Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Kerülik a flörtölős nőket a férfiak

Azok a férfiak, akik hosszú távú, komoly párkapcsolatra vágynak. Igaz, a tanulmány a kínai férfiakról szól, de mindenki számára tanulságos lehet...

A férfiak lehetőség szerint kerülik az olyan barátnőt, akinek munkahelye szinte tálcán kínálja az alkalmat a flörtölésre, a nőknek pedig leginkább leendő partnerük havi fizetése számít Kínában - derül ki a kelet-ázsiai ország párkeresési és házasodási szokásait vizsgáló szokásos éves felmérésből.

A tanulmány az ország összes tartományából beérkezett, több mint 50 ezer internetes kérdőív összegzésével készült. A válaszokból kiderül: a kínaiak általánosságban a stabilitást keresik a szerelemben, egy megbízható és karrierjében is sikeres partner személyében. A férfiak fő szempontja emellett, hogy a kiszemelt barátnő ne egy flörtölésre gyakran alkalmat adó foglalkozást űzzön, ebből is adódóan többségük kerülné a showbizniszben dolgozókat, a pincérnőket, a légiutas-kísérőket és ugyanígy az idegenvezetőket is.

A nők körében a férfiak keresete számít leginkább, ők az önálló foglalkozásúakat és a mezőgazdaságban dolgozókat ítélték legkevésbé vonzónak. A kínai nők több mint 77%-a mondta azt, hogy a férfinak legalább kétszer többet kell keresnie, a férfiaknak pedig csupán egyharmada fogalmazott úgy, hogy elfogadhatónak tartja, ha a nő ugyanannyit vagy többet keress, mint ő. A férfiak egynegyede tartana titkos bankszámlát a házasság után is, ennél is magasabb az így gondolkodó nők aránya, csaknem 40%-uknak ez a terve. Arról, hogy ki kezelje a pénzügyeket a frigy után, erősen megoszlanak a vélemények: a nők több mint fele véli úgy, hogy férjüknek teljes egészében rájuk kellene bíznia a pénzügyek kezelését, miközben a férfiaknak csak 18%-a gondolja ugyanígy.

A felmérésből az is kiderül: a 30-as éveik felé közeledő kínai fiatalok érzik leginkább a család és a társadalom nyomását a házasságot illetően. Az 1980 és 1985 között születettek akár eredeti elvárásaikból is feladnának, csak hogy házastársat találjanak, mindössze 30%-uk fogalmazott úgy, hogy hajlíthatatlanok maradnak a szülők elvárásai ellenére is.

Az egyedül maradt nők csaknem fele fogalmazott úgy, hogy a környezetében tönkrement kapcsolatok, illetve saját rossz tapasztalatai miatt él egyedül. A szingli férfiak 30%-a azt vallotta, azért nincs felesége, mert nem tudja, hogyan kell bánni a nőkkel.

(Forrás: MTI)