Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Biztonsági intézkedések első randi előtt

Hogyan készül egy nő első randira? Vajon mi a legfontosabb? Hogy klasszul nézzen ki, kipihent legyen, és jókedvű, jó legyen a sminkje, szép a ruhája, vagy, hogy legyen nála óvszer? Esetleg, hogy fel legyen töltve a telefonja és otthon ne felejtse a borsspray-t? Vagy, hogy mindenképp megírja a legjobb barátnőjének, hogy pontosan kivel, hol és hánykor fog találkozni? (Ha x órán belül nem jelentkezem, hívd a rendőrséget!)

Tényleg, lányok, ti általában féltek randi előtt? Már nem arra gondolok, hogy izgultok, szorongtok, hanem arra, hogy féltek attól, hogy esetleg nagyon kellemetlen, erőszakos emberrel kerültök szembe, és menekülőre kell fognotok? 

Szerintem igazán félni nem kell, főleg, ha megfelelően szűrjük a jelentkezőket és okosan választjuk ki az első randi helyszínét. Persze előfordulhat olyan különleges helyzet, amely felülírja az óvatosságot, és olyan ember, aki miatt felrúgjuk a szabályokat. De ha biztosra akarunk menni, tényleg érdemes figyelembe venni néhány fontos dolgot. 

Legjobb, ha nyilvános helyre megyünk, ahol sok ember jár-kel, de lehetőleg ne este bonyolítsuk az első találkozást, és ne olyan helyen, ahol bevett szokás egymás inzultálása, sok az alkohol. Legjobb, ha olyan helyet (mondjuk kávézót) javaslunk, ahol ismernek minket és a pincér képes akár azt is vállalni, hogy védelmünkre kel, ha a partnerünk erőszakoskodna. (Egyáltalán nem randihelyzetben, de velem már megtörtént, hogy békésen ültem egy kávézóban és egy férfi odajött és elkezdett sértegetni, mert nem akartam vele beszélni - akkor a jól megtermett, engem ismerő pincér segítsége bizony nem jött rosszul.)

Persze az esetek túlnyomó többségében, ha időnk szánunk a levelezésre, kiismerjük a jelöltet, nagyon kicsi a valószínűsége, hogy bármilyen támadás érne bennünket, de tényleg jobb félni, mint megijedni és jobb elkerülni a potenciálisan veszélyes helyzeteket... 

Pl. sötétben parkban randizni, rögtön első alkalommal motelbe menni, vagy éppenséggel a pasi lakására, esetleg beülni a kocsijába, és hagyni, hogy elvigyen valami elhagyatottabb helyre... 

Minden olyan helyzet, amelyben kiszolgáltatottak vagyunk, és amelyből könnyűszerrel nem tudunk elszabadulni, veszélyes lehet. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy veszélyes is lesz, mert a legtöbb férfi teljesen békés szándékú és nem akarja bántani a vele találkozó nőket. Nagyon nem lenne helyes úgy beállítani a pasik többségét, mint potenciális erőszaktevőt. De léteznek azért pszichopaták is a világon, és előfordulhat, hogy pont egy ilyenbe botlunk. 

Vannak országok, amelyekben úgymond a civilizáció része, hogy az emberek fegyvert hordanak magukkal, még ha az nem is lőfegyver, sok nőnek is van valamilyen eszköze, és azt ilyen eslső randis helyzetekben nem is felejti otthon. De mi nem vagyunk ehhez szokva (ami jó, mert ahol fegyver van. ott azt előbb-utóbb használják is), nekem például egyszer se jutott eszembe randi előtt, hogy beszerezzek valami kütyüt, amivel megvédhetem magam. Végül is egy nappali fényben, nyilvános helyen lezajló találkozásban nincs valami sok veszélyforrás. Még ha bele is egyezünk, hogy nem nyilvános helyre megyünk, hanem kocsikázunk, sétálunk egy parkban vagy az erdőben, akkor is sokkal jobb, ha mindezt fényes nappal tesszük. 

Így se az oda-, se a hazajutással nem lesz különösebb gondunk, annak is kisebb a valószínűsége, hogy túl sokat iszunk, és olyasmit teszünk, amit később megbánunk, és ha esetleg mégis belemennénk egy első randis szexbe, nem lesz kínos ébredés másnap reggel - mert ha nappal nem tetszik annyira az együttlét, akkor sokkal könnyebb távozni, mint valamikor az éjszaka közepén. 

Mindenesetre legyünk óvatosak, és ha módunkban áll, azért azt a legjobb barátnőt értesítsük arról, ha kevésbé biztonságos helyre készülünk. És jelentkezzünk be, ha hazaértünk.