Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Ez zavarja a legtöbb társkeresőt

Társat találni néha rendkívül frusztráló: béna randik, félbemaradt levelezések, visszautasítások. Még a lelkileg legegészségesebb embert is megviselik ezek a kudarcok. Mégis van néhány dolog, amellyel felvértezheted magadat.

 

Naponta több társkereső klienst hallgatok végig, és nagyon ritka az az ember, aki a keresés során legalább egyszer nem akad ki teljesen. Ilyenkor mondják, sorolják, hogy mennyi gond van a társkeresőkkel. Természetesen meghallgatom őket, és miután kidühöngték magukat, megbeszéljük, hogy a frusztráció, a csalódás, a harag a folyamat megkerülhetetlen része. A többi társkeresőn nem tudunk változtatni, de nagyon sok mindent tehetünk azért, hogy felgyorsítsuk, és eredményessé tegyük a saját keresésünket.

Persze, lehet ventillálni, bosszankodni, szidni másokat, de sok értelme nincs. Ők nem fognak változni, és mi sem leszünk sikeresebbek, ha csak arra fókuszálunk, miért hülyeség online társkeresőzni.

Mutatom, hogy mire panaszkodtok a legtöbbet, és azt is, mit tehetsz te a bosszankodás helyett.

Az online társkeresőkön mindenki másnak mutatja magát, mint aki

Magyarul mindenki kamuzik. Olyan képet tölt fel magáról, amelyen 10-20 évvel fiatalabb, gyönyörűre van retusálva, sminkelve. Sokan letagadnak 10 évet, 3 gyereket, egy feleséget, 10-20 kilót, és lényegesen magasabbnak mondják magukat.

Aztán az első találkozásnál lelepleződnek, és mindkét fél csalódottan megy haza: a kamuzó fél nem érti, miért baj az, hogy egy kicsit megszépítette a valóságot, a partnere pedig dühöng, hogy ha a valódi képet látta volna, nem pazarol el néhány órát az életéből egy olyan randira, amiből úgyse lesz semmi.

Nos, igen, ez a valóság. Sokan csinálják, óriási csalódást okozva ezzel maguknak és másoknak is. Aki kamuzik, abban bízik, hogy így több levelet kap, nem szalaszt el egy szuper lehetőséget. Reménykedik abban, hogy ha a másik igazán megismeri, nem fog számítani, hogy 10 évvel idősebb, mint amennyinek mondta magát, és még nem vált el a jelenlegi házastársától.

Csakhogy ez hazugság, akárhonnan nézzük: a másik fél becsapása. Nem érdemes csodálkozni, amikor a partner ezen kiakad, és többé látni sem akarja a kamuzó felet.

Mit tehetsz?

A mellébeszélést leghamarabb akkor fogod észrevenni, amikor találkozol a másikkal. Éppen ezért mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy hosszas csetelés, levelezés helyett minél hamarabb találkozzanak a másikkal. Sőt, az még jobb, ha videócseten keresztül beszélnek. Már a kamerán keresztül is jól látszik, ha valaki a fiatalabb énjéről tett fel képet, vagy ha kevesebb kilót vallott be. Ráadásul a másik személyisége, beszédstílusa is sokat elárul.

A javaslatom tehát, hogy egy-két üzenetváltás után minél hamarabb beszéljetek kamerán keresztül, és ha úgy látjátok, hogy érdemes folytatni az ismerkedést, akkor beszéljetek meg egy személyes randit is.

Hiába írok leveleket, nagyon kevesen válaszolnak

Valóban borzasztóan csalódást keltő, amikor naponta kiküldesz 5-10 levelet, és csak ketten-hárman méltatnak válaszra. Úgy illene, hogy minden levélre válaszoljon az, aki kapta, még akkor is, ha elutasítja a másik jelentkezését.

A realitás az, hogy a kapósabb társkeresők a feliratkozás utáni hetekben akár száz e-mailt is kapnak, tényleg nagyon nehéz lehet mindenkinek válaszolni. Különösen akkor, ha elutasító levelet kellene írni. Sokan szeretnék megkímélni a levél küldőjét az elutasítás fájdalmától, ezért inkább nem válaszolnak.

