Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Erre az 5 dologra figyelj az ismerkedés során!

Szuper dolog az online randizás, hiszen több tízezer potenciális partner közül válogathatunk, ugyanakkor a vakrandikon teljesen ismeretlen emberekkel találkozunk, nincs meg a lehetőségeünk, hogy az ismerőseinken keresztül plusz információkat szerezzünk újdonsült ismerősünkről. Így csak a saját emberismeretünkre, józan eszünkre hagyatkozhatunk.

Mutatok öt dolgot, amit érdemes az első randikon megfigyelni, mert értékes következtetéseket vonhatunk le belőle.

20220120_8

1. Kíváncsi-e rád?

A legelső randikon sokan elkövetik azt a hibát, hogy szeretnének jó színben feltűnni, különösen, ha tetszik nekik a randipartnerük. Ilyenkor úgy viselkednek, mint egy páva: széttárják a tollaikat, és megpróbálják megmutatni, hogy mi mindent értek el az életben, mennyire sikeresek, nagyszerűek. Csakhogy a „bemutató” során elképesztően sokat beszélnek magukról, és egyáltalán nem érdeklődnek a randipartnerük iránt.

Ha ilyen emberrel randizol, érdemes adni neki még egy esélyt. Lehet, hogy nagyon tetszel neki, és mindent elkövet, hogy jó színben tűnjön fel előtted. Ha azonban a második randin sem kíváncsi rád, nem biztos, hogy érdemes folytatni az ismerkedést.

 
2. Hogyan beszél az exéről?

Az ismerkedés során előbb-utóbb megismerjük egymás múltját, és előkerülnek az exek is. Figyeld meg, hogyan beszél róluk! Ha már évek óta hadban áll az egykori feleségével/férjével, és csak szidni tudja, akkor nyilvánvaló, hogy még ezer szállal kötődik hozzá, még akkor is, ha ez a kapcsolat inkább negatív színezetű: de a kötelék valószínűleg erős. Nem biztos, hogy érdemes beszállni egy ilyen macska-egér játékba. Ha viszont békességgel, esetleg szeretettel tud beszélni egykori szerelmeiről, netán még azt is el tudja mondani, hogy ő mit rontott el a korábbi kapcsolataiban, akkor megütötted a főnyereményt! Olyan emberrel van dolgod, aki képes reflektálni önmagára és a kapcsolataira, és van reális önismerete.

 
3. Szúrd ki a házasokat!

Online ismerkedés során könnyen belefuthatsz olyan emberekbe, akik már kifelé tekintgetnek a kapcsolatukból, de még nem zárták le azt. Ha azt tapasztalod, hogy a választottadat mindig csak napközben tudod elérni, este és a hétvégén soha, akkor kezdj el gyanakodni! Az is érdekes, ha nem lehet vele kültéri programokat szervezni, mindig csak valamelyikőtök lakásán találkoztok. Voltak olyan klienseim, akik hónapokig benne voltak egy kapcsolatban úgy, hogy a partnerük hitegette őket, hogy majd találkoznak, de most éppen nem érnek rá, mert beteg a cicájuk, a nagymamájuk, sok a munka. Kéthetente, havonta ráértek egy rövid légyottra, de ennyi. A klienseim mindig csak utólag tudták meg, hogy választottjuk ekkor még házas volt, esetleg valaki mással is kapcsolatban állt.

20220120_6
 
4. Betartja-e, amit ígért?

A randizás során érdemes tartanod magad egy alapvetően fontos hármasszabályhoz. Egyetlen hazugság, egy megszegett ígéret vagy egy elhanyagolt felelősség lehet félreértés. Kettő komoly hibát jelenthet. Három hazugság, be nem tartott ígéret azt mutatja, hogy szélhámossal van dolgod. Ebben az esetben szállj ki a kapcsolatból minél előbb! Lehet, hogy nehéz a szakítás, de az ismerkedés elején még nem okoz akkora szívfájdalmat, mintha éveket fektettél volna a kapcsolatba.

