Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Végy egy kutyát! – társkeresési tanácsok férfiaknak Stewart Ferristől

Van, aki még emlékszik azokra az időkre, amikor nem volt internetes társkeresés? Ugye, ugye, mennyivel nehezebben ment minden. (Én határozottan emlékszem, ebből is látszik, hogy már nem vagyok huszonéves.) Nos, a kilencvenes években egy Stewart Ferris nevezetű úriember (na jó, ez erős túlzás, hogy úriember lett volna), csokorba szedett jó pár tanácsot azok számára, akik nem születtek Casanovának, de nagyon szerettek volna azzá válni. Mobiltelefon ugyan már volt, de bunkófónnak nevezték, és akkoriban még snassz volt ilyesmivel járni-kelni – szerencsére ezen a megalapozatlan előítéleten már rég túlvagyunk... Megnézném azt a társkeresőt, akinek nincs ma mobilja... Elég nagy gondban lehet. (Persze internet is volt, de a társkeresés ezen a téren még csak gyerekcipőben járt.)

Nos, ahogy Morpheus mondja a Mátrix 2-ben: Vannak dolgok, amelyek változnak. Mások meg nem... (Ugye, hogy Paulo Coelho is elirigyelhetné ezt a bölcsességet?) Technológiai fejlődés ide vagy oda, az offline ismerkedés nehézségei nem sokat változtak 20 év alatt, úgyhogy nyugodtan kézbe is vehetjük a Hogyan csípjünk fel csajokat című könyvet, hátha találunk benne valami hasznosat.

Senki se számítson túl sok komolyságra, a könyv alapvetően szórakoztatni akar, de közben elejt pár, tényleg használható ötletet, ami átsegíthet bizonyos, mondjuk úgy, kínos helyzeteken. A szerző nagy kutyabarát, úgyhogy a Végy egy kutyát! mondatot olyan mantraszerűen ismételgeti, mint Cato azt, hogy Karthágót (no, nem az együttest) el kell pusztítani, mint tudjuk, Karthágó elpusztítása össze is jött, ha pedig Ferrisre hallgatunk, sokkal jobb lesz a kutyapopuláció sorsa.

De most komolyra fordítva a szót, egyedülálló férfiaknak tényleg előnyére válhat egy kutya beszerzése. Kiváló ismerkedési lehetőségeket kínál, mert a lányok szeretnek kutyákat simogatni, a kutya ráadásul megteszi az első lépést: odamegy a kiszemelt nőhöz, és bepróbálkozik. Nyilván csakis olyan kutyát érdemes beszerezni, aki (tényleg aki!) nagyon barátságos, bárhová el lehet vinni, szereti, ha dögönyözik.

Vigyázat: ne legyen túl nagy testű, főleg, ha te magad alacsony vagy, ne legyen vad kinézetű, semmiképp ne támadjon az emberekben az a benyomás, hogy a férfiasságodat a kutyán keresztül szeretnéd kifejezni. Szerintem az esztétika is számít. Kifejezetten csúnya pofájú verziót a nők nem fognak szívesen simogatni. Nem szerencsés visító ölebet választani (oké, ezt alapból egy férfiról se feltételeztem, de nehogy az a vád érjen, hogy megfeledkeztem róla). Legyen a kutya is olyan laza, mint te magad (vagy legalább a kutya legyen laza), egy intelligens, középtermetű keverék nagyon is jól megfelel a célnak. Oké, az exzsaru németjuhásszal se fogsz szégyent vallani, épp nemrég lehetett örökbe fogadni a nyugdíjba vonulókat.

Azon túl, hogy a kutya nagyszerű ismerkedési lehetőségeket nyit meg előtted, a nők számos jó tulajdonságot fognak rólad feltételezni. Például, hogy megbízható vagy, és képes vagy egy élőlényről gondoskodni. Képes vagy kötődni, szeretni, ragaszkodni. Ha a kutyát úgy találtad, menhelyről fogadtad be, akkor aztán főleg nagyot nősz az érzékenyebb lelkű lányok szemében. Élelmesebbek megható történetet is kerekíthetnek a kutya köré, amelyből kitűnik nagyszerű jellemük... Persze, a dolog hátulütője, hogy a kutyáról tényleg gondoskodni kell, és tényleg hosszú távú elköteleződést kíván, vagyis csak a csajozás miatt semmiképp ne szerezz be kutyát. (Havertől kölcsönkérni persze lehet, de akkor előzőleg barátkozz össze alaposan a kutyával, és olyan lánynak, akitől hosszabb távon akarsz valamit, ne hazudd azt, hogy a tiéd. Ha a haverod ebére vigyázol, az is nagyon pozitív lesz a szemében. Persze vannak lányok, akik ki nem állhatják az állatokat... Kérdés, hogy te az ilyen lányokra buksz-e.)

Nos, ha ezen túlvagyunk, nézhetjük a többi tanácsot. Már azok számára, akik mégse akarnak kutyát... Vagy ugyan nincs ellene kifogásuk, de arra is kíváncsiak, hogy ha éppen kutya nélkül lézengenek, mi a teendő.

