Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

10 film randizáshoz

A mozis randi régebben nagy divat volt. A mozi jó búvóhelynek számított azoknak, akinek nem nagyon volt lehetőségük kettesben maradniuk a partnerükkel, és a fiatalabb korosztály bátrabban kezdeményezte az első érintést, simogatást, csókot a sötétségben. Biztos, hogy még van némi varázsa, bár a multiplexek divatja sokat változtatott a hangulaton.

De hányadik randin érdemes moziba menni? Biztos, hogy nem az elsőn. Sőt, a másodikon se. Hiszen a moziban egyet biztos nem lehet: beszélgetni. Persze, ha a mozi csak ürügy, és csókolózni akarunk, akkor érthető, de miért kellene ehhez manapság mozi? Főleg felnőtt embereknél?

Ha viszont egy későbbi, hosszabb találkozáson szívesen néznénk együtt filmet, akkor azt megtehetjük valamelyikünk otthonában is. Ennek számtalan előnye van: nem kell végig csendben maradnunk, nem csak egészségtelen rágcsákat ehetünk, bármikor leállíthatjuk a filmet és kimehetünk a mosdóba, kommentálhatjuk a cselekményt, összebújhatunk, és a szexhez vezető út is sokkal egyszerűbb.

Otthoni mozizás esetében ráadásul nem kell az éppen műsoron lévő filmek közül válogatnunk, hatalmas archívum áll rendelkezésünkre, vagyis megkomponálhatjuk az estét, ha ez a feladat ránk hárul.

A filmválasztásnál persze figyelembe kell vennünk, hogy nem a haverokkal, nem a barátnőinkkel, és nem az exünkkel készülünk mozizni. Mi az, amit lehetőleg ne tűzzünk ilyenkor műsorra?

-         Durva akciófilmet, thrillert

-         Horrorfilmet

-         Háborús filmet

-         Depressziós sci-fi-t

-         Családi drámát

-         Gyerek- illetve ifjúsági filmet

-         Kimondottan csajos filmet

-         Csöpögősen romantikus filmet

-         Dokumentumfilmet

-         Nagyon elszállt művészfilmet

-         Blődli vígjátékot

-         Történelmi drámát

-         Sporttörténeti filmet

-         Operafilmet, zenés filmet (musicalt)

 

Ami a pornót illeti, sok pasi venné szívesen, ha mindjárt ezzel kezdhetné, de ha még nem ismerünk eléggé egy nőt, és nem tudjuk, hogyan reagálna, jobb ezzel nem próbálkozni. Egyrészt sok nő nem is akar pornót nézni, vagy, ha titokban néz is, nem biztos, hogy beismeri, másrészt egészen más jellegű pornó izgathatja fel, mint egy férfit. (Nyilván a férfiakat is különböző jellegűek izgatják fel.) Csakis akkor érdemes pornóval kísérletezni, ha már kiderítettük, hogy vevő-e rá a partner, és akkor is nagyon óvatosan.

 

Miután szinte minden műfajt sikerült kizárnunk, nézzünk, mégis, mi maradt?

 

-         Színvonalas romantikus vígjátékok

-         Könnyed akciófilmek némi szerelmi szállal

-         Nem véres, de izgalmas krimik

-         Kardozós-kosztümös történelmi filmek

-         Vicces vagy nem túl apokaliptikus sci-fi-k

-         Erotikus filmek

 

Lehetnek persze olyan nők, akik nagyon szívesen megnéznek egy Stallonét vagy Schwarzeneggert (nekik is vannak könnyedebb filmjeik), és pasik, akik vevők egy kifejezetten „csajos” filmre Jennifer Lopez-zel, vagy vadromantikára, esetleg mindketten élhetnek-halhatnak a francia újhullámért, az operáért, a musicalért, a balettért, a fociért, de általában nem könnyű dolog összefésülni két nagyon ellentétes ember ízlését.

 

Úgyhogy nézzünk 10 példát olyan filmekre, amelyekkel nem lehet nagyon melléfogni. Nem baj, ha mindketten láttátok már, annak megvan az az előnye, hogy bármikor félbeszakíthatjátok.

