Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 Mit árul el rólad az, ahogy az első randin viselkedsz?

Az, ahogy az első randin viselkedsz, több mindent elárul rólad, mint ahogy azt gondolod. Van néhány jellemző, első randis viselkedési stílus. Érdemes tudni, hogy az egyes típusok milyen gondolatokat és reakciókat váltanak ki a randipartneredből.

20221027_3 

Miss/Mister Tökéletes

Ő az, aki egy fontosnak számító randi előtt napokon keresztül azon gondolkodik, hogy mit vegyen fel    . Bevásárlókörútra megy, próbál, gondolkodik, hogy mi mihez illik. A randi előtt egy héttel már nem eszik, nehogy felszedjen néhány dekát, mert akkor nem úgy áll majd rajta a ruha, ahogy szeretné. Órákig sminkel, beállít minden szemöldökszálat, a haját pedig további néhány órán keresztül készíti, mert minden hajszálnak úgy kell állnia, ahogy azt ő eltervezte.

 

Mit árul el róla?

Azt, hogy önmagával, a külsejével szemben óriási elvárásai vannak. A nagy „randinapon” mindennek tökéletesnek kell lennie, semmi hiba – és semmi spontaneitás – nem csúszhat a rendszerbe.

A randipartner az ő esetében sejtheti, hogy ez az embertípus tökéletességet vár el magától és másoktól is. Nem csak magával szemben kritikus, hanem mindenki mással szemben is. Borzasztó nehéz neki megfelelni, mert minden területen magasra teszi a lécet. Elvárja, hogy jövendő társa jóképű, intelligens, humoros és jómódú legyen. Éppen ezért ez a típus – bár vonzó, gyönyörű – sokáig marad egyedülálló, mert nem talál senkit, aki megfelelne az igényeinek.

 

A Napsugárlány

Biztos te is ismered ezt a típust. Bohókás külső, laza, színes nadrág, hosszú, bő szoknya, batikolt felső. Sminket soha nem látott, mert a laza természetességre esküszik. Vele órákig beszélgethetsz jógáról, energia-átadásról, csakra-harmonizációról, vallásokról, ezotériáról – már ha téged is ez érdekel. Ő nem csinál nagy ügyet abból, hogy mit vegyen fel az első randira, de az biztos, hogy a megjelenése nem lesz átlagos.

 

Mit árul el róla?

Árad róla a természetesség. Ő nem fogja megjátszani magát. Kedves ember, kialakult elképzelése van a világról (általában a túlvilágról is), van saját ízlése, és nem érdekli különösebben, hogy mit gondolnak róla mások. Nem akar megfelelni senkinek. Neki azért lehet nehezebb társat találni, mert sokan megijednek az ilyen fokú különcségtől, kialakult világnézettől. Viszont gyorsan és könnyen találhat partnert a saját érdeklődése mentén.

20221027_4 

Fénylő Ego

Ő az, aki mellett képtelenség szóhoz jutni az első randin. Csak beszél és beszél: bemutatja a tökéletes életét, megpróbálja eladni magát. Elmondja, hogy milyen remekül keres, szuper kocsija, és kacsalábon forgó kéglije van. Egyébként pedig mindenhez is ért, természetesen mindenről van véleménye, és akár akarod, akár nem, ő ezt meg fogja osztani veled. Természetesen azt is tudja, neked miként lehetne jobb életed. Meg van győződve róla, hogy az ő véleménye az egyetlen és tökéletes vélemény, aki másként gondolkodik, az vagy nagyon buta, vagy erkölcstelen. Vagy mindkettő. Na, őket azonnal leírja. Gyakran híve valamilyen vallásnak, politikai irányzatnak, pártnak, eszmének.

 

Mit árul el róla?