A másik oldalon viszont ott van egy reménykedő társkereső, aki várja a választ. Nagyon. Sokszor még az elutasítás is jobban esne, mint a semmi. Mert akkor legalább emberszámba vették őt.

Mit tehetsz?

A dühöngésen kívül nem sok mindent tudsz tenni azért, hogy választ kapj. Nem lehet megváltoztatni vadidegen embereket. A saját reakciódon, viselkedéseden tudsz csak változtatni. Például azzal, hogy elfogadod, hogy így működnek az emberek. Kár ezen bosszankodni.

Egyet tehetsz: megőrzöd a kitartásodat, és holnap meg holnapután ismét elküldesz 4-5 levelet, és reménykedsz a pozitív válaszban. A nagy számok törvénye mindig működik! Minél több levelet küldesz, annál nagyobb esély van arra, hogy valaki válaszol, majd elkezdődik egy kapcsolat. Ha a frusztráltságod miatt abbahagyod az egészet, csak magad alatt vágod a fát, és feladod életed legnagyobb álmát. Tényleg feladod? Ne már!

Amikor munkát keresel, akkor is folytatod az önéletrajzod küldözgetését, amikor százból csak 10 helyre hívnak be, és 90 cég még csak válaszra sem méltat. A munka keresését nem adod fel emiatt. A társkeresés sem működik másként! A kitartás és a frusztráció tűrése meghozza az eredményt!

Elhaló levelezések

Sokan panaszkodnak arra, hogy elkezdenek valakivel csetelni, levelezni, aztán egy-két hét után abbamarad az egész. A másik nem válaszol, egyszerűen csak szó nélkül eltűnik.

A csetelésnek sajnos ilyen a természete. Két vadidegen ember üzenget egymásnak – többnyire munkaidőben, főzés, gyereknevelés, edzés közben. Félszívvel, félszavakkal, gyakran oda se figyelve a másikra. Ennek nem sok értelme van, ez nem ismerkedés.

Mit tehetsz?

Csetelés, levelezés helyett próbáljatok meg minél előbb telefonon, videócseten vagy személyesen találkozni. Egy személyes találkozó első két percében sokkal több minden kiderül a másikról, mint egy hónapnyi üzengetés során. Ráadásul azt a csalódottságot sem kell átélned, hogy „beleszeretsz” a másikba az üzenetváltások közben, a személyes találkozás során pedig konstatálod, hogy az addig szuper pasinak/nőnek gondolt idegen nem úgy néz ki, ahogy te elképzelted.

 

Mindenütt ugyanazokkal az emberekkel találkozom

Gyakran panaszkodnak a társkereső klienseim arra is, hogy bármelyik online vagy offline társkeresőt is használják, ugyanazokkal az emberekkel találkoznak. Nagyon szűk a merítés.

Kis ország vagyunk, ezzel se nagyon tudunk mit csinálni. Lehet, hogy érdemes kitágítanod a keresést: nagyobb földrajzi távolságra, tágítani lehet az életkori határokat. Érdemes megvizsgálni, hogy mi az, amiből engedni tudsz.

Másrészt azért mégiscsak van ebben az országban legalább 5 millió más nemű, még akkor is, ha ebben benne vannak a házasok, nyugdíjasok és csecsemők is. Csak egyetlen embert kell találnod!

Menj el sok helyre, mozdulj ki otthonról, járj társaságba, előadásokra, tréningekre, konferenciákra, menj kirándulni! A lényeg, hogy a társkeresés lehető legtöbb formáját próbáld ki! Ne feledd: a nagy számok törvénye neked dolgozik!

A társtaláláshoz borzasztó nagy elszántság, fruszrtációtűrő képesség és kitartás kell.

Azt gondolom, egy egészséges lelkületű felnőtt ember képes ezt kibírni azért, hogy élete nagy álma megvalósuljon.

Ha úgy érzed, hogy elakadtál a társkeresés során, esetleg azon gondolkodsz, hogy feladod az egészet, előtte inkább még gyere el társkereső coachingra, és megkeressük a te, személyre szabott megoldásodat!