Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Kürtőskalácsnak áll a világ!

Kürtőskalács Fesztivál

Nyilván nem mondunk újdonságot azzal, hogy a kürtőskalácsot mindenki szereti, legyen az vaníliás, diós, fahéjas, kakaós vagy kókuszos. Szerencsére egyre több helyen lehet kapni már (és nem csak vásárokban), hiszen újra reneszánszát éli ez a finom süti. Kicsik és nagyok is szívesen fogyasztják, így bizonyára mindenki örömmel látogat majd el az I. Kürtőskalács Fesztiválra, amelyet október 11-13. között rendez meg a Vitéz Kürtős a fővárosi Deák térnél. A hagyományos kürtőskalácsok mellett kipróbálhatjuk a minikalácsot, a Kürtős krémest, a Kürtős karikát és a Kürtős csapágyat is, sőt a szervezők gondoltak az étel érzékeny és egészségtudatos látogatókra is, így teljeskiőrlésű lisztből vagy laktózmentes alapanyagokból készült kalácsokat is megkóstolhatunk. Emellett finom borokat, pálinkákat, koktélokat, sajtokat, sonkákat és kolbászokat is kóstolhatunk, miközben az esti koncerteken mulatunk.

Éld át a legjobb gasztro programokat egy igazi társ oldalán! Találj párra éppen online társkeresőink között!

 

Mohácsi Disznótoros és Pálinkafesztivál

Idén augusztus 11-12-én már ötödik alkalommal rendezik meg a Mohácsi Disznótoros és Pálinkafesztivált, mely a régió egyik legrangosabb gasztroproramja. Hamisítatlan vidéki disznóvágással, hurka-, kolbász-, szalonna és töpörtyűsütéssel, és nem utolsó sorban finom helyi pálinkákkal várnak a szervezők minden érdeklődőt. De lesz még kolbászgyúrási és –sütési verseny, rengeteg helyi fellépő, nemzetiségi programok, helyi bor- és pálinkakülönlegességek, este pedig igazi vidéki bálra invitálják a résztvevőket.

 

 

Országos Könyvtári Napok

Egész hetes rendezvény keretein belül rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat idén októberben. A mai napon induló rendezvény célja a helyi könyvtárak hagyományos és új szolgáltatásainak népszerűsítése mellett a könyvtárak iránti érdeklődés felkeltése. Az idei programok középpontjában az emberi kapcsolatok állnak, ennek fényében a társas kapcsolatoknak, egymásra figyelésnek és egymás segítésének fontossága fog visszaköszönni a programokban. Idén a több száz magyarországi könyvtár mellet 7 külföldi létesítmény is csatlakozott a rendezvénysorozathoz, ahol nem csak a felnőttek számára kínálnak izgalmas programokat a szervezők, a felnőtt és nagyi programokon kívül tini, kölyök és baba programokkal várják minden korosztály tagjait.

Érdekelnek a kulturális programok, de nincs kivel elmenned? Ismerkedj diplomás társkeresőinkkel!

 

I. Magyar Halfesztivál

Siófokon kerül megrendezésre az idén debütáló Magyar Halfesztivál, mely tematikájában jól kapcsolódik a Balatonhoz. Ez a kulturális és gasztronómiai fesztivál a hagyományos programokon túl bepillantást enged a balatoni halászat tevékenységeibe, rejtelmeibe. Október 11-13. között horgász- és főzőverseny mellett tematikus programok, filmvetítések, kézműves foglalkozások és koncertek várják az érdeklődőket. A Budapest Bár és a Bergendy Zenekar mellett jazz, blues és flok műsorokon is részt vehetünk.

 

 

Szüreti Felvonulás

Mi más lenne az őszi fesztiválok fő témája, mint a bor és a szüret?! Nincs ez másként Hollókőn sem, ahol szombaton (október 12.) a falu fiataljai tradicionális népviseletbe öltözve vonulnak fel és hirdetik a szüret végét. Ilyenkor a faluban felelevenednek a múlt hagyományai, a szőlőművelés tradíciói. A szüreti felvonulás mellett hagyományőrző produkciókkal, néptánc és népzenei programokkal, kézműves és gyermekfoglalkozásokkal, szőlőpréseléssel, mustkóstolással, koncertekkel és hagyományos bállal kedveskednek a helyiek és az odalátogatók számára. Napközben a kirakodóvásár keretein belül még megcsodálhatjuk és megvásárolhatjuk a hollókői fazekas, bőrdíszműves és fakanalas kézművesek termékeit is.