Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Kevesebbet költünk idén karácsonyi ajándékra dec11

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Kevesebbet költünk idén karácsonyi ajándékra

Szeretet, család, meghittség. Ez a három szó jut először eszünkbe, ha a Karácsonyra gondolunk. Idén várhatóan kevesebbet fogunk ajándékozásra költeni, mint tavaly, de így is valamivel több, mint 27 ezer forintot fordítunk majd erre a célra. Ezek derültek ki legutóbbi online kérdőíves felmérésünkből, de lássuk a részleteket!

Az év legjobban várt ünnepe egyértelműen a Karácsony, a kérdőívünket kitöltők több mint felének ez a legkedvesebb ünnepe az évben. Az ünnepek, jeles napok képzeletbeli dobogójának második fokára a családi évfordulók kerültek, de sokan várják még nagyon a saját születés- vagy névnapjukat is.

Társkeresőink közel 40%-a ugyanannyiból tervezi megoldani az ajándékozást idén, mint tette azt tavaly. Minden harmadik válaszoló azonban kevesebbet fog tudni idén ajándékozásra fordítani és csupán 7%-unk fog várhatóan többet költeni, mint tette 2013 Karácsonyán. Ezek szerint várhatóan kevesebbet fogunk idén ajándékozásra költeni, mint egy évvel ezelőtt.

karacsonyi_sajtokozlemeny2

A felmérésből kiderült, hogy ajándékozásra átlagosan 27 234 Ft-ot terveznek költeni társkeresőink és ebből az összegből hat szerettüknek fognak vásárolni karácsonyi ajándékot. A válaszadók közel 20%-a 50 000 Ft felett tervez költeni és 6% azoknak a az aránya, akik idén százezer Ft-nál is többet tudnak majd ajándékozásra fordítani. A felmérésben résztvevők 40%-a azonban 10 ezer Ft-ból vagy még kevesebből próbálja kihozni az ajándékozást idén, sőt, közel 7% volt azoknak az aránya, akik egyenesen azt mondták: nem fognak ajándékot vásárolni idén.

karacsonyi_sajtokozlemeny

Tudjuk tehát már, hogy mennyit fogunk költeni, de nem mindegy, hogy mire. A válaszadók közel kétharmada bármilyen ajándéknak örülne, ami a fa alá kerül, de ha a konkrét kívánságok listáját nézzük, akkor könyvet szeretnének a legtöbben, de az utazás, valamint a wellness szolgáltatás is előkelő helyre került a kívánságlistán. Ha tehát nem nagyon szeretnénk melléfogni, ezeket érdemes ajándékozni idén szeretteinknek.