Ha finoman akarok fogalmazni, akkor ő ott van a nárcisztikus skálán, valószínűleg a rosszabbik végén. Ha jót akarsz magadnak, vedd a nyúlcipőt, és fuss az ellenkező irányba! Lehet, hogy elsőre lenyűgöz az intelligenciája, a magabiztossága, ám fontos tudnod: ő az, aki pár hét, hónap után beleszól majd az életedbe, megmondja a tutit, talán korlátozni is fog. Mellette neked soha nem lehet igazad, saját véleményed. Szóval spuri! Az ilyen ember könnyen talál társat, mert mindig lesz valaki, aki csillogó szemmel fogja bámulni a nagyszerűségét.
 

Velem mindenki kibabrál

Meg se kell kérned, hogy beszéljen az előző párkapcsolatairól, már mondja is magától. Szidja, bántja az ex(eit), de általában a legutolsót. Ő az, aki csupa idiótával van körülvéve, és vele eddig még mindig mindenki kibabrált. Igazi áldozat-típus. Neki nehéz az élete, vagy legalábbis így gondolja. Árad belőle a panasz és a negativitás.

 

Mit árul el róla?

Ha a fő témája az exe, ez azt jelzi, hogy még nem gyógyult ki az előző kapcsolatából. Nem biztos, hogy készen áll egy új párkapcsolatra. Ha inkább áldozat-típus, akkor neki mindig lesz valami elképesztően nagy gondja. Vannak a „megmentő” társkeresők, akik megsajnálják őt, és örömmel mellé szegődnek. Az egészségesebb lelkületű társkeresők azonban nagy ívben elkerülik.

20220623_2 

A hallgatag

Csendben figyel, harapófogóval lehet belőle kihúzni egy-két mondatot. Hagyja, hogy a másik beszéljen, ráhagyja, hogy ő válassza ki a randi helyszínét, a beszélgetés témáját.

 

Mit árul el róla?

Lehet, hogy félénk, önbizalomhiányos ember, aki ráadásul még roppant unalmasnak is tartja magát. Nem hiszi, hogy van benne bármi érdekes – és ettől tényleg unalmas társasági partnerré válik, hiszen nem lehet megtudni róla semmi, nem viszi előre a társalgás folyamatát.

Lehet, hogy van olyan randipartner, aki örül, hogy végre szóhoz jut mellette, esetleg megéli, hogy végre valaki figyel rá. Az ő számára ez a típus akár még vonzó is lehet. Aki viszont inkább az izgalmat, a jó beszélgetéseket keresi, annak ez a típusú partner hamar unalmassá válik. Fárasztani fogja, hogy folyton neki kell újabb és újabb témákat felvetni.

 

Az inkvizítor

Vele olyan egy első randi, mintha egy állásinterjún lennél: pattognak a kérdések, kifaggat a jelened és a múltad minden apró részletéről. Lehet, hogy magáról akarja elterelni a szót, de az is lehet, hogy tényleg kíváncsi rád.

 

Mit árul el róla?

Leginkább azt, hogy hihetetlenül kíváncsi és türelmetlen. Mindent tudni akar, lehetőleg azonnal, mert nem akar zsákbamacskát venni veled, és nem képes kivárni, hogy apránként derüljenek ki a részletek.

Vonzó lehet egy olyan partner számára, aki szívesen és örömmel beszél magáról – például a Fényes Egó vagy a mártír benne végre hallgatóságra talál. Egy csendesebb, visszahúzódóbb típus viszont roppant kínosan fogja érezni magát, és az első adandó alkalommal elmenekül.

 20220623_5

Na, de akkor mi a megfelelő viselkedés egy első randin?

Nagyon fontos a spontaneitás, a játékosság, a könnyedség, a nevetés. A lényeg az, hogy próbáljátok jól érezni magatokat, és az első randi ne egy állásinterjúra hasonlítson.

Nagyon-nagyon fontos a kölcsönös egymásra figyelés. Mutasd be magad, beszélj magadról, de adj teret a partnerednek, hiszen ő is szeretné megmutatni magát. Jó, ha van benned valamiféle természetes kíváncsiság a partnered iránt.

Ha elakadtál a társkeresésben, ha azt érzed, nem megy neked a randizás, gyere el társkereső coachingra, vagy nézd meg az Igényes társkeresők mesterkurzusának videóit!