Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Hogyan keltsek jó első benyomást? (2. rész)

Az első randin a legfontosabb dolgunk, hogy jó első benyomást alakítsunk ki magunkról. Az egyik legfontosabb lépés, hogy pozitív érzésekkel ajándékozzuk meg a partnerünket. Ezen kívül még számos eszközünk van, hogy a másik megnyerőnek találjon minket.

20230223_3 

Elismerés

Szerintem ezt nem kell magyaráznom. Mindenki szereti, ha elismerik, tisztelik. Ha beszélgetni kezdesz valakivel, figyelj arra, hogy milyen teljesítményeket ért el a másik, vajon mire lehet büszke ezzel kapcsolatban. Ha ezt visszajelzed neki, akkor biztosan jól fogja érezni magát. Figyelj! Nem gátlástalan hízelgésről van szó, amikor a dicséretek mögül kilóg a lóláb! Ne manipulálni akard! Csak akkor adj elismerést, ha tényleg komolyan gondolod!

Ráadásul nagyon fonatos, hogy tanulj meg jól dicsérni! A dicséreted ne a másik pozitív címkézése legyen! Tehát ne így hangozzon: „Hű, nagyon ügyes vagy!”. Inkább a saját érzéseidről beszélj, amit a másik teljesítménye kiváltott belőled:Azta! Nagyon tetszik, amit csinálsz! Csodállak, hogy ilyenekre vagy képes!”.

Sokan vannak, akik nem képesek befogadni a dicséretet, mert végtelenül alacsony az önbecsülésük, és zavarba jönnek, ha az első típusú mondatot mondod. A második fajta mondatok inkább befogadhatóak számukra, hiszen azok rólad, a te csodálatodról, nagyrabecsülésedről szólnak, nem róla.

 

Közös témák

A közös ismerősök, hasonló tapasztalatok, a hasonló érdeklődés mindenki számára kellemes, biztonságos terep. Ilyenkor azt éljük át, hogy „Nahát! Mennyi mindenben hasonlítunk, mennyi közös van bennünk!” Szeretjük és szimpatikusnak találjuk a hozzánk hasonló embereket. Ilyenkor a beszélgetőtársak azt érzik, hogy megértik őket, illetve az összetartozás érzésével ajándékozzák meg egymást.

 

Vidámság

Talán az sem meglepő, hogy szeretjük és szimpatikusnak találjuk a vidám, jókedvű, humoros embereket. Vonzódunk hozzájuk, hiszen magunk is jókedvűek leszünk a társaságukban. Nem kell erőltetetten jópofizni, vicceket mesélni. Elegendő egy mosoly, némi játékosság, jókedv. Persze ez csak akkor megy, ha elég jó mentális és fizikai állapotban vagyunk. A szomorú, megkeseredett, panaszkodó embert ritkán tartjuk jó társaságnak. Soha, eszedbe se jusson az első randin arról beszélni, hogy mennyire szerencsétlen az életed, vagy hogy mennyi kudarc ért már a társkeresés során!

20230223 

Új ismeretek

Szeretünk érdekes, új ismereteket gyűjteni. Imádjuk a pletykákat, az új ötleteket, a különleges látásmódot. A tájékozott, művelt ember társasága mindig szórakoztatóbb, mint azoké, akiket nekünk kell szórakoztatni, mert kukán ülnek, és harapófogóval kell belőlünk néhány mondatot kihúzni.

Persze azért nem árt, ha csekkolod a másik érdeklődését, mielőtt belefeledkezel a legújabb Mars-expedíció mesélésébe, esetleg órákon át magyarázod, hogy mitől jobb a Ferrari legújabb modellje, mint a korábbiak.

 

Figyelj, hogy ezeket mind egyszerre vesd be!

Törekedj arra, hogy a fenti négy ajándékot egyszerre nyújtsd a randipartnerednek! Az egyensúly hiánya zavaró lehet. Ha csak új ismereteket adsz a másiknak (mese a Mars-expedícióról), de nem ismered el a másik tehetségét, tájékozottságát, ha nem keresel vele közös témákat, és nem készteted a másikat mosolygásra, akkor valószínűleg soha többé nem látod őt.

A lényeg tehát, hogy az első randin figyelj oda a másikra- igazán és őszintén! – és ne fukarkodj az elismeréseddel és a jókedvvel! Nem az a lényeg, hogy te jól érezd magad (persze ez se baj), inkább törekedj arra, hogy a másikban jó érzéseket válts ki!

Ha szeretnél magabiztosan fellépni az első találkozókon, gyere el társkereső coachingra!

Ha inkább ismereteket szereznél a hatékonyabb társkeresésről, nézd meg az Igényes társkeresők mesterkurzusának videóit!