Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

4 tipp, hogy túléld a társkeresés időszakát

Társkeresőnek lenni egyáltalán nem könnyű. Érzelmek egész hullámvasútján mész keresztül minden egyes ismerkedés során: remény, öröm, kijózanodás, csalódottság, kétségbeesés, magány. Ember legyen a talpán, aki képes felállni minden egyes kudarcos randi után, és újra folytatni az ismerkedést!

 

A randi előtt tele vagy reménnyel: hátha ő lesz az! Na, most fog megváltozni az életem! Aztán amikor megpillantod a másikat, a remény sorvadni kezd, és a randi végén szomorúan megállapítod: na, ő se lesz a társam. Hazamész, kétségbeesel, sírsz, magányosnak érzed magad. Az ötödik, tizedik találka után hagynád az egészet a fenébe, mert úgy érzed, teljesen fölösleges újabb és újabb emberekkel találkozni.

Ráadásul már minden barátod, barátnőd és unokatesód házas, sorra szülik a gyerekeket, míg neked szembe kell nézni azzal a lehetőséggel, hogy végképp egyedül maradsz. Hogy lehet ezt túlélni? Hogy lehet ezt minden csalódás után újrakezdeni? Hogy lehet a következő randin is vidáman, reménykedve életvidáman megjelenni? Nem állítom, hogy könnyű, egy kicsit keljfeljancsinak kell lenni hozzá.

20220428_2 

1. Legyél türelmes és kitartó!

A társkereső coachingok során minden kliensemnek ezt szajkózom: a nagy számok törvénye mindig működik! MINDIG! Nálad is működni fog! Vagyis minél több emberrel találkozol, annál nagyobb az esélye, hogy szembejön valaki, aki a társad lehet. Egyszerű racionalitás: sok randi, nagyobb esély! Nem kell hinned benne, csak csináld!

A biztosítási üzletkötőknek már az elején elmondják: száz megkeresésből lesz egy üzletkötés. Azt tanítják nekik, hogy menj, csináld, minél előbb gyűjtsd be a 99 nemet, hogy a lehető leghamarabb eljuss az egy igenhez. Sőt, azzal motiválják őket, hogy örülj minden egyes nemnek, mert annál közelebb kerülsz az egyetlen igenhez!

Ha ezt lefordítjuk a randizás nyelvére: találkozz minél gyorsabban minél több potenciálisan megfelelő jelölttel, annál hamarabb találod meg az egyetlent, aki neked kell! Éppen ezért nem szoktam javasolni senkinek a hosszas levelezést, csetelést, mert azzal csak az idő megy el, gyakran elhal a levelezés. Törekedj inkább arra, hogy néhány üzenetváltás után minél hamarabb találkozzatok!

A csetelés, levelezés nem ismerkedés! A személyes találkozón egyetlen pillantás alatt sokkal többet tudsz meg a másikról, mint kéthavi üzengetés során!

A lényeg: menj és csináld! Ne add fel! A nagy számok törvénye a te esetedben is működni fog!

Ráadásul a sok találka során fejlődnek a szociális készségeid, egyre lazább leszel, már nem fogsz annyira izgulni. Mire eljön az Igazi, egészen felszabadultan tudod majd a legjobb énedet adni.

 

2. A visszautasítás nem a személyednek szól

Fájdalmasabb történet, amikor elindul az ismerkedés, tetszik neked az illető, majd az első randi végén azt mondja, hogy nem akarja folytatni. Még szomorúbb, ha néhány randi után szó nélkül felszívódik, vagy ekkor utasít el.

A legtöbb társkereső ilyenkor magában kezdi el keresni a hibát: „biztosan nem vagyok elég vonzó. Túl kövér/sovány/túl okos/butuska voltam neki.” A lényeg: már megint nem kellettem, mert nem vagyok elég jó. És az önbecsülése máris romokban hever.

