Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Tegyünk-e újévi fogadalmakat párkeresőként?

Lassan, ahogy megyünk bele a 2017-es esztendőbe, sokan eltűnődhettünk arról, hogy mik azok az újévi elhatározásaink, melyekre szeretnénk odafigyelni, amiket követni kívánunk. Nem mindenki írogat össze ilyeneket, vagy gondol ki elhatározásokat, azonban, ha valaki mégis megteszi, annak érdemes lehet néhány szempontot megfontolnia.
Természetesen nincs olyan, hogy kizárólag „párkeresési” fogadalom (elég furán is hangzana), inkább vannak elképzeléseink, célkitűzéseink, melyek társkeresési vonzattal is bírhatnak (pl. említem a „fogyást”, mint klasszikust, ami értelemszerűen befolyásolhatja azt, hogy például, hogyan tekintenek ránk a másik nem képviselői és persze mi milyen közérzettel látogatunk el a randevúra).
 
  1. Törekedjünk arra, hogy reálisak maradjunk
 
Az innentől hetente minimum három férfival elmegyek bájcsevegni törekvés, addig, amíg szembe nem jön az „igazi” nem biztos, hogy működni fog akkor, ha korábban alig voltunk képesek rábeszélni magunkat néhány random kávéra. Vagy nem jön össze ez a mennyiség, vagy elképzelhető, hogy kudarcok érnek bennünket és elmegy a kedvünk időlegesen az egésztől. Valamennyire bizonyára ismerjük magunkat és előre láthatóan el tudjuk képzelni, hogy mi lesz az a kijelentés, amit elég valószínű, hogy nem fogunk betartani, ami után csalódottan közölhetjük: na, ennek se volt semmi értelme (pedig lehet, hogy a heti 1 randit például, a tőlünk független okokat leszámítva tudtuk volna tartani, amiből előbb-utóbb még össze is jött volna valami)
 
  1. Tudatosítsuk a fogadalom okát
Rendben, bevállalod a minimum heti egy találkát. De miért? Az lehet egy érv akár, hogy azért, mert ismerem magam és tudom, hogyha nem ezt teszem, úgy lebeszélem majd magam a pasikról/nőkről és benn maradok inkább este tízig túlórázni minden nap, majd decemberben azt veszem észre, hogy semmi másról nem szólt az évem, csak a robotolásról. Tehát lehet az ok itt nagyon egyszerű: határt szabsz a munkamániádnak a magánéleted javára.
 
  1. Konkretizálj!
Nem véletlenül hoztam pontos számot az előző példánál. A „kedves leszek a férfiakkal” és „nem hagyom, hogy valaki hülyére vegyen a randik szervezésénél” nem igazán konkrét fogadalom. Tedd mérhetővé, amit szeretnél.
 
  1. Ne szaporítsuk túlságosan az „óriási” fogadalmak listáját
Ahhoz, hogy minden újdonsült célunkat keresztül vigyük, hatalmas akaraterő szükségeltethetik. Tehát próbáljunk egy-két nagyobb horderejű elképzelésen kívül nem túlvállalni magunkat. Akár prioritási listát is készíthetünk. Meglehet, hogy egyszerre igen nehézkes lesz átalakítani a férfiakról/nőkről való mínuszos képünket a fejünkben pozitívvá, még mellette minimum 30 kilót fogynunk, hogy vonzóbbak lehessünk és természetesen profin megtanulni salsázni, hogy azzal kápráztathassuk el a hölgyeket a partykon. Nem kizárt, hogy az elképesztő erejű vállalások és monumentális erőkifejtések közben a fókuszunk automatikusan szétszóródik. Mérlegeljük, hogy mi az, amit valóban tartani tudunk.
 
  1. Ne a fogadalmad beteljesülésétől várd a boldogságot és a partnert
Ha esetleg úgy ítéled meg, hogy a hiányosságaid (melyek szerinted megnevezhetőek azért, hogy egyedül vagy) sikerült korrigálni (pl. felépítetted a vállalkozásod és most sikeres üzletemberként várod a magad mellé illő partnert), akkor se dőlj be annak, hogy ezek után automatikusan jól kell, hogy érezd magad és meg kell, hogy jelenjen melletted életed párja. Erre azért fontos felhívni a figyelmet, mert, gyakran az újévi elhatározásainkat követi egy kimondatlan elvárás, pl. valami ilyesmi: rendben, „ebben az évben lefogyok, és akkor majd megérkezik az a bizonyos „pasi” és következik a happy end. Ez motivációnak tökéletes, de semmiképp ne elvárásként kezeljük.

 
Írta: Lázár Gergely
Forrás:

www.randidoctor.hu