Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Zöld erdőben jártam...

Ezen a hétvégén mindenki igazi Húsvéti lázban ég majd. Érdemes szétnézni, mert szinte minden nagyobb városban készülnek különleges programokkal és finomabbnál finomabb ételekkel az ottani szervezők. Most összegyűjtöttünk nektek párat, így ha ezek közül válogattok, garantáltan jól érzitek majd magatokat.

 

Húsvét levendulák között

2014.04.19

Ha a Húsvéti programokat szeretnéd összekötni egy kis kirándulással, akkor irány Kékkút, ahol a festői szépségű Káli-medencében egész nap állatsimogatóval és izgalmas programokkal várnak titeket. Lesz levendula szüret, gyapjúnyírás, nemezelés, este pedig a régi hagyományoknak megfelelően behajtják a teheneket. Természetesen éhen sem maradtok, a Porta Tálon húsvéti sonkával, tojással és levendula szörppel csillapíthatjátok éhségeteket.

Az élménydús húsvéti programokat kár lenne kihagyni, mert nincs párod! Ismerkedj fényképes társkeresőinkkel!

 

Szépasszony-völgyi mulatság

2014.04.20

Egerben a hagyományoké a főszerep. Megszámlálhatatlanul sok program, mind a régi korok szokásainkra épülnek, így lesz például tojásfestés, tojásdobás, tojás-ütés, tojásgurítás, tojásfogadás, eszközös népi játékok: memória-láda, labdabillentő, napszurkáló, diómalom, dióverő, hordószurkáló, krétás-bábos játék, mesekockák, tolórúd, gólyalábak. A „Húsvéti terített asztalon” rengeteg finomság vár rátok, amit a méltán híres egri borokkal öblíthettek le.

Párban jó programot tervezni! Ismerkedj egri társkeresőkkel!

 

Budavári sokadalom

2014.04.19-21

Nem kell messzire utaznotok egy kis jókedvért, hiszen a Budai várban is készülnek nektek húsvéti programokkal. A vár szűk utcáin kígyózó néptáncosokkal, kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásárral, a gyerekeket pedig a Mese Mezei állatsimogatóval, a Kikeleti mesekerttel és a Komédiás Mező interaktív előadásaival, valamint húsvéti kézműves alkotóházzal, hagyományőrző ügyességi játékokkal, tojásgurítással, tojáskapkodással és további izgalmas programok várják.

 

 

Húsvét a Skanzenben

2014.04.20-21

Szent György napjának közeledtével életre kelnek a híres pásztor szenthez kapcsolódó hagyományok, szokások, melynek nagy része már rég a feledés homályába merült. Ezen az ünnepen rontáselhárító szokások és szerencsevarázslások jelennek meg a Skanzen portáin. Ha titeket is érdekel a mágia, érdemes ellátogatnotok Szentendrére, ahol még kincsre is bukkanhattok, saját kincstérképetek segítségével!

Éld át a legjobb programokat egy igazi társ oldalán! Találj párra éppen online társkeresőink között!

 

Hollókői Húsvéti Fesztivál

2014.04.19-21

Aki a hagyományos húsvét élményére vágyik, annak Hollókőn a helye. Akinek ez az ünnep többet jelent, mint egy jó kirándulás lehetősége, akinek fontos hagyományaink őrzése és továbbörökítése vagy csupán nagyon stílusosan szeretne kikapcsolódni, annak ezen a hétvégén Hollókőn a helye! Mindenki népviseletbe öltözik, a fiúk hatalmas vödrökkel locsolják meg a lányokat, ebédre pedig Palócföld leghíresebb ételeit kóstolhatjátok meg!