Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Ünnepi randipartner (Holidate) nov16

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Ünnepi randipartner (Holidate)

Nagyon úgy néz ki, hogy idén elmarad a karácsony. Is. Abban a formában biztosan, ahogy eddig ismertük. Nem lehet nagy családi összejövetelekre számítani, nem lesz tolongás a plázákban (ez utóbbi nem is hiányzik, őszintén szólva), és leginkább a tévére meg a streaming oldalakra számíthatunk, ha jó hangulatba akarunk kerülni. Vagyis a begubózás, online ismerkedés, közös filmnézés sokkal inkább valószínű közeljövő, mint bármi más. 

A Netflix is elkezdte feltölteni a karácsonyi filmeket, a Holidate (Alkalmi randevú) például idei és kifejezetten arra a témára van kihegyezve, hogy mit kezdjenek a szinglik magukkal ünnepekkor. Főleg az olyan szinglik, akiknek a tágabb családjában mindenkinek van fix partnere, és egyszerűen ciki, ha ők egyedül érkeznek egy nagyobb összeröffenésre. Olyan igazi, amerikai, családi házas, valami eszement sokba kerülő és életszerűtlen filmkarácsonyra, amilyet a valódi életben elképzelni se tudnánk. 

A két főszereplő (Slone, a lány és Jackson, a férfi) egy szörnyen eltöltött karácsony este után ismerkedik meg egy plázában, ahol mindketten megpróbálják visszaváltani borzalmas ajándékaikat, de a sor nagy és az ügyfélszolgálatos kukacoskodik. A film idei, úgyhogy nem is értem, hogy lehet benne ennyi tömegjelenet, de talán még 2019-ben forgatták... 

A két harminc körüli szingli szeretne végre egy partnert a kínos ünnepek eltöltéséhez (karácsony, húsvét, Valentin-nap, hálaadás, farsang, július negyedike), de egyébként nem vállalnák az elköteleződést. Így megegyeznek abban, hogy bármi is történik velük a hétköznapokban, amennyiben nem tesznek szert egy komoly barátnőre / pasira, minden ünnepet együtt fognak végigszenvedni. Na jó, együtt igyekeznek jól érezni magukat. 

Gondolom, senkit nem fog meglepni a már kezdettől előre látható végkifejlet, miszerint ezek a nagy bulizásban egymásba szeretnek és egy pár lesznek... Felejthető film, tényleg nincs benne semmi meglepő, maximum az alapötlet érdekes - amiből sokkal többet is ki lehetett volna hozni. 

Az alapötleten viszont el lehet gondolkodni: vajon milyen lenne egy barát, akire tényleg számíthatunk ünnepekkor? Ha nem azért, hogy odaráncigáljuk a szüleink elé és úgy tegyünk, mintha egy pár lennénk, hanem azért, mert nem szeretnénk egyedül szomorkodni vagy meggondolatlan kalandokba bocsátkozni... Esetleg olyanokkal tölteni az ünnepeket, akiket nem kedvelünk... 

Mondhatni, szinte mindegy, hogy ez a barát nő-e vagy férfi, amennyiben jól érezzük magunkat vele. Csak éppen legyen ott, beszélgethessünk vele, nézhessünk vele filmeket, főzhessünk, sétálhassunk... Túl sok program most úgysem lesz, tehát inkább ilyesmikre kell berendezkednünk. Vagyis tökéletesen megfelel egy olyan barát, ismerős, akivel bulizni ugyan sose mennénk (mert ő nem szeret), de nyugodt programok szempontjából telitalálat. 

Mikor ismerkedünk, akkor ezt a szempontot is érdemes figyelembe venni: ha nem is alkalmas az illető romantikus partnernek, hátha ünnepi partnerként beválik.  Bőven van még idő karácsonyig, és személyesen most úgyse lehet randizni (vagy csak nagyon korlátozottan), úgyhogy használhatjuk a begubózó, félig-meddig karanténban töltött időt arra is, hogy megszervezzük a saját ajándékunkat. Hogy találjunk valakit, akivel tényleg jó együtt lenni.