Pedig csak annyi történt, hogy a másik úgy döntött, hogy nem téged választ. Nem tudjuk, hogy miért, és kár is ezen agyalni, mert soha nem fogod megtudni, hogy miért nem téged választott. Rengeteg oka lehet, ami az ő személyében keresendő: úgy ítélte meg, hogy nem illetek egymáshoz. Vagy ő még a tökéletesre vár. Esetleg megijedt az elköteleződéstől. A lényeg: egyáltalán nem biztos, hogy benned van a hiba!

Két dolgot tehetsz: 1. elfogadod a döntését, és tudatosítod magadban, hogy ez most nem jött össze, mert a másik úgy ítélte meg, hogy nem illetek egymáshoz. Ez a magyarázat a legkevésbé fájdalmas mindazon történetek közül, amelyek most az agyadban keringenek, és ez rombolja a legkevésbé az önbecsülésedet.

2. Hazamész, kisírod magad, és másnap újra kezded a keresést.

20220428_6 

3. Építsd a kapcsolataidat!

Társkeresőnek lenni sokszor azt is jelentheti, hogy magányosnak érzed magad. Különösen azoknak nehéz, akik távol élnek a családjuktól, vagy a származási családjuk nem ad nekik biztonságot, szeretetet. Persze, lehet sok barátod, de szerintem te is tudod, hogy mennyire más az, ha van kihez hazamenni. Mit lehet kezdeni a magánnyal?

Az a rossz hírem, hogy egyetlen dolgot tehetünk vele: elfogadjuk, hogy ez az emberi életünk része. Ha lesz párkapcsolatod, akkor is lesznek majd olyan pillanatok, amikor magányosnak érzed magad. Nem érdemes a párkapcsolatra úgy gondolni, mint egy varázsszerre, ami egész hátra lévő életedre megszabadít a magánytól!

Amit viszont már most megtehetsz: alakíts ki magad körül egy védőhálót olyan emberekből, akik szeretnek. Barátok, rokonok, ismerősök meg tudnak tartani a nagyon nehéz helyzetekben. Persze egy efféle háló kialakítása se megy gombnyomásra: a kapcsolatokat ápolni kell!

Menj, találkozz a barátaiddal, szerezz új ismerősöket, vegyél részt rendezvényeken (akár randis rendezvényeken is)! Még az is lehet, hogy így találod meg a hozzád illő társat!

 

4. Éld azt az életet, amiről mindig is álmodtál!

Sokan gondolnak úgy a házasságra, mint egy maratoni futóverseny célszalagjára. Ha egyszer befutnak a célba, akkor kezdődik majd az igazi élet. Addig az életüket egy váróteremben élik, és várják, hogy berobogjon a boldogság feliratú Igazi. Évek múlhatnak el ebben a vegetálásban, és sajnos ebben a pillanatban fogalmad sincs, mikor találkozol életed párjával.

Engedj meg egy durva kérdést: mi történik akkor, ha soha nem találod meg az Igazit? Akkor ebben a várakozásban fog eltelni az életed?

Mi lenne, ha már most elkezdenéd élni azt az életet, amire mindig is vágytál? Mi lenne, ha elkezdenéd berendezni úgy az életedet, hogy ha nem találsz társat, akkor is elégedett leszel vele? Mi lenne, ha megkeresnéd álmaid munkáját, hobbiját, elmennél álmaid utazására?

A tapasztalataim azt mutatják, hogy azok a társkereső klienseim, akik végre kiléptek a várótermi létből, és elkezdték élni a vágyott életüket, sokkal kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak és felszabadultabbak lettek. És mily meglepő: néhány hónapon belül társat is találtak ehhez az élethez.

A tapasztalataim azt mutatják, hogy a boldog ember sokkal vonzóbb, és nagyobb eséllyel talál társat. Ráadásul a boldogság megvéd attól is, hogy végső elkeseredésedben belemenj egy félig jó párkapcsolatba, aminek aztán szomorú vége lesz.

Ha úgy érzed, nagyon elakadtál a társkeresés folyamatában, nézd meg az Igényes társkeresők mesterkurzusának videóit, ahol lépésről lépesre végigvezetlek ezen a folyamaton!