Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Adventi programok Budapesten

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren
2016.11.11. 2017.01.01. @Budapest, Vörösmarty tér

Kézműves gasztronómiai- és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat november 11. és január 1. között a főváros egyik legszebb főterén, a Vörösmarty téren. Magas színvonalú termékekkel, színvonalas kulturális- és gyerekprogramokkal találkozhatnak az érdeklődők az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron.  Az évente 3-400 ezer turistát vonzó esemény az utóbbi években számos átalakuláson ment keresztül annak érdekében, hogy a külföldi vendégeknek és a városlakóknak egyaránt minőségi kikapcsolódást és szórakozást kínáljon.



Vorosmarty_ter
 
 
Adventi Ünnep a Bazilikánál
2016.11.27. – 2017.01.02. @Budapest, Szent István tér

November 27-én gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényén. Idén is rengeteg programmal, kiállító kézműves termékeivel és a Zrínyi utcai street food különleges nemzetközi étel- és italkínálatával gondoskodnak az ünnepi hangulatról, ráadásul gasztro kiállítóik kizárólag 24 óra alatt lebomló termékekben tálalják az ételeket. A gyermekek körében évről-évre nagy sikerű korcsolyapálya idén sem maradhat ki a repertoárból. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is fényfestéssel készülnek.



Bazilika
 
 
Terézvárosi Advent
2016.11.25. – 2016.12.23. @Budapest, Jókai tér

A korábbi években népszerű Jókai téri adventi kézműves vásár hagyományát keltik életre idén is, hozzáadva többéves adventi vásáros tudást, tapasztalatot és mindazt a sajátos színt, hangulatot, élményt, ami az ördögszekeres adventek sajátja. A helyszín minden szempontból kiváló: a Jókai tér Budapest szívében, a VI. kerületi Terézvárosban, az Oktogon szomszédságában található. A világörökség részét képező Andrássy útról nyíló Jókai tér egy rendezett belvárosi tér, méltó párja a vele szemközti Liszt Ferenc térnek.



Terezvarosi
 
 
Advent a Várkert Bazárban
2016.11.26. – 2016.12.18. @Budapest, Várkert Bazár

Tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát. Idén november 26. és december 18. közötti időszakban számos program várja majd a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében a kilátogatókat. Valamennyi korosztály számára tartogatnak különlegességeket: a kicsiknek kézműves foglalkozást, gyermekjátszót, táncházat, interaktív gyerekműsorokat; a felnőtteknek koncerteket és színházi előadásokat. A Hello Wood egyedi faházaiból egy mini várost építenek fel, melyben a Népművészeti Egyesületek Szövetségének szervezésében hazánk képző- és iparművészei kínálnák termékeiket, valamint a MOME Bazár díjnyertes pályázatait tekinthetőek és vásárolhatóak meg.


Varkert
 
 

Advent a Citadellán

2016.11.28. – 2017.01.04. @Budapest, Citadella

November 28. és 2016. január 4. között, a hét minden napján a Citadellán is lesz karácsonyi vásár, amelyet az idén első alkalommal rendeznek meg. Egyedi kézműves termékek, kerámiák, forró italok, ételkülönlegességek várják látogatókat Budapest legszebb panorámájával január 4-ig, minden nap 9 és 21 óra között.



Citadella
 
 
Gresham Palace Karácsonyi Vásár
2016.11.25. – 2016.12.24. @Budapest, Four Seasons Hotel Gresham Palace

Idén harmadik alkalommal a Four Seasons Hotel Gresham Palace saját Karácsonyi Vásárral köszönti a közelgő ünnepeket, amelyet az épület szívében, a Zrínyi Passage-on állít fel a szálloda kreatív csapata. Az évente megújuló dekorációt ezúttal letisztult és álomszerű “Winter Forest” tematikában készíti el a Fleurt Virág Dekoráció. A Vásárt a Zrínyi utca felől lehet megközelíteni, amely magyar kulináris különlegességekkel, helyi kézműves termékekkel és nemzetközi márkák ünnepi kollekcióival várja látogatóit. Tavaly meglepő módon itt volt a Belvárosban a legolcsóbb a kürtőskalács.



Gresham
 
 
Advent Óbudán
2016.11.25. – 2016.12.23. @Budapest, Óbuda, Fő tér

Még mindig sokaknak az egyik nagy kedvence, kisvárosi hangulata miatt az Advent Óbudán rendezvénye, amelyre minden évben sokan ellátogatnak. Éppen elviselhető a tömeg, ráadásul a rendezők mindig jó koncertekkel készülnek. Idén is fellép majd a Kaláka (a hagyományokhoz híven ők zárják majd az eseményt december 18-án este), a Sebő együttes és a Góbé is. A picike jégpálya igazi jégből van, és már 26-os lábra is bérelhettek korcsolyát.


Obuda


Forralt borozz és gazdagodj élményekkel az adventi programokon a hozzád illő társsal! Találd meg kedvesed elit társkeresőnk segítségével!