Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Ezt gondold végig és tedd meg, mielőtt társat kezdesz keresni

Sajnos sokan azt gondolják, hogy a társkeresés csak annyi, hogy felteszek magamról az online társkeresőre egy-két képet, egy idézetet, és már kezdődhet is a randizás. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy akik felkészületlenül vágnak bele a társkeresésbe, nagyon hamar csalódnak, és feladják az egészet.

 

A 2000-es évek elején éveken át társkeresőztem nagyon kicsi sikerrel. Átéltem sok béna randit, visszautasítottak egy csomószor, és én is éreztem azt, hogy feladom az egészet, és inkább szerzek tíz macskát, mert azokkal könnyebb együtt élni.

Ha akkor lett volna valaki, aki elmondja mindazt, amit most már tudok – sok tapasztalat, tanulás és több mint 10 éves társkereső coaching praxis után, borzasztó hálás és sokkal sikereseb lettem volna.

Azt gondolom, hogy a társkeresést is lehet sokkal több tudással felvértezve nagyobb tudatossággal csinálni. Ha még csak most kezded a keresést, gondold át a következőket.

 

Készen állok a társkeresésre?

Persze, jogos a kételkedésed: hogyan lehet erre nem készen állni? Társat akarok, lehetőleg még ma.

Nos, igenis nagyon fontos, hogy lelkileg készen állj egy új kapcsolatra. Például nehéz társat találni akkor, ha tegnap szakítottál életed szerelmével, vagy épp egy csúnya válás közepén tartasz. Azt gondolom, hogy a hosszabb kapcsolatok elvesztését el kell gyászolni.

Nem érdemes addig társat keresni, amíg a gyászfolyamat le nem zajlik. Addig ugyanis minden új, lehetséges jelöltet a régihez fogsz hasonlítgatni, és azt fogod gondolni, hogy nincs még egy olyan ember a világon, mint a te exed. Hamar el fog menni a kedved a társkereséstől.

Azt javaslom, hogy kínlódd végig magad a gyászfolyamaton, és csak akkor kezdj el társat keresni, amikor már nyitott vagy az új ismeretségekre.

 

Hogy állsz az önbecsüléssel?

Mit gondolsz, mennyire stabil az önbecsülésed? Hiszed azt, hogy vagy annyira jó nő/pasi, hogy hamarosan megtalálod a párodat? Az a tapasztalatom, hogy azok a klienseim, akik erre igennel válaszoltak, néhány randi után találtak is társat.

Akik azonban kételkedtek a saját nőiességükben/férfiasságukban, nem gondolták magukról, hogy szépek, okosak, bájosak és viccesek, azok hosszan bolyongtak a társkeresés útvesztőjében.

A magadban való szilárd hit elengedhetetlen a sikeres társkereséshez!

Amíg nem gondolod azt, hogy elég jó vagy, addig vagy alulválasztasz, vagy nem találsz megfelelő társat.

Ha úgy érzed, hogy ezen a téren vannak hiányosságaid, keress fel egy szakképzett segítőt: pszichológust, coachot, mentálhigiénés szakembert, és kezdjetek el dolgozni az önismereted, önbecsülésed fejlesztésén!

Sajnos ez a munka kihagyhatatlan! Enélkül nem a megfelelő társ mellett fogsz kikötni!

Ráadásul, ha nincs rendben az önbecsülésed, az első társkeresős kudarcok annyira ki fognak borítani, hogy néhány hét alatt elmegy a kedved az egésztől, és kidobod az ablakon a szinte egyetlen eszközt, amivel sikert érhetnél el.
 

 

Ne a külsőt nézd!

A társkeresés előtt érdemes azt is nagyon alaposan átgondolni, hogy kit keresel. Sajnos azt látom, hogy a társkeresők nagy része még mindig a külső jegyek alapján dönt. Ha valaki nem tetszik nekik az első randin, anélkül dobják az illetőt, hogy kísérletet tettek volna a másik ember mélyebb megismerésére. Ezzel azt a lehetőséget szalasztják el, hogy megtalálják az igazi társukat.

Szerintem te is tudod, hogy hiába néz ki valaki úgy, mint egy görög isten vagy szupermodell, ha üres a feje és kibírhatatlan a természete. Mégis a legtöbb társkereső a külső jegyek alapján szelektál elsőre.

