Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Te is lehetsz boldog szingli

Egyedülállónak, társkeresőnek lenni gyakran nagyon elkeserítő, kiábrándító és magányos érzés. Gyakran kilátástalannak tűnik, hogy valaha is találsz egy hozzád illő társat. Pedig legalább három lehetőséged van, hogy ismét boldognak érezd magad!

 

Egy korábbi blogcikkben már írtam arról, hogy sokan azt hiszik: egyedülállónak lenni kizárólag magányt és szomorúságot jelent. A kutatások azonban egyértelműen bizonyítják, hogy ez nem így van. Egy társkereső is lehet boldog (gyakran boldogabb, mint párkapcsolatban élő társai.) Ezt a cikket itt olvashatod el: Szinglinek lenni boldogtalanságot jelent?

Ha nagyon el vagy keseredve, és azt gondolod, hogy „Most már örökre egyedül maradok, nincs semmi esélyem társat találni.”, akkor vagy igazad van, vagy nincs. Lehet, hogy ez most már tényleg így marad, de akár beleadhatsz apait-anyait, hogy változtass a helyzeteden. A lényeg: nem vagy tehetetlen, számtalan lehetőség közül választhatsz, és boldogabbá teheted az életedet.

20230105_2 

Addig dolgozol, amíg találsz egy társat

Az első lehetőséged, hogy addig keresel, kutatsz, dolgozol magadon, amíg találsz egy társat. Ha zavar, hogy egyedül vagy, és tényleg nagyon vágysz egy társra, arra, hogy végre tartozz valakihez, akkor a legkézenfekvőbb megoldás: megkeresed az okokat, miért is vagy még egyedül. Mit rontasz el? Tudod, az elrontott kapcsolataidban egyetlen közös dolog van: te magad!

Sajnos a legtöbb egyedülálló inkább keresi a hibát a többi társkeresőben és a társadalomban. Számtalan hibáztató mondatot hallok: „A társkereső oldalakon lévő pasik/nők nem is akarnak ismerkedni. Mindenki csak hazudik. Tök idióták.” A sort a végtelenségig folytathatnám, mert ezeket a vádakat millió változatban hallom.

És lehet, hogy van is ebben igazság. De a többi társkeresőn nem fogsz tudni változtatni! Csakis és kizárólag magadon vagy képes változtatni. A gondolataidon, a tetteiden, a viselkedéseden.

Ha tényleg társat akarsz találni, érdemes először mélyen magadba nézni, és megkeresni, hogy te mit rontasz el!

Tényleg annyira tökéletes vagy, hogy hozzád csak a legszebb, legokosabb, leggazdagabb társ illik? Csakugyan reálisak az elvárásaid? Egészséges a lelked, feldolgoztad a gyerekkori traumáidat, és tényleg képes vagy egy egészséges párkapcsolatot működtetni? Van annyi önbecsülésed, hogy Igazivá válhatsz valaki számára?

Millió kérdést lehetne még feltenni. A lényeg, hogy nézz magadba, és kövess el mindent, hogy alkalmas legyél egy párkapcsolatra! Ha ezen szeretnél dolgozni, menj terápiára, gyere társkereső coachingra!

Aztán ha végeztél a belső munkával, akkor adj bele mindent, kezdj el tudatosan randizni! Ekkor már valószínűleg kevésbé fogsz fennakadni a társkeresés bosszantó jelenségein.

 

Elhatározod, hogy boldog leszel társ nélkül, de azért nyitva tartod a szemed

Ha úgy döntesz, hogy nem vagy hajlandó időt, energiát és pénzt szánni arra, hogy dolgozz magadon, akkor a második lehetőséged, hogy dönthetsz úgy: egyedül boldogulsz, ám nyitva tartod a szemed és a lelked egy új kapcsolat előtt. Hátha.

Ehhez érdemes változtatni a gondolkodásodon. Az „én vagyok a szerencsétlen lúzer, aki végül nem kellett senkinek” gondolatot cseréld ki erre: „úgy döntöttem, hogy egyedül élek, és kihasználom ennek minden előnyét”. Vagy: „mindent megteszek azért, hogy boldog legyek.”

Biztos vagyok benne, hogy ez a második megoldás is járható út, és azt tapasztalom, hogy sokan éppen ekkor találnak társat. Amikor már lemondtak arról, hogy görcsösen és mindenáron társat akarjanak, akkor lesznek elég lazák és nyitottak arra, hogy „tét nélkül, az esélytelenek lazaságával” ismerkedjenek.

A sikerük másik oka, hogy egy igazán boldog embert a másik nem vonzóbbnak, kedvesebbnek, melegszívűbbnek talál, mint a megkeseredett, szomorú, örökké panaszkodó társkeresőket. Vagyis a boldog emberek nagyobb eséllyel találnak társat.

20230105 1 

Egyedül is teljes és boldog életet tudok élni

A harmadik verzióban tényleg és végképp feladod a társkeresést, és elkezded tudatosan felépíteni azt az életet, amit egyedül is képes vagy élvezni. Ez persze nem azt jelenti, hogy zárdába kell vonulnod, és befogadni a környék összes kóbor macskáját!

Azt jelenti, hogy elkezded tudatosan kiépíteni a támogatói hálódat. Szorosabbra fűzöd a kapcsolatot a testvéreddel, azok gyerekeivel, a barátaiddal. Kereshetsz egy ügyet, amiért szívvel-lélekkel dolgozhatsz, és elkövethetsz mindent, hogy csakugyan teljes éltet élj.

Nem élsz többé egy váróteremben, ahol folyamatos készenlétben az Igazit várod, hanem úgy gondolsz magadra, hogy a házasok vonata elment, és felszállsz az egyedülállók buli-szerelvényére. (Nem, nem a magányos, szomorú szinglik vonatára! Az nem a te járatod!!!) Hidd el, hogy sokan vannak a buli-szerelvényen, és tutira nem leszel magányos!

Lehet, hogy most azt mondod, fogalmad sincs, hogyan lehetnél boldog egyedül is. Nagyon együttérzek veled! Viszont rengeteg könyv, előadás, tréning született már arról, hogyan, miféle gyakorlatok segítségével lehetsz boldog. Érdemes utánanézni, és tudatosan elkezdeni átalakítani az életedet.

Ha nem tudsz dönteni, vagy már döntöttél, de szükséged van segítségre a megvalósításhoz, akkor gyere el egy társkereső coachingra, és együtt megkeressük a te megoldásodat.