Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

A mosoly, a humor, a barátok… Mi minden tesz vonzóbbá?

1. Mosoly

Általában a lányoknak, nőknek szokták azt javasolni, hogy mosolyogjanak többet, hogy legyenek kedvesek, mintha a kedvesség elsősorban női tulajdonság lenne – pedig nem az.

Mindenkinek jót tesz, ha többet mosolyog, a mosoly tényleg csodákat tud tenni, akár gyerekekről, akár idősekről, akár munkatársakról, akár családtagokról van szó: ha tudunk mosolyogni, sokkal jobb lesz a hangulat körülöttünk. Egyéb jótétemények mellett még vonzóbbak is leszünk az ellenkező nem számára.

Bár itt fontos hozzátenni, hogy a műmosoly, az erőltetett vigyor, a vicsorgás nem éri el ezt a hatást, csak akkor igazi a mosoly, ha nem csupán a szánkat húzzuk szét, de a szemünkben is látszik a derű.

A mosoly azonban csak egy azok közül a dolgok közül, amelyek vonzóbbá tehetnek bennünket – nézzük, milyen tulajdonságok jelentenek még előnyt a partnerkeresésben!


2. Humor

Bár a felmérések szerint elsősorban a nőknek fontos, hogy a férfiaknak legyen humoruk, az a nő, akinek nincs humora, hogyan tudná értékelné, hogy a férfinak van-e? Az igazság az, hogy a férfiak szeretik, ha a nők nevetnek a beszólásaikon, de olykor félnek a nők vicceitől, pedig legalább annyi jó humorú nő létezik, mint ahány férfi, csak a nők kevésbé törekednek szereplésre. (Azért is, mert tudják, hogy erre sok férfi sajnos nem vevő.)

A humor persze veszélyes terep, mert bántó is lehet, és a két nem érzékenysége általában nem egyforma: amin egy másik férfi hatalmasat röhög, mert viccesnek találja, azt egy nő bődületes bunkóságnak tarthatja, szóval csak csínján a durva viccekkel: ha nők társaságában vagyunk, akkor a szofisztikáltabb humor sokkal nyerőbb.

Szerencsére bőven akadnak olyan férfiak, akik kedvelik a szellemes nőket, és egy igazán jó hangulatú kapcsolatban a felek egymást késztetik nevetésre. De van olyan speciális női humor is, amit a férfiak úgyse értenek… Azért a barátnőkkel nevetni sem utolsó dolog.


3. Barátok

Ha társasági ember vagy, úgy lubickolsz a barátaid körében, mint hal a vízben, az vonzóbbnak mutat, mint ha inkább félrehúzódsz, és kívülről figyeled az eseményeket. Könnyebben is ismerkednek azok, akik szívesen járnak társaságba.

De azért az introvertáltak se legyenek szomorúak: van, aki éppen az ő másságukat értékeli: a befelé forduló embereknek kevesebb a haverjuk, sokszor érzik magukat feszültnek nagyobb társaságban, de barátságaik sokszor mélyebbek, és nagyon jókat lehet velük beszélgetni.

Online társkeresőn pedig a barátok száma nem látszik, vagyis ez nagyon jó terep az introvertált emberek számára.


4. Az igazi beszélgetés képessége

Ebben viszont egyértelműen a befelé forduló emberek a jobbak – persze csak akkor, ha nem olyan zárkózottak, hogy egyáltalán nem hajlandóak megnyílni. Arthur Aron, New York-i pszichológus egy kísérlete alapján az derült ki, hogy minél kevésbé felületes volt egy ismerkedős beszélgetés, annál nagyobb esélye volt a párnak a közelkerüléshez.

Két csoportra osztotta a kísérlet résztvevőit, és minden párosnak 45 percet adott az ismerkedésre, de előre megadott kérdések alapján kellett haladniuk. Akik felületesebb kérdéseket kaptak, azok értelemszerűen felületesebben is ismerték csak meg egymást, ami ritkán vezet tartósabb kapcsolathoz (bár kalandhoz vezethet, természetesen).


5. Nyitott testtartás

Erről korábban egy egész posztot írtunk: a zárt testtartás inkább taszítja az ellenkező nemet, a laza, nyitott gesztusok meg vonzzák. Bár van olyan, aki jobban vonzódik egy titokzatos, zárkózott idegenhez, mert őt meghódítani kihívás…

Noha az online ismerkedésnél az első benyomás messze nem a testtartásunk lesz, arra figyelhetünk, hogy milyen képet teszünk fel magunkról. Csak rakás szerencsétlenségnek ne tűnjünk.


6. Vezető szerep

A hatalom afrodiziákumként hat – főleg a nőkre, ha férfiakról van szó. De általánosságban is elmondható, hogy bármiféle hatalom vonzóbbá tehet, persze elsősorban akkor, ha van képességünk arra, hogy jó vezetők legyünk. A pocsék, zsarnokoskodó vezető nem vonzó, hanem taszító. Még akkor is, ha körülzsongják: akkor nem őt, hanem a státuszát fogják szeretni, és abban a pillanatban hátat fordítanak neki, ahogy elveszti a hatalmát.

Sajnos a nemek között van némi különbség a tekintetben, hogy férfi vagy nő-e a vezető. Sok férfi még mindig nehezen viseli, ha egy nő a főnöke, és sok nőnek jelent problémát, milyen vezetési stílust alakítson ki – állandóan azt érzi, hogy bizonyítania kell, mert megkérdőjelezik a hozzáértését. Ugyanakkor egy női főnökkel kapcsolatba kerülni nem ugyanaz a kategória, mint egy férfi főnök barátnőjévé válni: a munkahelyi szerelmek egyébként is problémásak, bár természetes, hogy rengeteg ilyen eset van.


7. Szimmetria és szép bőr

A szimmetriáért nem tehetünk semmit (vagy csak nagyon radikális változtatással tehetünk valamit, ami általában nem éri meg), a bőrünk érdekében azonban sok mindent tehetünk. Olyan egyszerű dolgokkal, mint a napfény elleni védekezés és a dohányzástól való tartózkodás. Bármilyen bőrproblémánk lenne, ne hanyagoljuk el, forduljunk szakemberhez. És természetesen legyünk mindig ápoltak, ez mindennek az alfája és ómegája.


8. Önazonosság, önbizalom

Nem maradhat ki az önbizalom és az önazonosság témája sem. Ne próbáljunk másnak látszani, mint amik vagyunk: ha nem tetszik az, amik vagyunk, változzunk meg, amennyire lehet, ha pedig ez lehetetlen, akkor fogadjuk el, amink van. A látszatot fenntartani mindig fárasztó, ráadásul hosszabb távon úgyse sikerül. Ha őszinte kapcsolatot szeretnénk, és arra vágyunk, hogy önmagunkért kedveljenek, akkor hagyjuk a színházat.