 
5. Gyanakodj a fantasztikusan induló kapcsolatok esetén is!

Tudom, hogy ez nem jól hangzik: hiszen végre találtál valakit, akivel úgy érzed, mintha ezer éve ismernétek egymást. Közös hullámhosszon vagytok, fél szavakból értitek egymást, a másik minden nap találkozni akar veled, egész nap cseteltek, virággal vár a munkahelyed kapujában. A randik végén el sem akar engedni, húzza az időt, hogy még legyetek együtt. Már az első találkozó végén azt tervezi, hogy mikor házasodtok össze, és hány gyereketek lesz.

Hogy mi a baj ezzel? Csak annyi, hogy könnyen lehet, hogy egy bántalmazó szerelmi bombázás közepébe csöppentél. Túl gyors, túl intenzív, valószerűtlen és hihetetlen az egész. Érdemes figyelni az első megérzéseinkre, mert ritkán csapnak be minket! Ami túl hihetetlen, hogy igaz legyen, az minden bizonnyal hamis, manipulatív!

Ha megfigyeled, nagyon édesen, kedvesen, de folyamatosan rád kényszeríti az akaratát. Észre se veszed, és már nyakig benne van egy olyan kapcsolatba, amit még időd sem volt alaposan végiggondolni, hogy akarod-e.

Ugyanakkor, ha valami nem úgy történik, ahogy ő szeretné, megsértődik, duzzog vagy éppen dührohamot kap (egyelőre persze csak minidühöngés, de sejthető belőle, hogy mire lesz képes a jövőben).Sajnos a fenti jeleket a legtöbb áldozat nem veszi észre. A heves udvarlás mögött nem látják meg a kontrollálás, birtoklásvágy, féltékenység és az agresszió jeleit. Különösen azok a nők kiszolgáltatottak, akiknek alacsony az önbecsülése. Ők a szerelmi bombázás idején valami olyan élményt élnek meg, amit lehet, hogy még soha: itt van valaki, aki mindenestül szereti és elfogadja, dicséri, ajnározza őket. Erre vágytak egész életükben.

Hogy mikor ér véget a beetetési időszak, az nagyon változó. Amikor a bántalmazó már úgy érzi, hogy menthetetlenül beleszerettél, akkor egyszer csak véget ér a szerelmi bombázás, és megjelennek a birtoklás és a kontrollálás nyíltszíni jelei. Jönnek a féltékenységi jelenetek, a kotorászás a telefonodban, a durva számonkérés, hogy hol jártál, miért vetted fel ezt a kihívó ruhát, és kivel találkozol már megint.

Ilyenkor már nagyon-nagyon nehéz kiszállni a kapcsolatból, mert azt fogod hinni, hogy az az igazi arca, akibe te beleszerettél,de most csak egy rossz időszakon megy át, hamarosan visszatérnek a mézeshetek. A probléma csak az, hogy az az ember, akibe beleszerettél, nincs, nem lesz, és soha nem is létezett.

Azok a hetek, amelyekre te úgy emlékszel vissza, mint a boldog szerelem időszaka, a szerelemi bombázásról, a te manipulációdról szóltak. A párod szabályosan levadászott téged, elkábított mint egy riadt őzikét, addig manipulált, míg elhitted, hogy ő az Igazi. Csakhogy ennek az egésznek semmi köze nincs a szerelemhez!Az igazi szerelem, szeretet nem a birtoklásról, kontrollról, féltékenységről szól, hanem egymás lassú, csendes megismeréséről, az értékek, érdeklődési körök, jövőbeli tervek finom egyeztetéséről. Ez a folyamat nem olyan hevesen és gyorsan történik, mint a szerelmi bombázás során.

Éppen ezért még az ismerkedés során érdemes odafigyelni arra, hogy ha egy kapcsolat elején valaki ennyire intenzíven nyomul, hízeleg, bókol, akkor legyen gyanús, és ha úgy érzed, még lépj ki időben!

 Ha elakadtál valahol a randizás során, gyere el társkereső coachingra, és megkeressük a te megoldásodat!