Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Chris Walken és Robert De Niro vetélkedése már az olvasópróbán elkezdődött

Szeptember 17-én kerül a mozikba a színészlegendákkal tűzdelt, hamisítatlan családi mozi, a Nagypapa hadművelet (12)!

A Nagypapa hadművelet ízig-vérig igazi családi vígjáték, melyet még izgalmasabba tesz a film kapcsán a példátlan sztárparádé. A főbb szerepekben ugyanis Robert De Niro és Chris Walken mellett Jane Seymourt és Uma Thurmant is megcsodálhatjuk, akik ezúttal egy könnyedebb műfajban csillantják meg tehetségüket. 

Peter (Oakes Fegley) és a nagyapja, Jack (Robert De Niro) azelőtt jóban voltak, ám amikor a nagypapa odaköltözik hozzájuk, Peter kénytelen átadni neki legféltettebb kincsét, a szobáját. Peter semmitől sem riad vissza, hogy visszaszerezze jogos tulajdonát. Barátaival szövetkezve egy sor csínytevéssel kísérli meg elüldözni Jacket. Csakhogy a nagypapa sem adja fel egykönnyen, és hamarosan kitör a háború. A kettejük közti küzdelem egyik színtere egy ádáz kidobós mérkőzés a trambulinparkban, persze mindkét fél barátaival kiegészülve.

Walken így mesélt erről: „Rémületes volt. Még sosem voltam trambulinon. Ez a kidobósozós jelenet volt az egyik csúcspont a filmben. Persze a gyerekeknek sokkal jobban megy az ilyen. És tényleg öregszem. Ha elesem, már sokkal nehezebb felállni.”

Három Oscar díj, hét Oscar jelölés és két Golden Globe díj: ennyit „hoztak össze” pályafutásuk alatt a filmben szereplő sztárok. Rosa Peart, a produkció producere így emlékszik a szereplőválogatásra:” Nehéz volt rávenni Robert DeNirot, hogy igent mondjon. De olyan kitartóak voltunk, hogy végül belement a dologba.” 

Christopher Walken is komoly "skalp" volt a filmes csapat számára.  „Korábban is szerettem, mint színészt, de aztán az olvasópróbán, melyet New Yorkban tartottunk, nos ott hihetetlen produkciót mutatott be. Megjelent az egész szereplőgárda, átolvastuk a forgatókönyvet, és valahányszor Chris Walken kinyitotta a száját, nevetés tört ki az asztalnál. Olyannyira, hogy erre már Robert De Niro is felvette a kesztyűt, beszállt a „versenybe”. Olyan volt, mint egy nehézsúlyú bokszmérkőzés a két kiváló színész között. És ez még csak az olvasópróba volt! Persze azonnal az lett a benyomásunk, hogy ez működni fog.” –emlékezett vissza Marvin Peart producer.

Különlegesség még a film kapcsán, hogy valószínűleg a világ legfiatalabb producere is részt vett az alkotás létrehozásában: Tre Peart, a producer házaspár tizenéves fia is aktív részese volt a munkálatoknak. „Az ő ötlete volt, hogy Robert De Nirot kérjük fel a főszerepre és persze adott tippeket is a csínytevésekhez, az egész forgatókönyvhöz volt hozzáfűzni valója. Elolvasott minden változatot, és teljes jogú tagja lett a produceri csapatnak.”- mesélte édesapja, Marvin Peart.

A Prorom által forgalmazott Nagypapa hadművelet (12) szeptember 17-től látható a hazai mozikban.

 

Nézd meg a film előzetesét!