Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Nyári szabadtéri programok

24. VOLT Fesztivál
2016.06.29.–07.02. @Sopron, Lövér kemping

Ezen a héten indul a VOLT Fesztivál, Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja. A rendezvényre a zenei kínálat sokszínűsége jellemző, a különböző helyszíneken a rock, az elektronikus zenei, a világzenei és a jazz koncertek mellett számos más műfaj képviselői is fellépnek, mint például az Iron Maiden, a Slayer, a Prodigy, Wiz Khalifa, Axwell⌃Ingrosso és Paul Kalkbrenner, valamint a dubstep kiszámíthatatlanságából, a drum'n'bass lendületéből és az electro house nyers erőiből építkező brit Nero DJ-páros. Ugyancsak a VOLTon, egy különlegesnek ígérkező, jubileumi koncerten ünnepelhetjük a Quimby 25. születésnapját és Rúzsa Magdi is visszatér Sopronba.
450x165_volt

Szerelmesek Fesztiválja
2016.06.28.-07.03. @Szentgotthárd

Tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első SZERELMESEK FESZTIVÁLJA rendezvénysorozatot, amely a reméltnél is nagyobb sikert aratott. A második SZERELMESEK FESZTIVÁLJA immáron hat napon keresztül várja az érdeklődőket. A programok nem csak szerelmeseknek szólnak, hanem mindazoknak, akik kíváncsiak arra, hogy a legősibb és legnépszerűbb múzsa, a SZERELEM hogyan jelenik meg zenében, színházban, versben, filmen, táncban, előadásban, beszélgetésben. Idén kifejezetten gyermekeknek szóló programokkal is bővült a program-repertoár. Egyszóval: kicsi és nagy, fiatal és fiatalos, szerelmes és nem szerelmes - mindenki megtalálja a maga szórakozását.
 Te is részt vennél a Szerelmesek Fesztiválján, de még nincs párod? Nézz szét éppen online társkeresőink között!

Dél-alföldi Rétes Fesztivál
2016.07.01-03. @Mórahalom

A méltán híres mórahalmi fürdő szomszédságában, kulturált környezetben, idén is megnyitják a Rétesek Utcáját. A tavalyi 60 féle rétesnél is szélesebb választékkal, színes programokkal, még több látni-, és kóstolni valóval várják az érdeklődöket. Pénteken a rétes készítő vállalkozások mesterei mérik össze tudásukat, a zsűri kiválasztja az idei év legkitűnőbb Dél-alföldi csemegéit. A nagyközönség pénteken déltől ellenőrizheti a hivatott szakértők döntéseit, dúskálhat a rétesmesterek remekei között. Egész hétvégén kifogyhatatlanul, a végtelenül nyújtott rétesek között válogathat mindenki.  Eközben a rétes készítők szívesen válaszolnak az otthoni süteménykészítéssel kapcsolatos kérdésekre is.

Zsolnay Fényfesztivál
2016.07.01-03. @Pécs, Dóm tér
 
Gladiátorok, Vesta papnők, ó- és középkori harcosok, történelmi divatshow, zsonglőrök, tűztáncosok, 5 méteres sárkányok és még több tucat látványos érdekesség várja az ország minden szegletéből ide látogatókat és a pécsieket július 1. és 3. között. Na meg éjszakai fényfestés minden mennyiségben és felületen az egész belvárosban! A Zsolnay Fényfesztiválhoz hasonló, nagyszabású program talán még sosem volt Magyarországon, egész hétvégés szórakozást jelent majd a látogatóknak. Pénteken és szombaton este a közönség Magyarország első nemzetközi építészeti fényfestő versenyének döntőjét láthatja a pécsi Székesegyház homlokzatán és tornyain. Több külföldi produkció, köztük világhírű előadók is érkeznek a fesztiválra, mint például a háromszoros Grammy-díjra jelölt Natalie Imbruglia új lemezével.
 450x165_fnyfeszt


Szeretnéd te is átélni a színes pécsi programkavalkádot? Nézd meg pécsi társkeresőinket!
Gönci Barack Vigasság
2016.07.02-03. @Boldogkőváralja
 