Oké, nem azt mondom, hogy kezdj el randizni valakivel, akihez amúgy egy ujjal sem érnél hozzá, de adj esélyt azoknak, akik elsőre közömbösek vagy legalább nem taszítóak számodra! Ezzel megsokszorozod a társtalálási esélyeidet!

Kit keresel?

Gondold végig, hogy milyen értékek fontosak számodra! Ilyesmikre gondolok, mint hűség, megbízhatóság, őszinteség, humor, kedvesség. Miért fontosak ezek? Azért, mert ha egy pár tagjai ugyanazokat az értékeket tartják fontosnak, ugyanazon értékek mentén élnek, akkor egy szuper párkapcsolatnak néznek elébe. De nagyon nehéz, szinte lehetetlen együtt élni úgy valakivel, hogy nekem fontos a megbízhatóság, pontosság, a párom viszont finoman szólva is lazán kezeli, hogy odaérjen egy megbeszélt időpontra. Ebből nem lesz harmonikus kapcsolat.

Tehát a választásnál a külső, testi jegyek helyett inkább erre lenne érdemes fókuszálni.

 

Menj el több tóhoz horgászni!

Vagyis ne csak egyetlen fórumon keress társat, hanem próbálj ki több online társkeresőt, applikációt és offline ismerkedési lehetőséget! Ezzel lényegesen fel tudod gyorsítani a folyamatot! Minél több helyen keresel, minél több randilehetőséget teremtesz magadnak, annál gyorsabban találod meg a párodat!

Nézz szét a neten, kutakodj, és keresd meg azokat a társkeresési lehetőségeket, amelyek szimpatikusak neked!

 

Csináltass magadról szuper képeket!

Legyünk őszinték! Bármilyen online felületen vagy applikáción ismerkedsz, az első döntést rólad a fényképed alapján fogják meghozni. Ha ezt félvállról veszed, ha béna képeket teszel fel magadról, erősen csökkented az esélyeidet.

Érdemes keresni egy jó fotóst (vannak már olyanok, akik kifejezetten társkeresős fényképezésre szakosodtak), kiválasztani néhány csinos ruhadarabot, megcsinálni rendesen a hajadat, sminkedet/megborotválkozni, és készíttetni pár szuper képet!

Ezzel kiküszöbölöd azt a problémát is, hogy 10 évvel ezelőtti képet teszel fel magadról, ami miatt joggal fogja becsapottnak érezni magát a partnered az első randin…

 

Írj egy figyelemfelkeltő bemutatkozást!

Ezzel sokan kínlódnak, ezért inkább nem írnak magukról semmit a regisztrációs lapra, vagy feltesznek egy semmitmondó idézetet. Ezzel azt az üzenetet közvetítik magukról, hogy annyira azért nem érdekel ez az egész társkeresés, hogy vegyem a fáradságot a bemutatkozásra. Vagy azt üzenki, hogy nem képesek két értelmes mondatot leírni magukról. Ugye, te nem ezt a képet akarod magadról közvetíteni?

Akkor viszont munkára fel! Mutasd be magad, mint kelendő „árucikket”, ha lehet viccesen, humorosan! Írd le, hogy miért érdemes veled megismerkedni, téged választani! Na, itt ismét szükség van az önbecsülésre, hiszen ezt csak az tudja jól csinálni, aki tisztában van a saját értékeivel, és nem szégyelli ezeket megmutatni!

Írj magadról valami érdekeset, amire a másik azonnal feltehet valami érdeklődő kérdést! Bármi érdekes hobbi, vicces történet szóba jöhet! A lényeg, hogy kapcsolódni lehessen hozzád!

Ha gyereket, családot szeretnél, ezt is írd le bátran! Igen, ez elüldözi azokat, akik nem erre vágynak, és behívják azokat, akikkel közösek a céljaid!

 

Ha ezzel megvagy, már kezdődhet is a társkeresés! Nagyon sok sikert kívánok hozzá!

Ha elakadtál a készülés vagy a randizás során, gyere el társkereső coachingra, ahol megkeressük a te, személyes megoldásodat!