Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Honnan tudhatom, hogy ő az Igazi?

Amikor társat keresünk, ez az egyik leglényegesebb kérdés: honnan tudhatom az ismerkedés során, hogy ő lesz a legjobb választás? Persze ahány ember, annyiféle Igazi létezik, mégis van néhány fontos szempont, amire érdemes figyelni a társkeresés során.

 

Természetesen mindenkinek más fontos akkor, amikor életre szólóan társat választ: van, akinek a külső számít, másoknak a megbízhatóság, és van, akinek a pénz. Ízlések és pofonok. Van ugyanakkor néhány egyéb szempont is, ami nélkül nem igazán fog működni egyetlen párkapcsolat sem. Érdemes ezeket is szem előtt tartani.

20220616 6 

Nem kell megjátszanod magad a társaságában

Ha vele vagy, teljesen önmagad lehetsz: nem kell figyelned arra, hogy mit és hogyan mondasz, nem kell szuperül kinézned rögtön ébredés után. Bátran lehetsz gyenge, sírhatsz is a jelenlétében, sőt akár bénázhatsz is, mert tudod, hogy nem fog leszólni a párod. Sőt, akár hibázhatsz is, mert tudod, hogy nem fogja a szemedre hányni két hét múlva. Elmondhatod neki a legféltettebb titkaidat is, mert biztos lehetsz benne, hogy nem fogja továbbadni senkinek.

Nem ítélkezik feletted, nem oktat ki, nem tudja jobban, és nem várja el, hogy mindent úgy csinálj, ahogy azt ő elgondolta. Nem aláz meg, nem gúnyol és nem nevet ki.

Ha találtál egy ilyen embert, megütötted a lottó ötöst, mert ritka, mint a fehér holló! Értékeld, és ragaszkodj hozzá! Ha nem ilyen a választottad, akkor hidd el, hogy a fent leírt kapcsolat igenis létezik, és érdemes addig keresni, amíg találsz valakit, aki ezt teljesíteni tudja. A tisztelet és megbecsülés nem csak a mesékben létezik, és te is megérdemled!

 

Közösek az értékeitek

Teljesen mindegy, hogy milyen értékrendszered van: lehetsz hívő keresztény vagy ateista, jobb vagy baloldali, rendmániás vagy káoszos, a lényeg, hogy érdemes olyan társat választani, akivel megegyezik az értékrendszered. Nehéz együtt élni valakivel, akinek nem számít és nem érték az, ami nekem annyira fontos.

Ha a számodra fontos, hogy a lakásban nagyjából rend legyen, ám a párodnak teljesen normális, hogy a mosatlan edény egy hétig áll a mosogatóban, a levetett ruhák a földön hevernek, akkor egy idő után össze fogtok koccani, és állandóan ezen fogtok vitatkozni.

Szintén nagyon fontos, hogy az életcéljaitok ne ütközzenek. Ha te tudod, hogy házasságot és gyereket szeretnél, ám a párod prüszköl a házasság gondolatától is, és egészen határozottan tudja, hogy soha nem szeretne gyereket, akkor még a kapcsolat elején érdemes átgondolni, hogy biztosan bele akarsz-e menni ebbe a kapcsolatba.

Számtalan kliensem kezdett el úgy egy párkapcsolatot, hogy azt gondolta, majd az ő hatására a párja megváltoztatja az alapvető értékeit vagy életcéljait. Nos, a vége mindig válás és szakítás lett. Bármennyire is vonzó a másik, bármennyire is jól érzitek magatokat együtt, ha az alapvető értékek és életcélok nem egyeznek, akkor minél hamarabb érdemes döntést hozni a kapcsolat sorsáról. Nagyon fontos az is, hogy az ismerkedés során beszélj a számodra fontos értékekről, célokról, és kérdezd meg róla a partneredet is, hogy minél előbb kiderülhessen, valóban összeilletek-e!

20220616 7 

Megnyugtatóan le tudtok zárni egy konfliktust

Egy párkapcsolatban soha nem az a baj, ha konfliktusok vannak. Teljesen normális dolog, hogy két ember nem fog mindig mindenben egyetérteni. Sőt, sokkal nagyobb gond az, ha egyáltalán nincs konfliktus egy kapcsolatban, mert az azt jelzi, hogy az egyik fél teljesen feladta magát.

Az igazi gond azonban az, ha nem tanultatok meg konfliktust kezelni, és a viták elmérgesednek, nem zárulnak megnyugtató megegyezéssel. Ehhez mindig ketten kellenek! Ha mindketten képesek vagytok tisztelettel, őszintén és nyíltan kommunikálni, akkor nyerő páros lehettek. A jó hír az, hogy a konfliktuskezelés technikáját meg lehet, és meg is kell tanulni!

 

Jó vele a szex

Ezt ugye, nem kell ragoznom? Vonzónak tartod a párodat, szívesen bújsz vele ágyba, tetszik a látványa és az illata. Ha ebből bármi hiányzik, akkor gondban vagytok…

 

Tudtok együtt nevetni

Szeretetitek és értékelitek egymás humorát, jó hangulatban telnek a napjaitok. A jó humorhoz az is hozzátartozik, hogy a párod képes jóindulattal, akár kedves humorral kezelni a hibáidat, gyengeségeidet. Vagyis nem csap le a legkisebb hibádra, inkább mosolyogva, nem bántó humorral figyelmeztet, amikor épp előtörni készül belőled a sárkány.

20220616 1 

Figyel rád

Ha szólsz hozzá, abbahagyja a telefonja nyomkodását, és rád figyel. Rád néz, meghallgat, válaszol, ezzel jelzi, hogy fontos számára a mondanivalód.

Ha kérsz tőle valamit, az ésszerű határok között az esetek nagy részében teljesíti.

Ha ezek nem történnek meg, akkor előbb-utóbb azt fogod érezni, hogy nem vagy fontos, nem számítasz neki.

 

Megbízható

Amit megígér, azt teljesíti, és csak olyan dolgot ígér meg, amit valóban szándékában is áll teljesíteni. Bízhatsz az adott szavában, tudhatod, hogy nem hagy cserben. Képes arra is, hogy nemet mondjon neked, ha így gondolja. Kibírja az ekkor keletkező haragodat is. Aki erre nem képes, az leígéri neked a csillagokat is az égről, de soha nem fogod tudni, hogy most éppen állja-e a szavát.

 

Támogat a céljaid elérésében

Neki is vannak saját céljai, és elfogadja a te saját céljaidat, sőt támogat a megvalósításukban. Biztos háttérországot ad neked, amíg te a céljaidon dolgozol, és természetesen mindezt te is megadod neki, amikor ő a saját céljai megvalósításán ügyködik.

 

A szempontok sora természetesen még tetszőlegesen folytatható. A társkeresés előtt érdemes végiggondolni, hogy neked ezek közül mi a legfontosabb, és mi az, ami nélkül nem tudsz elképzelni egy párkapcsolatot. Ezt pedig folyamatosan szem előtt tartani, és nem belemenni egy „majdnem jó” párkapcsolatba, mert annak mindig csak szenvedés lesz a vége.

Ha elakadtál a keresésben, gyere el társkereső coachingra, és átbeszéljük a gondjaidat!