Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Így mutathatod meg, hogy tetszik neked, de mégse leszel nyomulós

Amikor nem online formában, hanem a való életben ismerkedünk, gyakran okoz nehézséget, hogyan adjuk a másik tudtára, hogy tetszik nekünk, ráadásul tegyük mindezt úgy, hogy ne tűnjünk nyomulósnak. Erre mutatok most néhány ötletet.

 

A szerencsésebb extrovertáltaknak ez egyáltalán nem okoz gondot. Ők lazák, nyitottak, bárkit, bármikor meg tudnak szólítani, és perceken belül már úgy beszélgetnek, mintha ezer éve ismernék a partnerüket. De mit tegyenek a szorongóbb, esetleg introvertált randizók?

20220811_3 

Gyakorolj!

A jó hír az, hogy ez is csak egy készség, ami gyakorlással fejlődik. Minél előbb és minél többször veszed rá magad, hogy beszédbe elegyedj idegen emberekkel, annál jobban és rutinosabban fog menni – akár olyan esetekben is, amikor totál odavagy a másikért.

A félénkebb klienseimnek azt szoktam javasolni, hogy kezdjenek el beszélgetni boltban, buszon, liftben – gyakorlatilag bárhol, hogy gyakoroljanak.

Kérjenek útmutatást, segítséget, javasoljanak valamit a másiknak (például hogy melyik jégkrém a legjobb)! Az a lényeg, hogy kezdeményezzenek valami minibeszélgetést! Azt fogod tapasztalni, hogy a legtöbb ember nyitott és kedves. Meg fogod szokni, hogy nem ördöngösség odalépni egy vadidegen emberhez.

 

Kezdeményezz!

Ha van valaki a környezetedben, aki tetszik neked, akkor ne félj kezdeményezni, még akkor se, ha lány vagy! Persze nem kell ajtóstul rontani a házba, vagy rögtön randira hívni a másikat, de a fentihez hasonló minipárbeszédet bármikor elindíthatsz.

Itt viszont fontos lenne, hogy a lehető legtovább vidd a beszélgetést! A lényeg, hogy legyél laza, könnyed és vicces!

Ha fogalmad sincs, hogy ez milyen, javaslom, hogy nézz meg néhány epizódot a Gilmore lányok történetéből! (Szívek szállodája címen fut, de ne riasszon meg a béna cím! Egy kedves, vicces sorozatról van szó, ahol a lányát egyedül nevelő anyuka valódi flörtbajnok!)

 

Kérdezz, kérdezz, kérdezz!

Na, persze nem egy inkvizíciós kihallgatásra gondolok, ahol egymás után pattognak az eldöntendő kérdések. Inkább egyfajta laza érdeklődésre és nyitott kérdésekre, amelyekre nem csak igennel vagy nemmel lehet felelni. Fura, de azokat az embereket találjuk érdekesnek, akik érdekesnek tartanak bennünket. Ha amúgy is tetszik a másik, akkor magától értetődő lesz, hogy sok mindent szeretnél megtudni róla.

Ha szeretnél vonzó lenni a másik szemében, akkor adj neki esélyt, hogy érdekesnek, izgalmasnak élhesse meg magát a társaságodban! Ne arra törekedj, hogy te tűnj érdekesnek! Engedd meg neki, hogy ő csilloghasson!

20220728_3 

Simogasd az egóját!

Mondhatnám azt is, hogy dicsérd, de ezzel akár gyorsan mellé is lehet lőni. A legtöbb alacsony önbecsüléssel rendelkező ember borzasztóan vágyik a dicséretre, de ha valami olyan tulajdonságát ismered el, amivel ő nem elégedett, akkor zavarba jön, és elhárítja a dicséretedet. A végeredmény: mindketten kellemetlenül fogjátok érezni magatokat.

Olyan helyen érdemes megsimogatni a másik egóját, ahol érzed, hogy az önbecsülése megengedi, hogy higgyen a szavaidnak. Ha például lelkesen mesél a legújabb sporteredményeiről, akkor megemlítheted, hogy mennyire nagyra értékeled a kitartását. Egyáltalán nem ciki, ha az értésére adod, hogy mennyire nagyra becsülöd őt. Hidd el, attól nem fogja elbízni magát!

 

Vedd fel a másik ritmusát!

Azok, akik nyomulósan ismerkednek, általában ajtóstul rontanak a házba, és letámadják a másikat. Túl gyorsan, túl intenzíven közelednek a másikhoz, aki ettől megrémül, és fut a másik irányba.

Tehát figyelj a másik jelzéseire és tempójára! Olyan ütemben ossz meg magadról információkat, amilyen ütemben ezt a másik is teszi.

Egy kicsit olyan ez mint a vetkőzés. Ha ő levesz magáról egy réteget, (mesél magáról valamit) akkor kövesd a példáját, és hasonló kaliberű nyíltsággal viszonozd az ő megnyílását.

Ha elakad a megnyílás folyamata, akkor vagy elérkeztetek a másik határáig, és ő eddig gondolt beengedni téged az életébe, vagy egy kicsit megijedt, és nem biztos abban, hogy te mész-e utána, akarod-e folytatni az ismerkedés folyamatát.

Ilyenkor elé mehetsz, folytathatod a megnyílást, megmutathatsz magadból valami esendőt (ez általában szimpatikussá tesz, csak kevesen mernek élni ezzel a lehetőséggel). Ha a másik nem követ téged ebben a folyamatban, akkor érdemes próbálkozni az előző módszerekkel, bízva abban, hogy csak lassítani akarja a tempót.

Ha úgy látod, hogy a kiszemelted nem viszonozza a közeledésedet, nem keresi a társaságodat, sokára vagy csak nagyon röviden válaszol az üzeneteidre, akkor érdemes tudomásul venni a jelzéseket!

Ne áltasd magad azzal, hogy csak bátortalan, valójában tetszel neki, csak nem mer hozzád közeledni! Hidd el, az elmúlt évek alatt több száz társkeresővel több ezer órát beszélgettem. Még a legbátortalanabb ember is közeledik, nyit, próbálkozik, ha igazán tetszik neki valaki.

Ha azt látod, hogy valaki nem viszonozza a közeledésedet, ezt vedd tudomásul, szomorkodjál rajta egy kicsit, és menj tovább! Nem érdemes hónapokat beletenni valamibe, amiről a környezetedben mindenki látja, hogy reménytelen, csak te nem.

 

Ha szeretnél valóban sikeres társkeresővé válni, akkor nézd meg, milyen szuper hatékony módszereket kínálok neked az Igényes társkeresők mesterkurzusának videóiban, vagy jelentkezz be társkereső coachingra!