Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Amit minden társkeresőnek meg kellene tanulnia, mielőtt belevág a randizásba

Van néhány alapinformáció, amivel érdemes tisztában lenni, mielőtt belevágsz a randizásba. Sajnos a társkeresésről semmit nem tanítanak nekünk az iskolában, és mindenki azt hiszi, hogy ez úgyis megy zsigerből. Sok hónapnyi kínlódástól megkímélheted magadat, ha tisztában vagy néhány fontos dologgal.A randizás általában hosszú, rázós folyamat

Ritka szerencsés az az ember, aki már az első randin megtalálja a hozzá illő tökéletes társat. Ennek az esélye majdnem nulla. A többség hónapokig, évekig keresgél, begyűjtenek egy csomó visszautasítást, rengeteg pocsék randin vesznek részt, és nem értik, mit rontottak el. Hiszen ők mindent megpróbáltak. És tényleg megpróbáltak egy csomó mindent, ennek ellenére mégsem találtak párra. Végül csalódottan feladják. Sokan már az első néhány randi után.

Amit senki nem mondott el nekik: a társtalálás nem olyan rózsaszín álom, mint a szerelmes filmekben, ahol meglátjuk, és azonnal megszeretjük egymást.

A valóság az, hogy a randizás folyamata fárasztó, tele van csalódással, szomorúsággal, frusztrációval. Nagy adag önbecsülés, eltökéltség és kitartás szükséges ahhoz, hogy megtaláld a társadat. Jó, ha áll melletted valaki, aki támogat ebben a folyamatban, és biztat, hogy a legnehezebb helyzetben se add fel.

Ha ezt megérted, ha nem túlzó elvárásokkal állsz neki társat keresni, akkor van esélyed arra, hogy átverekedd magad ezen a valóban nehéz folyamaton. Fontos tudnod, hogy ez szinte senkinek nem megy könnyen! Tarts ki! Akkor is, amikor már nagyon eleged van a béna randikból, a visszautasításból, és abból, hogy úgy érzed, nincs egyetlen normális ember sem a Földön!

Ami reményre ad okot: a nagy számok törvénye mindig működik! Minél több emberrel találkozol, annál nagyobb az esélye, hogy találsz valakit, akivel boldogan élhetsz együtt.

Ez olyan természeti törvény, mint a gravitáció. Nem kell benne hinned, csak próbáld ki, és meglátod, hogy működik!

Önbecsülés, önbecsülés, önbecsülés!

Ahhoz, hogy ki tudj tartani a társkeresés viszontagságai között, nagy adag önbecsülésre van szükséged. A legtöbb társkereső azt hiszi, azért nem talál társat, mert ő nem elég vonzó, csinos, okos, vékony, izmos. Ez nem így van!

Aki ezt gondolja magáról, arról sugározni fog a bizonytalanság. Az alacsony önbecsülésű klienseim nem is hiszik el, hogy valaha is találnak majd társat. És tényleg nem találnak, mert idő előtt abbahagyják a keresést, vagy alulválasztanak, csak végre ne kelljen tovább egyedül lenni. Ebből aztán lesz egy pocsék párkapcsolat, amiből sok-sok sérüléssel hónapok, évek múlva keverednek ki még alacsonyabb önbecsüléssel.

A legfontosabb tanácsom minden társkeresőnek, hogy legyen az a nulladik lépésed, hogy dolgozol az önbecsülésed fejlesztésén! Rengeteg módja van ennek: olvashatsz róla könyveket, nézhetsz videókat, hallgathatsz előadásokat, részt vehetsz tréningeken. Ezek is segítenek, de a legkirályibb módja a dolognak, ha keresel egy olyan segítőt (pszichológus, mentálhigiénés szakember, coach), aki elfogad téged, empatikus veled, és együtt dolgoztok ezen az ügyön. Ez sokszor hosszabb folyamat, hónapokig is eltart, de ennél jobb megoldást nem tudok.

Bármilyen módszert is választasz, ez a legfontosabb lépés a boldog párkapcsolat felé!

Ismerd meg az (online) randizás szabályait!

Ahhoz, hogy lerövidítsd a randizás frusztráló folyamatát, ismerd meg a randizás legfontosabb szabályait! Ha tudod, hogy milyen a jó regisztrációs lap, mitől jó egy fénykép, ezerszer több levelet, üzenetet fogsz kapni, mintha magadtól tapogatóznál a sötétben, vagy a barátnőid tanácsára hallgatnál. (A barátnőd honnan tudja jobban???)

Ha tudod, hogy melyek a legfontosabb ismerkedési hibák, amit nem érdemes elkövetni, ha tudod, mitől leszel vonzó egy első randin, sokkal gyorsabban eléred a célodat.

Na, de kitől tanulhatnád meg mindezt? A pszichológusok agyon kutatták már a témát. Olvashatsz cikkeket a neten (Randivonal blog), nézhetsz videókat, számtalan könyvet írtak már ebben a témában, és találsz tréningeket is erről. Érdemes utánajárni, olvasni, egy kicsit tanulni róla, mert jelentősen lerövidítheted az egész folyamatot, és így nagyobb eséllyel érsz el sikert egy neked tetsző ismeretlennél

 

Tanulj konfliktuskezelést!

Ez meredeknek hangzik elsőre, hiszen még társad sincs, akivel összevessz. De hidd el, nem butaság! Ha belegondolsz, nagy eséllyel azért ment tönkre az előző kapcsolatod, mert veszekedtetek, nem tudtátok megbeszélni a problémákat, nézeteltéréseket.

Ha találsz egy következő partnert, szerinted mindenben egyet fogtok érteni? Valami varázslatos módon ügyesebben fogod kezelni a konfliktusokat? Nem, nem jó válasz, hogy a nagy Ő onnan ismerszik meg, hogy vele mindenben egyetértünk, és vele még veszekedni is fantasztikus lesz! Ilyen csak a mesékben van! A valóság az, hogy a legjobban induló párkapcsolatot is tönkre fogjuk tenni, ha nem tudunk normálisan, tudatosan konfliktust kezelni.

Érdemes a társkeresés időszaka alatt elsajátítani valamilyen konfliktuskezelési készséget. (Én az erőszakmentes kommunikáció és a Gordon-módszer nagy rajongója vagyok, ezeket őszintén tudom ajánlani.) Azért most tanuld meg, mert amikor szerelmes leszel, minden szabad percedet a pároddal akarod majd tölteni, és eszed ágába se jut majd tréningekre járni.

Ha kedvet kaptál a tanuláshoz, kattints erre a linkre, és nézd meg, milyen tudásanyagokat dolgoztam ki ezekben a témákban!