Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Jóképű pasi: kamu profil?

Ahogy a férfiaknál is felmerül, ha nagyon dekoratív lány fotóit nézegetik egy társkeresőn, hogy vagy kamu a profil, vagy talán fizetős nőről van szó, úgy a nők is bizalmatlanok lehetnek egy-egy feltűnően jóképű férfi fényképe láttán.

Miért nem bízunk abban, hogy a szép arc valóságos? Igazunk van-e, ha kételyek merülnek fel bennünk?

De hisz semmi nem tiltja, hogy jóképű férfiak is keresgéljenek netes társkeresőn! Nyugodtan akadhatnak a sokaságban kifejezetten szívdöglesztők is (persze, hogy kinek mi számít szívdöglesztőnek, az azért szerencsére változó). Ahogy szép lányok is bőséggel fent vannak ilyen oldalakon, nem kell, hogy a profil kamu legyen, és legfeljebb kis részük fizetős. Tehát maga a tény, hogy valaki feltűnően jó külsejű, nem ad bizalmatlanságra okot – bár persze előfordulhat, hogy mint a New York-i metró jóképű fogorvosa, az illető is húsz évvel ezelőtti fotót talált feltenni, és a mai arcával való szembenézés kissé sokkoló lesz.

De tegyük fel, hogy a fotó valódi és aktuális: ami igazán érdekelhet bennünket, hogy szóba jöhetünk-e mint lehetséges partnerek? Mert azt mondani, hogy á, úgyis kamu, jelentheti azt egyszerűen, hogy á, úgysem vagyok elég jó neki. Persze nem mindegy, hogy mi magunk milyen „kategóriába” tartozunk. Többé-kevésbé mindenkinek van elképzelése arról, hogy a külseje alapján mire számíthat, bár meglehet, hogy ez az elképzelés olykor téves, érhetnek meglepetések pozitív és negatív irányban is. Mindeddig azt gondoltam, hogy a nők hagyományosan kevésbé tartják fontosnak a férfiak külsejét, mint fordítva, de egy nemrég olvasott cikk megrendített ebben a hitemben (majd lesz róla poszt is): mindenesetre, mielőtt kapcsolatba lépünk egy nagyon jóképű sráccal, gondoljunk át néhány dolgot.

Nagy a valószínűsége, hogy egy fiú, akinek szerencsés genetikai adottságai miatt nagy választék áll rendelkezésére, nem „elégszik meg” a csak átlagos vagy a többé-kevésbé csúnya lánnyal, bár léteznek ellenpéldák is. Ha negyventől felfelé igazán jóképű pasikat is látni náluk kevésbé vonzó külsejű feleségekkel, akkor nincs minden veszve: nem kell világszép Vasszilisszának lenni ahhoz, hogy kifogjunk egy helyes férfiembert. És minél érettebb egy férfi, annál nagyobb súllyal esik nála latba a nő személyisége: jó esetben kinövi a görcsös megfelelési vágyat, hogy feltétlen olyan nő oldalán mutatkozzék, akit szerinte a barátai és ismerősei is jó bőrnek gondolnak, pedig neki talán nem is tetszik igazán. De az általános szabály mégiscsak az lesz, hogy amíg sok lány közül választhat az illető, és tudatában van vonzó külsejének, addig kicsi a valószínűsége, hogy ne az angyalarcú kategóriára szavazzon.

Egy társkeresős profilnál elsősorban azt kell tudnunk eldönteni, hogy érdemes-e kezdeményeznünk, illetve, ha egy ilyen jóképű srác ír nekünk, elhiggyük-e, hogy valóban érdekeljük, elkezdjünk-e levelezni vele, merjünk-e találkozni, vagy legyintsünk rá már az elején, hogy ennek mi nem vagyunk elég szépek. A kezdeményezést illetően: valószínű, hogy sokan bepróbálkoznak, és ha nem vagyunk nagyon feltűnően csinosak, akkor inkább a rajongói táborát erősíthetjük majd. De ha a képünk láttán írt nekünk, és a képünk nem kamu, nem 10 éves és nem ábrázol teljesen másnak, mint amilyenek vagyunk, akkor nyugodtan fogadjuk el, hogy ő elég csinosnak talált. Lehet neki is millió más szempontja, ami alapján keres, nem csak a szépség számít: meg még az se kizárt, hogy mi magunk nem reálisan látjuk önmagunkat, és megnyerőbbnek nézünk ki, mint gondoltuk.

Annak érdekében viszont, hogy megtudjuk, tényleg nem kamu-e az a jóképűség az ő oldalán, ha már ő kezdeményezte a kapcsolatot, kérjünk tőle további képeket, ha nem kamu a reg, akkor valószínűleg tud küldeni pár fotót: esetleg még az is kiderülhet, hogy annyira, mint a fő profilképen azért nem is tökéletes, így nem kell rosszul éreznünk magunkat. Mielőtt találkoznánk, mi is küldjünk még képeket, ha kicsit komolyabbra fordul a levelezés, hogy a világért se szembesüljünk azzal: ő nem ezt várta.

Persze azt se felejtsük el, hogy valószínűleg sokaknak ír, és sokan is válaszolnak neki, vagy egyenest nem is ír senkinek, mert neki úgyis írnak a nők maguktól (láttam már ilyen profilt), mert egy megnyerő arcot nem szokás elutasítani, vagyis könnyen megeshet, hogy eltűnik a levelezésből. Ne éljük bele magunkat túlságosan.

Ha mégis összejön a találkozás, ne ájuljunk el a külsejétől (no persze, ha tényleg olyan, mint a képen), nem kell attól rögtön transzba esni, hogy valaki csinosabb arccal rendelkezik, mint a nagy átlag. Ne azzal a tudattal beszélgessünk vele, hogy neki mi úgyis túl jelentéktelenek vagyunk, mert akkor ezt fogja érezni rajtunk. Egyébként sem biztos, hogy attól, hogy jóképű, annyira pozitív benyomást tesz ránk, lehetnek olyan vonásai, amelyek rontják az összhatást. Mint ahogy egy kevésbé csinos arc is egy csapásra elbűvölhet, ha az illetőnek vannak más vonzó tulajdonságai.

A jó külső ugyan nagy előny lehet a társkeresésben, de megesik, hogy ha valaki túl csinos, akkor alig meri valaki elhinni, hogy lehet esélye nála… Ugyanakkor olyan sokan lépnek vele kapcsolatba, hogy esetleg menedzselni se tudja a megkereséseket… Ne ítélkezzünk elhamarkodottan, és ne hagyjuk magunkat elvakítani a puszta külsőségek láttán. Ha eljutunk odáig, úgyis a személyiségünk számít majd elsősorban. És ne feledjük: a korral a pasik csak egyre jobban fognak kinézni: bátran válasszunk kevésbé szívdöglesztőt, lehet, hogy húsz év múlva ő lesz a legvonzóbb. Persze nem lesz könnyű lépést tartani vele.