Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Tényleg jobb nőnek lenni egy online társkeresőn? dec21

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Tényleg jobb nőnek lenni egy online társkeresőn?

Nemrég egy cikkben azt olvastam, hogy felmérések szerint az online társkeresés igazán nem a férfiaknak, hanem a nőknek kedvez. Többek között azért, mert nem kénytelenek direktben visszautasítani pasikat (ha nem válaszolnak, már az is éppen elég), ha pedig képhúzogatós társkeresőről van szó, akkor pedig eleve nem is kerül képbe olyan, akit nem húztak jobbra. De a másik indok az volt, hogy a férfiak sokkal pozitívabban értékelik a nőket (40%-ot tartanak átlag fölött vonzónak, ami reálisnak tűnik), mint a nők a férfiakat: ők 80%-ot átlag alattinak gondolnak, ami ugyebár nonszensz, mivel 80% nem lehet az átlagnál gyengébb. 

Miért jön ki mégis ez a borzalmas eredmény? Mi a baj a férfiakkal? Vagy inkább mi a baj a nőkkel, hogy ennyire lesújtó a véleményük? Ezzel ugyebár nem csak a férfiaknak lesz rosszabb, hanem a nőknek is, hiszen, ha szinte senki nem tetszik nekik, akkor nem lesz senkijük. Akkor egyiküknek se lesz partnere, ami pont ellentétes a résztvevők céljaival. Ezek szerint nem jobb nőnek lenni az online társkeresőn. 

Az értékelésbeli különbségnek szerintem több oka is van. 

1. A nők nem képesek fotók alapján ítélni. 

Nekünk más szempontok lényegesek, nem tudjuk megállapítani egy fotóról, hogy az illető mennyire vonzó, így ha már egy kicsit is rosszul sikerült a kép vagy a hangulata nem tetszik, megy a kukába. Ha valaki túl jóképű, akkor még azért is balra húzhatjuk, mert úgy érezzük, hogy biztos hóhányó és jobb, ha nem is kezdünk vele. Vagyis a külső mögött mindjárt egy egész sztorit látunk és hosszú távú célokat, nem pedig pusztán azt, hogy elég jól néz-e ki valaki. 


2. A férfiakat a külső fogja meg elsősorban

A képhúzogatós rendszer a férfiaknak kedvez - mégpedig azért, mert ők el tudják dönteni fotó alapján, hogy valaki tetszik-e nekik. Mivel a tetszés a férfiak szempontjából egyszerű fizikai vonzalmat jelent legtöbbször, nem probléma számukra megítélni, hogy elvinnék-e a hölgyet egy menetre. Hiszen eleve nem hosszú távon gondolkodnak. 


3. A férfiak abban a leggyengébbek, amire a nők legfogékonyabbak az online társkeresőn

Csak igen kis százalékuk képes rendes levelet írni, normálisan kommunikálni, kitartóan udvarolni. Aki ezekkel a képességekkel rendelkezik, annak viszont nyert ügye van, még akkor is sikeres lehet, ha egyéb tekintetben nem felel meg a nők hosszú távú terveinek. Vagy nem különösebben előnyös a külseje. 


Igazából nem mondanám, hogy nőnek lenni jobb az online társkeresőn. Elég sok nővel beszéltem erről, és bőven voltak negatív tapasztalataik is: azzal ugyanis nem sokra megyünk, ha rengeteg férfinak tetszünk, de senkivel nem sikerül összejönnünk, aki nekünk is tetszene, vagy néhány randi után kiderül, hogy újabb csalódást gyűjtöttünk csak be. Hiszen a cél nem a rajongók és az értelmetlen randik halmozása, hanem egy konkrét, számunkra fontos ember megtalálása. 

Éppen ezért lenne fontos, hogy az online felületeken ne a képekre bízzunk mindent, hanem figyeljünk oda a szövegre is. Ahogy már többször említettem, még sok esetben sikeresebbnek is tartom, ha kezdetben nincs fotó, csak a másik gondolatait ismerjük meg. Tudom, ezzel sokan vitatkoznak, de nekem már sikerült így többször is partnert találnom.