Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

A szerelem vak - hogyan végződött a nagy kísérlet? már30

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

A szerelem vak - hogyan végződött a nagy kísérlet?

Miközben a világot teljesen megváltoztatta a járvány, majdnem megfeledkeztem a Szerelem vak című valóságshow-ról, amelyet persze közben már rég végignéztem. Mivel most úgyis inkubációs időszakot élünk, a világtól elzárt és egymással látatlanban beszélgető emberek extrémnek ható realitása nem is tűnik már annyira furcsának. Vajon beleszerethetünk-e valakibe anélkül, hogy látnánk és éreznénk, pusztán a hangja, a beszéde alapján? Most nem lenne nehéz kipróbálni otthoni körülmények között sem...

Végül is otthon ülünk egy csomót, és ha elkezdünk ismerkedni valakivel, választhatjuk azt, hogy beszélünk ugyan, de csak telefonon, vagy más alkalmazáson, de látvány nélkül. Ha eléggé egymásra tudunk hangolódni, akkor könnyen kialakulhatnak bennünk komolyabb érzelmek is.

Visszatérve a show-ra, a következő eredmény született.

Öt pár jutott el az oltárig, és ebből csak kettő házasodott össze, a többieknél vagy a nő vagy a férfi lépett vissza az utolsó pillanatban. Idézzük fel, hogy indult a dolog: 13 férfi és 16 nő költözött be egy villába, vagyis a legjobb esetben is maximum 13 pár születhetett volna, ehhez képest 8-an jutottak el odáig, hogy eljegyezzék egymást, de csak hat párt vittek el a műsorkészítők nyaralni, mert nem számítottak ekkora sikerre. Két pártól elköszöntek, mondván, hogy nincs elég hely. Ezek egyébként nem maradtak sokáig együtt.

A műsor második fázisában a 6 pár egy mexikói luxusnyaraláson vett részt: az egyik páros már a második nap szakított, mert a srác bevallotta, hogy biszexuális, és a nő ezt nem tudta feldolgozni. (Bár ő azt állította, hogy ennek a fontos ténynek az elhallgatását nem képes elfogadni, mindenesetre nagyon csúnya veszekedés után fogta magát és távozott.)

Maradt öt pár. 

Közülük egy olyan akadt csak, amelyre fogadni mertem volna, mert egyedül ők tűntek elég érettnek a házasságra. A kapcsolatukban, amennyire megfigyelhettük, kezdettől fogva teljes volt a harmónia, egyszer sem vesztek össze, még csak duzzogásra sem emlékszem velük kapcsolatban. A meglepő az, hogy ennél a párosnál a férfi fehér, a lány pedig afroamerikai. Mégis teljesen egymásra tudtak hangolódni. Igaz, a férfinak az előző barátnője is afroamerikai nő volt, és elég nyilvánvaló, hogy nem érte meglepetésként, mikor megpillantotta a lányt, mert a hangjából elég egyértelműen kihallatszott, hogy milyen etnikumhoz tartozik. 

A másik végül összeházasodó párosnál viszont épp ellenkezőleg, semmi se volt harmonikus. A pasi három csajt is fűzött a villában, ő volt az ügyeletes szívtipró, érdekes módon tényleg a legjobban kinéző pasi. Az egyik nőnek szinte már megígérte, hogy megkéri, majd az a lány lepattintotta a másik udvarlóját, mire a szívtipró másnapra meggondolta magát. Nyilvánvaló volt, hogy nagyon élvezi a nők magába bolondítása című játékot, és ezt az élvezetet a tény nagysága csak fokozza.

Végül egy olyan nő mellett döntött, aki ugyan nagyon kedves, de tele van problémákkal. Például nincs fix állása, de el van adósodva, és még csak nem is fizeti a törlesztőrészleteket. Kozmetikai szerekre költi azt a kevés pénzét, amije van, és tulajdonképp az a terve, hogy majd otthon ülő háziasszony lesz – persze, ha gyerekeik születnek. 

Egyikük sem elég érett vagy felelősségteljes a házassághoz, ők mégis úgy döntöttek, hogy belevágnak... 

A többiek esetében is komoly problémák merültek föl és tulajdonképpen érthető, hogy miért léptek vissza. Az egyik esetben a lány pont az volt, aki a szívtipró pasi majdnem megkért: mikor mégis meggondolta magát, a nő visszatáncolt a másik udvarlójához, akivel kapcsolatban viszont végig zavarta, hogy nála tíz évvel fiatalabb (24 éves). A srác nagyon odavolt a már jól menő vállalkozó csajért, de tény, hogy nagyon másutt tartottak az életben, és a nőnek fizikailag sem tetszett eléggé.

Egy másik jegyespárnál is a fizikai vonzalom hibádzott a nő részéről, hiába volt minden más rendben, a lány nem érzett vágyat. Ő úgy fejezte ki, hogy szerelmesnek kell lennie, jobban kéne ismernie a pasit, de szerintem csak nem működött a kémia, és ezt nem lehet erőltetni.

Az ötödik párosnál a csaj teljesen zakkantan viselkedett. Elég csúnya jeleneteket rendezett, pedig náluk legalább a szex működött, noha inkább a nő kezdeményezte (mint egy megjegyzéséből kiderült, jó régen nem volt már benne része). Az oltárnál a vőlegény mondott nemet. Persze a nemekből hatalmas sértődés lett, de ilyen ez a műfaj, az emberek nagy érzelmi viharokat akarnak látni. 

Alapvetően szerintem nagyon érdekes kísérlet volt, a hatásvadász show-elemek ellenére is. Izgalmas próbatételek elé állították a résztvevőket, sok mindent kideríthettek róluk így a nézők meg persze a partnereik. Nem tudom, hogy lehet rávenni ennyi embert ilyen mértékű kitárulkozásra, de elég hitelesnek tűntek az érzelmeik.