Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Nem vagy a zsánerem - na és?

Legtöbbünkre igaz lehet, hogy bizonyos fajta férfiak vagy nők tetszenek nekünk elsősorban. Először a megjelenésre figyelünk fel, aztán persze sok minden más is számít, de ha valakire igazak bizonyos, általunk preferált fizikai jellemzők, akkor nagy eséllyel tetszeni fog nekünk. És persze léteznek olyan tulajdonságok, amelyek többeket hoznak lázba, vagy általános tetszést aratnak az ellenkező nemnél. Nagy valószínűséggel sikerük van a magas, széles vállú, keskeny csípőjű srácoknak akkor is, ha még csak nem is különösebben jóképűek, a korízlésnek megfelelően a nőideál változik, de jó ideje tartja magát a formás mell-vékony derék-hosszú comb kombó is.

Szerencsére azért nem mindenkinek ugyanaz a zsánere, vannak olyan nők, akik az alacsony, mokány pasikat kedvelik, vannak olyanok, akik a mackósakra szavaznak, és a férfiak között is létezik fiúsabb alkatot előnyben részesítő, meg olyan, aki szereti, ha egy nőn van mit fogni. Akadnak olyanok, akik nagyon szűk keretek között keresgélnek csak (a kedveseik eléggé hasonlítanak is egymásra), és léteznek mindenevők, akik viszont a legkülönbözőbb megjelenésű nőkben illetve férfiakban találnak vonzó tulajdonságokat. (Ki-ki döntse el, melyik változat a szerencsésebb.)

 

laptop

 

Ha mi magunk nagyon kapósak vagyunk, akkor nagy valószínűséggel könnyen szerzünk olyan partnert, aki tökéletesen megfelel a zsáner kategóriának, legalábbis fizikailag: de az egyáltalán nem biztos, hogy minden másban is passzolni fog. Lehet, hogy odavagyunk a szőkékért, de az összes szőke, akivel dolgunk volt, csalódást okozott. Ha mi magunk kevesek zsánere vagyunk, még nehezebb lesz pont olyan partnert találni, aki megfelel az összes elképzelésünknek. A megoldás így aztán előbb utóbb az lesz, hogy nem ragaszkodunk olyan nagyon az ideálunkhoz, és ismerkedünk más testalkatú, hajszínű, más stílusú potenciális partnerekkel is.

Tapasztalataim szerint a kor előrehaladtával ez a zsáner-kérdés is egyre kevésbé lesz fontos, kevésbé akarunk például megfelelni a környezetünk vélt vagy valós elvárásainak, és rájövünk, hogy nem csak vagy nem elsősorban a fizikai jellemzők tesznek vonzóvá valakit, sokkal többet számít az illető személyisége, és az, hogy jól érezzük-e magunkat vele vagy sem.

A netes társkeresés során mégis gyakorta tapasztalhatjuk, hogy ezen a zsáner-kérdésen áll vagy bukik, esélyt kap-e valaki. Egy fotó és néhány testalkatra jellemző adat, máris megszületik a döntés. Ugyanakkor, aki már túllépett ezen valaha, és egy érdekes levelezés hatására, vagy azért, mert éppen olyanja volt (mondjuk, már jó ideje nem került elé a fogalmai szerint érdekes jelölt) belement egy nem zsánerrel való találkozásba, az megtapasztalhatta, hogy milyen sokat nyerhet egy ilyen engedménnyel. Még az sem kizárt, hogy megváltozik a zsánerünk, és rájövünk, hogy nem csak a magas barnák, de az alacsony szőkék is tetszenek. Vagy legalábbis egy alacsony szőke biztosan.

Nektek volt-e hasonló tapasztalatotok? Összejöttetek-e olyan partnerrel, aki teljesen más volt, mint az ideálotok? Vagy azt valljátok, hogy úgysem fogtok igazán vonzódni valakihez, aki a zsáneretek ellentéte?  Esetleg nincs is zsáneretek, mert mindenféle férfi illetve nő tetszik, akiben találtok valami egyedit, érdekeset?