Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Bele lehet tanulni a randizásba?

Szakértői rovatunkban ezentúl Randi Andi life coach, a Randivonal által ajánlott Ezért vagy még egyedül című könyv szerzője  válaszol az olvasói kérdésekre.

 

Olvasónk kérdezi:

„24 éves férfi vagyok, van jó néhány év tapasztalatom randizás terén, de úgy érzem, lenne még hova fejlődnöm. Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy vajon a randizás, mint készség, elsajátítható, fejleszthető-e vagy ez nem így működik? Magyarul bele lehet tanulni a randizásba és ha igen, hogyan? (Persze, nyilván sokat kell randizni, de mi az, amivel tudatosan lehet javulni?) Van, aki annyira rutinos, hogy már érzi, mit gondol a másik (idegen) ember? Ha igen, hogyan lehet eljutni erre a szinte, vannak rá praktikák? Nagyon érdekelne, köszönöm!”

 

Kedves Társkereső!

Jó hír! A randi készségeket is lehet fejleszteni, legfőképpen úgy, hogy ismerkedsz, elmész randikra és igyekszel maximális mértékben odafigyelni a másikra. Kilépsz a fejedből és az „úristen mit mondjak most erre”- pánik üzemmódból, jól érzed magad, miközben figyeled a másik reakcióit is. Mikor feszeng, mikor érzi kínosan magát, mikor unja, amit mondasz; mindezeket pontosan kiveheted a testbeszédéből. (A randi gyakorlásnak hatékony terepe a VillámCset Randi, ahol 7 perced van arra, hogy beszélgess valakivel, utána pedig jön a következő. Ez nagyon jó társalgási és ismerkedési edzés, ráadásul másnap értesítést kapsz arról, hogy hányan jelöltek szimpatikusnak, ami hasznos visszajelzés.)

 

Monológ helyett érdekes beszélgetést!

A társalgás és a randizás is a rögtönzés művészete, de azért vannak kapaszkodók és iránymutatások arra nézve, hogy hogyan lehet ezt minél jobban csinálni. Először is vannak témák, amelyeket legjobb elkerülni. Ilyen a másik párkapcsolati múltja, a pénzügyek, politikai és vallási beállítottság, illetve a munkahelyi problémák ecsetelése.Aztán olyan témák is vannak, amikkel nagyon nem lehet melléfogni, ilyen a kedvenc könyv-, film-, színház- és koncertélmény, utazás, tervek, álmok, hobbik.Általában ha érdeklődést mutatsz a másik dolgai iránt, az jól fog esni neki, és ez bár triviálisan hangzik, mégis rengetegen baltázzák el a randit azzal, hogy végig saját magukról beszélnek.

 

Kétségbeesés helyett önbizalom!

Legyél udvarias és előzékeny, ugyanakkor legyen tartásod is és még csak véletlenül se érezze azt a másik, hogy kvázi ő az utolsó esélyed és teljesen kétségbe vagy esve a gondolattól, hogy talán soha sem lesz normális párkapcsolatod és barátnőd.Öltözz fel rendesen, legyél ápolt, ne lógjon ki a mellkas szőrzeted a kigombolt ingnyakból és ne vegyél fel szandálhoz fehér zoknit. (Igen, hihetetlen, de ezeket még mindig mondani kell.) Ha tudod, hogy nagyon izzadós vagy, randi előtt vegyél fel új inget, ne a munkahelyedről és öt kilométernyi biciklizésből ess be.És természetesen merj kezdeményezni, merj odalépni egy szórakozóhelyen, egy koncerten, vagy bárhol máshol és merj megszólalni! Minél többször próbálod, annál jobban fog menni!

 

Randi készségek fejlesztése helyett önfejlesztés

Ne a praktikákat keresd, hanem fejleszd magad azzá az emberré, akivel szívesen randiznak a nők. Legyen magánéleted, tudd eltölteni hasznosan a szabadidődet és ne arra várj, hogy majd ha lesz egy barátnőd, akkor fogsz majd kimozdulni és élni. Legyen olyan munkád, amit szeretsz, tudj önállóan dönteni és minél hamarabb a saját lábadra állni. Lehetőleg ne lakj a szüleid nyakán negyven éves korodig (de harmincig se!)Dióhéjban: a mindenféle randitechnikák- és készségek fejlesztése helyett saját magadat fejleszd, garantáltan meglesz az eredménye!

Jó munkát hozzá!

 

Üdvözlettel,

Randi Andi

randiandi