Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Milyen jelekre figyeljek?

Szakértői rovatunkban ezentúl Randi Andi life coach, a Randivonal által ajánlott Ezért vagy még egyedül című könyv szerzője  válaszol az olvasói kérdésekre.

Olvasónk kérdezi:

„Mik azok a jelek, amikből tudom, hogy egy férfi komolyan is gondolja, amit mond? Többször fogtam már padlót amiatt, hogy mást mondott, mint ami később történt, azóta már kevésbé vagyok naív. De mégis, van valamilyen szempont, ami alapján szűrni tudom, hogy a férfiak ténylegesen mit gondolnak rólam és amit mondanak, az valóban komoly-e vagy sem?”

 

Kedves Társkereső!

Nem írtál részleteket, ezért csak általánosságokban tudok válaszolni.

 

Ne játszd a detektívet!

Sokan próbálják a hazugságot úgy kideríteni, hogy afféle laikus detektív módjára figyelik a testbeszédet: „köhintett, tehát hazudott, jobbra felfelé nézett, tehát hazudott, megvakarta a fülét, tehát hazudott”, ám ezek a jelek önmagukban még semmit nem jelentenek. Az összes testbeszédről írt könyv azt mondja, hogy mindig az összképet kell figyelni, és sosem az apró, árulkodónak hitt jelzéseket csak úgy, szituációtól függetlenül. Például tehetem én azért keresztbe a karomat, mert védekezem és zárkózott vagyok, ugyanakkor lehet, hogy csak fázom mert valaki lejjebb állította a klímát.

Ugyanígy az összképet kell figyelni egy kezdődő kapcsolatban is: egy-két apró jelzésből még nem lehet megállapítani, hogy mi is igazából a helyzet.

 

Azt nézd, hogy mit tesz, ne azt, hogy mit mond

Hazugságvizsgálat helyett, azt javaslom, azt nézd, mit tesz, ne pedig azt, hogy mit mond. Kombinálva a megérzéseiddel ez a napnál világosabban el fogja árulni, mi a helyzet valójában. Következetesen elkésik a randevúról, átteszi azt másik napra, vadul SMS-ezik „munkaügyben”, elfelejti, mit ígért neked és úgy tűnik, mindenki más fontosabb? Megfeledkezik a születésnapodról, lemondja a családoddal való találkozást, halaszthatatlanul fontos dolga akad, amikor a barátaidnak akarod bemutatni? Könnyű ezeket a dolgokat mézes-mázos szavakkal, egy-két szál virággal elintézni. Ne dőlj be az olcsó trükköknek – azt nézd, mennyi energiát és időt áldoz rád és a kapcsolatra!

 

Kérdezz rá!

Még egy fontos dolog: ha a fentiek közül bármi is történik, ne ítélj azonnal, beszéld meg vele először, mi bánt és mi nem tetszik, ne pedig magadban bővítsd a bűnlajstromát hogy aztán egy piszlicsáré ügy miatt „robbanj”. Nyugodtan meg lehet neki mondani, hogy „nézd kicsim, nekem nagyon rosszul esik az, hogy nem tudtál ott lenni az öcsém ballagásán. Nekem fontos lenne, hogy te is ott legyél.” Aztán pedig rajta a sor, hogy ő mit lép erre, mennyire számít neki az, hogy a kedvedre tegyen. Na ezt viszont érdemes figyelni!

 

Üdvözlettel,

Randi Andi

 

randiandi