Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Az újévre: lányok, mostantól ne ócsároljátok a saját testeteket!

Sokféle újévi fogadalmat tehetünk, az egyik leggyakoribb, főleg nőknél, hogy most már igazán belekezdenek valamiféle csodafogyókúrába, rendszeresen fognak sportolni, és minden egész más lesz, például majd pasijuk is akad... Vagy a meglévő kapcsolatuk javul, mert ahhoz tényleg csak az hiányzik, hogy karcsúbbak, fittebbek legyenek, ha már fiatalabbá nem operáltathatják magukat.


Pedig van egy sokkal egyszerűbb és semmibe nem kerülő módszer az önbizalom-növelésre, és a férfiak tetszésének felkeltésére, ha ez lenne a célunk... Egyszerűen hagyjuk abba a saját testünk folyamatos kritizálását. Azon túl, hogy nekünk magunknak nagyon rosszat tesz, ha nem vagyunk képesek megbékélni az alkatunkkal, korunkkal, a férfiakat is az őrületbe kergetjük vele. Alig van idegesítőbb, mint mikor egy nő állandóan azon pörög, hogy mekkora a feneke, mekkora a hasa, hogy néz ki ebben vagy abban a nadrágban, és persze az összes barátnőjét és ismerősét is állandóan ilyen szempontból értékeli vagy éppen, hogy nem értékeli. 

Amúgy ez nem csak a férfiakat idegesíti, hanem az értelmesebb nőket is, akik vagy soha bele se szálltak ebbe a hülye ringlispílbe, vagy már egy ideje rájöttek, hogy a divat- és a fittness ipar baromságainak bedőlni mekkora öngól. Nem az egészséges életmóddal van itt a baj, legyen mindenki egészséges, persze! Bár az is jó sok férfit idegesít, ha valaki folyton az étkezési szabályok betartásának fontosságát szajkózza. Ne legyünk radikálisak, ha nem muszáj (allergiás esetek persze kivételt képeznek), de legfőképpen ne kövessük el azt a hibát, hogy képtelenné válunk az élet élvezetére, mert a testünk tökéletlenségeivel vagyunk elfoglalva. 

Minél inkább foglalkoztat a saját tested kinézete, annál kevésbé fogod átadni magad a szexben is az élvezeteknek, mert attól tartasz, hogy kiderül, lóg a hasad, vagy egyáltalán van hasad (te jó ég, azt még senki se mondta, hogy egy nőnek természetesen van hasa?), narancsbőr van a combodon (ahogy a nők nagy százalékának, na és, ez is természetes), vagy eltorzul az arcod, ha éppen valami nagyon klassz dolog történik veled az ágyban.

Nyugi, a férfiak nem a részleteket vizslatják, mikor teljesen be vannak indulva, de még akkor sem, ha épp lenyugodtak. A nagy részüknek más a szép, más az izgató, mint amit egy nő gondol, és semmi se bosszantja őket jobban, mint ha azt kell hallgatniuk, hogy jaj, hogy nézek ki, híztam két kilót, észre lehet venni, ugye, nem, és majd te is csak salátát eszel a jövő héten... 

Ha esetleg olyan partnert akasztottál le magadnak, aki ezeket a dolgokat magától szóvá teszi, és kritizálja a testedet, akkor szabadulj meg tőle idejekorán, mert egy normális pasi nem tesz ilyet, főleg nem egy kapcsolat elején, hiszen akkor minek jött veled össze, ha nem tetszel neki eléggé? Vannak narcisztikus személyiségek, akik azt élvezik, ha megalázhatják a női partnerüket, és remekül ráéreznek, mi fáj legjobban a másiknak, de ez már bántalmazó kapcsolat, ebből tanácsos mihamarabb elmenekülni.

Nyilván nem csak a férfiak vagy egy férfi kedvéért érdemes abbahagyni a testünk ócsárlását: elsősorban azért van ennek értelme, hogy sokkal jobban érezhessük magunkat. Ha kibékülünk a testünkkel, mitöbb, az agyon photoshoppolt címlapfotók helyett valódi testekhez kezdjük hasonlítani, mindjárt másképp érezzük majd magunkat. Persze nem állítom, hogy ez egyik napról a másikra fog menni, lehet, hogy sokáig tart, és segítség is kell hozzá, de pár hónap alatt azért abszolválható.

Első lépésként fogadjuk meg, hogy se önmagunknak a tükör előtt, se a barátnőinknek, se a partnerünknek nem fogjuk ócsárolni a testünket, és nem teszünk fel veszekedésre okot adó hülye kérdéseket. Például, hogy nem nagy a fenekem ebben a nadrágban? Na és, ha nagy? Ki mondta, hogy egy nő feneke kicsi kell legyen? A széles csípő a nőiesség jele, és a legtöbb férfit izgatja, akkor most mit siránkozunk miatta? 

Ha változtatni akarunk az alkatunkon, az bizonyos határokon belül lehetséges, de legjobb, ha elfogadjuk, hogy azzal kell megpróbálnunk boldogulni, ami adatott. És, hogy a kor előrehaladtával, meg a gyerekszülésekkel nem leszünk elégedettebbek önmagunkkal, ha egy elérhetetlen ideált kergetünk. 

Az igazán vonzó nő a férfiak szemében a magabiztos nő, aki elfogadta és szereti a saját testét. És mivel sajnos túl kevés az igazán magabiztos nő, ha ilyenné válunk, akkor nagy esélyeink lesznek párkapcsolati téren.