Az év legbarackosabb bulija! Sokkal többről van itt szó, mint a vidék legjobb éttermeinek barackos ételeiről, a legkiválóbb barackpálinkáról, bio barackszörpről vagy a helyi, irgalmatlanul finom barackos gombócról, lekvárfőzésről. A belépőjegy mellett számos ajándékban is részük lehet az odalátogatóknak, valamint részt vehetnek az összes programon és az ingyenes „párlatvezetésen” a BESTILLO Pálinkafőzdében. A programok minden korosztály számára remek kikapcsolódást jelentenek. A gyerekek a programok mellett egész napos játszóházban, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt: agyagozhatnak, dolgozhatnak újrahasznosított anyagokkal és megismerkedhetnek a fafaragás és a tűzzománc készítésével is. A kedvükért készítenek a váraljai nagymamák és sokan mások barackos gombócot, palacsintát, baracklekvárt, házi szörpöket, sütiket és egészséges ételeket egy mesebeli, csupa zöld környezetben.
 450x165_barack


Hajdúsági Ízek Fesztiválja
2016.07.01-03. @Hajdúszoboszló, Szent István park
 
Hajdúszoboszló, mint hajdúváros, e rendezvény keretében szeretné, megismertetni a látogatókat a hagyományos hajdúsági ételekkel, eredeti és modern receptek alapján elkészítve és felkínálva a helyi vendéglátók által. A fesztivál keretében kiemelt szerepet kap a gasztronómia, ételkóstolókkal, főzőversenyekkel, amelyet a változatos program kínálat tesz teljessé. A rendezvény színpadán koncertek és egyéb szórakoztató előadások lesznek láthatóak három napon keresztül.
 450x165_izekfeszt


Lovas solymászbemutató
2016.07.01-02. @Pécs, Memi Pasa fürdője mellett – Ferencesek utcája
 
Krekács Zoltán és csapata a középkori lovas solymászat hagyományait elevenítik fel, lantosuk kíséretében egy folyamatosan mozgásban lévő, vándorló bemutatót tartva. A fesztiválon napközben a belváros a múlt históriáinak, hangulatainak életre keltéséhez ad hátteret, élmények várnak mindenkire a nevezetes történelmi helyszíneken, köztereken és eldugott utcácskákban egyaránt. Színészek, zenészek, különleges utcai mulattatók, hagyományőrzők és vásározók segítségével megelevenednek Pécs történelmének a városban jól bejárható, átélhető emlékei. Mindemellett sok meglepetés, bemutató, előadás tarkítja a történelmi programokat: Lovas sólymász bemutató, az Ort-Iki Társulat előadásai, a Hollóének, a Sub Rosa, a Tabulatura, a Trigonon, együttes, a Héttorony Hangászok koncertjei és kisebb történelmi színjátékok, a Sétatéren, a Középkori egyetemen és a Jókai téren. A részvétel ingyenes. 
450x165_lovas

11. Ghymes Fesztivál
2016.07.01-03. @Balaton északi partja
 
Július első hétvégéjén idén tizenegyedik alkalommal lesz Ghymes Fesztivál a Balaton északi partjának kedvelt turistacélpontjain elhelyezkedő vidékén. A tavalyihoz hasonlóan ezen a nyáron is Tapolca, Hegymagas és a Szent György-hegy adnak méltó helyszínt az összművészeti fesztiválnak, ahol a jelen és a múlt, valamint az irodalom, a színház, a zene és a tánc jól megférnek egymás mellett. A július 1-3-ig tartó Ghymes Fesztivál kihagyhatatlan kulturális program és kikapcsolódás lesz a badacsonyi borvidéken nyaraló hazai és külföldi turisták számára egyaránt, valamint azok számára is, akik ezen a nyáron esetleg csak egy rövidebb kiruccanást engedhetnek meg maguknak a Balaton környékén. A változatos programfelhozatal mellett idén is lesz kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, Szent György-hegyi borok kóstolója, a jó ital után megéhezőket pedig lacikonyhákkal várják.
 450x165_ghymes

 
 Éld át a legjobb programokat egy igazi társ oldalán! Találj párra éppen online társkeresőink között!