Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Távkapcsolat rulez már14

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Távkapcsolat rulez

Winter is coming... Azaz, közelít a korona. Már itt is van. Mi még nem sokat érzünk belőle, de az olaszok már ott tartanak, hogy a szerelmi kapcsolatokba is beletenyerel a járvány. Aki nem egy fedél alatt lakik a partnerével, az ne is találkozzon... Nyilván nem fog ez örökké tartani, a kínaiak már most azt mondják, hogy náluk vége az armageddonnak, de azért a szerelmeseket is erősen próbára teszi ez az egész. 

Van olyan ismerősöm, akinek külföldi a partnere, és 2-3 hetenként utaztak egymáshoz, már minden meg volt tervezve a húsvéti szünetre is: ők most kénytelenek lesznek jegelni a terveiket, vagyis bizonytalan ideig nem fognak találkozni. Ez elég kellemetlen akkor is, ha egyébként a technikának hála azért a kapcsolatot továbbra is folyamatosan tudják majd tartani. Ha mégis találkoznának, hazatérve két hét karantén vár rájuk, amit nem biztos, hogy megengedhetnek maguknak. 

Nem csak a külföldi partnerrel rendelkezők számára jelent problémát ez az időszak: az egyetemek bezárásával és a kollégiumok kiürítésével most sok más pár is elszakadhat egymástól. Ők is kénytelen lesznek átállni távolsági módra, ha az ország különböző pontjairól származnak, bár egyelőre nyugodtan meglátogathatják egymást. Csak az mégse ugyanaz, mint egy nagyvárosban, a szülőktől távol. És annak érdekében, hogy a vírus ne terjedjen, nekik is inkább a távolságtartást ajánlják. 

Persze aki már volt távkapcsolatban, az tudja, milyen ez, és aki még az előző évezredben élt át ilyet, az azzal is tisztában van, hogy ki lehet bírni heti egy levéllel, egy telefonhívással. Vagyis akkor ez normális ügymenetnek tűnt, de hol van a korszak! Ma már annyira közel vagyunk egymáshoz virtuálisan, hogy a napi egy levél is nagyon kevésnek hat, főleg, ha dúl a szerelem. 

Elszoktunk a visszafogottságtól, a lassúságtól, viszont remekül ki tudjuk használni a virtuális tér adta előnyöket. Láthatjuk egymást, ha az érintés nem is lehetséges. Megtörténhet, hogy az élet lelassulásával és a távolság kényszerűsége miatt a kapcsolataink mélyebb rétegeire figyelünk majd. Persze az is megtörténhet, hogy a karanténba zárt párok teljesen egymás idegeire mennek, és ez lesz az utolsó csepp a pohárban, a járvány után pedig már nem együtt folytatják. 

Biztos lesznek, akik viszont pont a járvány miatt ismerkednek majd meg és jönnek össze, mert váratlan helyzetekben találják magukat, és a vészhelyzet egymás mellé sodorja őket. Akadhatnak gyávák és hősök is, lesznek olyanok, akik megszegik a szabályokat, ezzel nem csak önmagukat, hanem másokat is veszélyeztetve. És lesznek olyanok, akik többet tesznek, mint bárki is várta volna. 

Annyi biztos, hogy a kényszer-otthonülés időszaka azon túl, hogy végre kialhatjuk magunkat, az online társkeresésre is alkalmas lehet. Jó komótosan lehet levelezni, csetelgetni, kipuhatolni egymás ízlését, nem kell sehová rohanni.