Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Miről árulkodik az, ha egy férfi nyomul? júl09

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Miről árulkodik az, ha egy férfi nyomul?

A rámenősség vajon működik az udvarlásban? Nehéz megtalálni az arany középutat tutyimutyiság és lerohanás között. Ha ülünk töketlenül és nem teszünk semmit, akkor az a baj, ha ostromlásba fogunk, akkor meg annak mikéntjét szólhatják le a másik nem képviselői. No, azért ez nem teljesen így van.

A „nyomulás” pszichológiai terminusokban leírva egy határsértő magatartásforma és kellemetlen érzéseket kelt a hölgyekben. Ebbe akár máris bele lehet kötni azzal az érvvel, hogy egy szociális flört folyamán is ugyanez történik. Már most hozzáteszem, hogy ez nem igaz. Akik ügyesen flörtölnek, azok simogatják, a vagányabb, szókimondóbb egyének esetleg karcolgatják, nem pedig rugdossák a másik határait, azokat megsérteni pedig kiváltképp nem szokták.

Az ismerkedés folyamán a tapasztalt férfiak már észreveszik az úgynevezett „eszkalációs pontokat”, ahol valóban az „egy lépés előre” hozzáállás a nyerő. Közismerten ilyenek azok a várakozással teli pillanatok, amikor a csajok vágyakozva néznek maguk elé és befogadóképesek arra, hogy megcsókolják, megérintsék, randevúra hívják őket. Természetesen mindez a nő személyétől is függ.

Mi van azokban az esetekben, amikor valaki nem tud megállni, amikor nem érzi az arányokat? Miről árulkodnak ezek a jelek?

Először is a nyomulás jelentheti azt a nő számára, hogy az illető férfi csak szexuálisan akarja magáévá tenni. Az ösztönösség e túlzott megléte bizalmatlanságot kelthet a nőben, azt jelezheti, hogy a férfi "kihasználhatja", érzelmi kockázattal párosulhat a vele való együttlét. Bár ez nem mindig igaz. Van, aki csak kellemesen szórakozni akar, és nem vágyik arra, hogy elnyerjék a szívét, ugyanakkor megjegyzem a nyomulás helyett a határozottság egy kifizetődőbb stratégia. A határozottság vezetői jellemző, a nyomulás viszont pont ennek a hiányában megjelenő túlkompenzálás.

Mi a második probléma?

Az, hogy, aki túlságosan nyomul az azt is mutatja, hogy a férfinak kiemelkedően fontos az, hogy sikert érjen el az adott nőnél és nagy valószínűséggel nincs más (vagy csak kevés) választási lehetősége sem. Ez pedig evolúciós értelemben „alacsony párkeresési értékre” utal, ugyanis a nők általánosan azokat a férfiakat tartják vonzónak, akiket más nők is vonzónak tartanak. Ha azt kommunikálod, "nem kellek senki másnak, épp ezért minél gyorsabban muszáj összejönnöm veled", ez rombolni fogja a vonzalmat.

A harmadik gond az, hogy a nyomulás türelmetlenségre utal. Ez nekem sem a legnagyobb erősségem, de a türelem az életben egy olyan kulcsfontosságú tulajdonság, ami elengedhetetlen a sikeres élethez és önmegvalósításhoz. Ha valaki mindent egyből akar és hosszú távon nem bírja/vagy nem akarja vállalni/vagy nem meri vállalni azokat az bizonytalanságokat, amik az értékes dolgok megszerzéséhez szükségesek és csak tartósabb idő alatt oldhatóak meg, az szintén taszítóan hathat.

A negyedik az erőszakosság. Ha nem adjuk meg a nőnek azt a szükséges teret, amiben ki tud bontakozni, hanem agyonnyomjuk érdeklődéssel, akkor egyrészt hiheti azt, hogy nem szól semmi másról az életünk, mint arról, hogy ő utána kajtatunk, másrészt ez elég kényelmetlen lehet a számára, mert úgy érezheti, hogy nem tartjuk tiszteletben a személyes életterét, hogy eldöntse akar e ránk figyelmet szentelni. Ezek az esetek szolgáltatják a klasszikus példáit annak, amikor egyszer csak kapjuk a telefont a hölgyikétől, hogy „jajj, annyira rendes voltál velem, de most úgy érzem nem állok készen egy kapcsolatra”.

Miért történhet ez meg?

Jórészt azért, mert viszonozni nem tudja/akarja azt a sok-sok jót, amit tőlünk kapott, így bűntudata lesz, a bűntudatát pedig úgy oldja fel, hogy minket a felelősség alól felmentve, önmagát rossznak és hibásnak feltűntetve kilép a helyzetből. Egy emocionálisan fejlettebb nő már akár megfogalmazhatja azt is, hogy „köszönöm a kedvességed, de ez egyelőre még sok nekem, kérlek ennél kevesebbet adj”. A fokozatosság titka ebben rejlik. Az egymásra való odafigyelésben. A nyomulás inkább egy énközpontú viselkedés, amiben nem tartjuk tiszteletben a célszemély aktuális állapotát.

Nyomulás helyett javaslom, tedd izgalmasabbá a saját életed, így ami kevés, de értékes időd megmarad, azt tényleg rá tudd szánni arra a nőre, aki viszonozni is fogja ezt Neked.

A nők „nyomulása” egy külön téma, de arról majd egy másik írásban beszélek.

 

Írta: Lázár Gergely

Forrás:

www.randidoctor.hu

 

 

onlinepszichologia