megosztod valamilyen problémádat, ő már sorolja is a megoldásokat, nem érti, hogy mindez neked miért nem jutott még eszedbe.

Nos, az ilyen partner annyira csodálatosnak, okosnak, nagyszerűnek hiszi magát, hogy egyáltalán nem érti, hogy miért is hagyják faképnél.

Pedig a válasz nagyon egyszerű: azért, mert a randipartnerére egyáltalán nem volt kíváncsi, és mert a viselkedése borzasztóan ellenszenves. Így el sem indulhat az ismerkedés, nem kezdődhet meg érdemi párbeszéd a két fél között.

 

 

A kuka

Vannak olyan társkeresők is, akikkel azért nem lehet mélyebben megismerkedni, mert képtelenség velük beszélgetni. Harapófogóval kell kihúzni belőlük minden szót, igennel, nemmel, rövid tőmondatokkal felelnek a feltett kérdésekre. Nagyon ritkán kérdeznek vissza, úgy tűnik, mintha nem is lennének rád kíváncsiak.

Nos, velük kínszenvedés egy randi, és nagyon gyorsan otthagyják őket, bármennyire is vonzóak külsőleg. Ezek a szegény emberek általában pontosan tudják, hogy mi a gond velük, de segítség nélkül képtelenek változtatni a viselkedésükön.

Rendszerint súlyos önbecsülés hiány áll a dolog hátterében. (Lehet persze mögötte Asperger-szindróma vagy autizmus is.) Nem hiszik magukról, hogy bárki számára érdekesek lennének, nem merik megmutatni magukat, és félnek kérdéseket feltenni. Önbecsülést sajnos nem adnak a boltban, azért keményen meg kell dolgozni, ha nem olyan családból jövünk, ahol értékesnek tartottak volna minket. Ehhez pszichológus, mentálhigiénés segítség szükséges.

 

Túl nagy a puttonya

Vannak olyan társkeresők is, akik kedvesek, vonzóak, szívesen lennénk velük, de menet közben kiderül, hogy számunkra túl nagy puttonyt hordoznak. Tele vannak a származási családjukból hozott feldolgozatlan lelki sérülésekkel. Bizonytalanok, kisebbségi érzéssel küzdenek, sértődékenyek. Vagy éppen egy korábbi, bántalmazó kapcsolat sérüléseit hordozzák, esetleg megcsalták, elhagyták őket, és tele vannak félelemmel, ha egy új párkapcsolatba próbálnak lépni.

Az is előfordulhat, hogy gyerekeik vannak, és menet közben derül ki, hogy az új partner képtelen megkedvelni a srácokat, vagy éppen rivalizál velük a társa figyelméért.

Sok minden előfordulhat, ami az ismerkedés során derül ki. Ha terheket, sebeket hordozol, még a társkeresés előtt érdemes feldolgozni ezeket terápiában pszichológus segítségével. Hidd el, megéri a befektetett idő és pénz! Ha átdolgozod a traumáidat, azok sokkal kisebb mértékben fogják negatív irányban befolyásolni a párválasztásodat, és nagyobb eséllyel fogsz egészséges, működőképes párkapcsolatot kialakítani.

Ha elakadtál a társkeresés során, gyere el társkereső coachingra, és megkeressük a saját megoldásodat.