Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Mit tegyek, ha nem tudok választani?

Szakértői rovatunkban ezentúl Randi Andi life coach, a Randivonal által ajánlott Ezért vagy még egyedül című könyv szerzője  válaszol az olvasói kérdésekre.

 

Olvasónk kérdezi:

Van két nagyon szimpatikus férfi a Randivonalon, mindkettővel találkoztam már személyesen (semmi komoly nem történt, csak beszélgetésekről van szó). Képtelen vagyok választani közöttük, mindkettőben van valami, ami nagyon megfog. Szerinted mennyire érdemes ilyenkor nyílt lapokkal játszani és elárulni nekik, hogy van még egy másik „versenyző”, akivel találkozgatok és még szükségem van néhány alkalomra, hogy döntsek? Vagy inkább hagyjam az őszinteséget, nehogy emiatt bármelyikük is megharagudjon rám? Igazából ettől tartok leginkább.

 

Kedves Olvasó!

Az online társkeresésnek mondhatnám, természetes velejárója az, hogy egyszerre "több szálat viszünk", tehát egyszerre több emberrel is levelezünk, akár több lehetséges jelölttel is találkozunk. Természetesen ez egészen addig megy, amíg el nem döntjük, hogy kivel is lenne érdemes folytatni a randizást.

Kizárólagossá válni

Amerikában ez annyira megszokott dolog, hogy külön kifejezés van rá: "go exclusive" tehát "kizárólagossá válás", és ezt a felek meg is szokták beszélni egymással, tehát tiszta sor, hogy onnantól kezdve csak egymással találkoznak mint ahogy az is, hogy addig másokkal is. Magyarországon ennél mintha kicsit szégyellősebbek lennénk, sokszor próbálják a randizók titkolni azt, ami egyébként teljesen normális: amíg nincs semmi komoly (azt, hogy kinek mi a komoly, mindenkinek magának kell eldöntenie), addig másokkal is kapcsolatban vagyunk. Amíg csak kávézóban beszélgettek, és legfeljebb egy-két randi volt, addig úgy gondolom, felesleges azt taglalni, hogy ki hány vasat tart még a tűzben.

Mikor kell dönteni?

Persze, ha az egyik fél kijelenti, hogy szeretne valami többet, akkor ideje elgondolkozni, mint ahogy akkor is, ha történt valami, ami már egyértelműen kapcsolatra utaló jel. Ilyenkor valóban nem korrekt titkolózni vagy azzal hülyíteni a másikat, hogy csak ő van és senki más. Amíg ilyen nem történik, addig van egy kis időd gondolkozni. Ha nagyon vacillálsz, próbálj meg olyan szituációkat teremteni, amelyekben jobban kiderül, hogy vajon milyen lehet a másik, hátha úgy könnyebb dönteni. Menjetek el kirándulni, színházba, vagy bámilyen olyan helyre, ami neked fontos, és nézd meg, ott hogyan alakulnak a dolgok. Ha viszont döntöttél, akkor minél hamarabb közöld a másikkal, hogy nem őt választottad, és ne tartsd meg "tartaléknak", mert azzal nemcsak hogy nem vagy vele korrekt, de még az idejét is vesztegeted.

 

Üdvözlettel,

Randi Andi

randiandi