Például legyen nálunk mindig névjegy... Hát, ez az okostelefonok világában kissé elavult tanács... Egyre kevésbé használunk névjegyet, és bizonyos emberektől tényleg furcsán hatna, ha előhúznák a farzsebükből... De ha az a névjegyes típus vagy, akkor ártani nem árt. A névjegynek az a nagy előnye, hogy nem kell hozzá elkérni a másiknak semmijét: a lány döntheti el, hogy megtartja, vagy kidobja az első kukába. (Nagyon nem mindegy, persze, hogy mi áll azon a névjegyen, milyen betűtípussal, és milyen a színe.)

Ugyancsak hasznos tanács, hogy ne beszélj túl sokat önmagadról, főleg olyan jellegű dolgokról nem, amelyek hagyományosan csak más fiúkat/férfiakat érdekelnek (sport, autók, kütyük). Nyilván vannak olyan lányok, akiket ezen területek valamelyike érdekel, de akkor sem azt szeretnék, ha erről szólna az egész randi... Alapvető dolog, hogy ha akarunk valamit egy embertől, akkor róla magáról kérdezzük. Ehhez nem kell randizni, elég, ha az a célunk, hogy valaki úgy érezze, nagyszerűen elbeszélgettünk. Magáról beszélni szinte minden nő szeret, és ha jó kérdéseket teszel fel, akár le is veheti rólad a „mi a fenét mondjak” parát teljesen. Legyen egy listád a megfelelő kérdésekről, de lehetőleg ne a randin nézegesd.

A lány mondanivalóját sose unottan ásítozva hallgasd, és ne hagyd, hogy csak ő beszéljen (bár vannak olyanok, akik mellett nehéz megszólalni). Az első randin ne nyomulj túlságosan, vagyis az első randi a társalgás terepe... Kivéve, ha egyéjszakásra tervezed, mert akkor annyira sokat nem érdemes beszélni előtte. De komolyabb kapcsolat reményében nyugodtan szánd rá az első randit az ismerkedésre. Még csak az sem fontos, hogy megcsókold a lányt – de ha épp úgy adódik, és a testbeszéde alapján nem fog visszautasítani, persze érdemes megpróbálni.

A testbeszédről mindenképp érdemes olvasni, de ez a téma bőven meghaladja jelen poszt, sőt a szóban forgó könyv kereteit is. Csak melegen tudom ajánlani az ilyen tárgyú műveket (több is kapható jelenleg a könyvpiacon), nem csupán társkeresési szempontból hasznosak, az élet minden területén! Sokszor írtam már róla, de még fogok is...

Ami az autót illeti: nos, nem hiába amerikai a szerző, odaát New York-ot kivéve mindenhol szükség van kocsira, de idehaza azért annak is van esélye, aki nem rendelkezik saját járművel. Elismerem, vannak az autónak is előnyei, mert akinél a kormány, annál az irányítás, ha jól vezetsz, az már eleve magabiztosságot adhat. (Lásd a Buheramátrix egyik alap konfliktusát: a lúzer főhős képtelen megtanulni vezetni, és ezt a barátnője nagyon férfiatlannak tartja,... Hát, ez van.) De ha még sincs autód, legyen legalább biciklid, az is nagyon menő tud lenni. És nem kell hozzá Tour de France-os alkat, már maga az a tény, hogy elég sportos vagy ahhoz, hogy biciklizz, szerintem plusz pont. Főleg környezetvédő biciklis aktivista lányoknál. (További ismerkedési lehetőség.)

Van fejezet az öltözködésről, hajviseletről, arcszőrzetről, szagokról... Arról, hogy mikor telefonáljunk, és hogyan kezdjünk hozzá a beszélgetéshez, ha a lányt még csak életünkben egyszer láttuk. Na, ilyenkor áldhatjuk a netet: egyre kevesebbet kell marketinges kifejezéssel hideghívásokat kezdeményeznünk. Bejelöljük a Facebookon, ha visszajelöl, akkor már próbálkozhatunk is. (Ja, azt azért senki se gondolja, hogy ha egy lány visszajelöl, vagy ő kezdeményezi az ismerősnek jelölést, az azért van, mert akar valamit. Úgy értem: szexet. Nem kizárt, hogy érdekled, de az is lehet, hogy csak szeret ismerősöket gyűjtögetni.

Randitechnikánkat is fejleszthetjük a könyv alapján, sőt, a közlekedési eszközökön való ismerkedésre is ad tippeket, de minden poént igazán nem szeretnék lelőni. A könyv egyik fejezete egyébként csajozási szövegek listája (de figyelem, a lekoptató szövegek is mellékelve vannak hozzá – bár én még életemben nem voltam olyan slágfertig, mint a példákban szereplő nők...) Ez a lista semmiképp nem alkalmazandó szerintem, a szerzőnek se ez a szándéka, de viccesen illusztrálja, hogy melyek a legkevésbé nyerő bevezető szövegek. Na jó, elképzelhető, hogy egyszer-egyszer bejön valamelyik, főleg, ha a kiszemelt lány még sose hallotta, a fiú pedig tetszik neki.

A könyvet online is meg lehet szerezni, így észrevétlenül olvashatod a telefonodon akár egy kávézóban, akár a metrón, és gyakorolhatod a szemezés művészetét... Jó szórakozást hozzá! Ja, és a kutyához is.