 

1. Óvakodj a törpétől! (1978):  Vígjátékba oltott krimi némi romantikával, félreértésekkel, harcias nőkkel, tesze-tosza rendőrökkel, szexmániás karmesterrel, kicserélt püspökkel, autós üldözéssel, a pápa megmentésével. Goldie Hawn és Chevy Chase mellett igazából Dudley Moore miatt érdemes megnézni, a gumibabás jelenet a filmtörténet legviccesebb pár perce.

2. Vissza a jövőbe I. (1985): Időutazásos sci-fi komédia romantikával, rengeteg helyzetkomikummal, jó zenei betétekkel. Michael J. Fox és Christopher Lloyd jutalomjátéka. Hogyan hozzuk össze szüleinket, hogy megszülethessünk, és mennyi mindent tanulhatunk a saját múltunkról, ha beülünk egy időgéppé alakított Delorean-ba. A II. rész kicsit sötétre sikerült, de a III. ugyancsak nagyszerűen alkalmas randizásra, a maga romantikus történetfűzésével. Fiúknak kedvez a vadnyugati hangulat és a gőzmozdonyos finálé.

3. Fekete tulipán (1964): Hamisítatlan kardozós, kosztümös történelmi kalandfilm a szívdöglesztő Alain Delon-nal, aki két szerepet is alakít. Félig vígjáték, félig romantikus film, semmilyen szempontból nem veszi magát komolyan, épp ez a bája.

4. Szájból szájba (1995): Spanyol vígjáték, amelyben minden a szex körül forog, de mégsem egészen. A fiatal Javier Bardem Banderas akar lenni, a spanyol mozi amerikai, a Forró drót szextelefonos szolgáltatás pedig magányos szívek között teremt kapcsolatot akkor, amikor a netes társkeresés még gyerekcipőben se járt. Nagyon konzervatív embereknek nem ajánlott, de akinek van humorérzéke, remekül fog szórakozni.

5. Hátsó ablak (1954): Különös lehet egy Hitchcook-krimi ebben a listában, de ez a film remekül megfelel egy összebújós, kicsit borzongatós közös filmnézéshez. A férfiak gyönyörködhetnek Grace Kellyben, a nők James Stewart-ban, és mindenki élvezetét lelheti az össznépi leskelődésben, amely egyre izgalmasabbá válik.

6. Randiguru (2005): Ez aztán az autentikus randizós film – hiszen épp az ismerkedés, a csajozás tudományáról szól, amelyben Will Smith az ász. Ő szinte bármilyen reménytelen esetet elvállal és garantálja a sikert: vagyis, hogy a pasi célba ér a kiszemelt nőnél. A kérdés, hogy ő vajon célba ér-e, mikor akasztják a hóhért.

7. Van, aki forrón szereti (1959): Gengszterfilm-paródia a szexbomba Marilyn Monroe-val, és a kényszerből női ruhában rejtőzködő Tony Curtis-szel és Jack Lamonnal: olyan filmtörténeti klasszikus, amely mindig képes megnevettetni, és kellemes órákat szerezni.

8. Legénylakás (1960): Már a 10 romantikus film listáján is szerepelt, valamit nagyon tud ez a produkció: nem csupán szívhez szóló, de vicces is. Jack Lammon a szerencsétlen lúzer, aki valahogy csak meghódítja a főnöke szeretőjeként indult Shirley MacLaine-t a mindenféle légyottokra használt legénylakáson.

9. A miniszter félrelép (1997): Végre egy magyar versenyző a szituációs komédia klasszikus poénjaival, és sajátos hazai ízzel. Kern András a nőcsábász miniszter, Dobó Kata a szexi zsákmány, Koltai Róbert szokása szerint szerencsétlenkedik. Van holttest-rejtegetés, hihetetlen feltámadás, féltékeny férj, szép Astoria szálló, lehet nosztalgiázni, milyen volt a kilencvenes évek Budapestje.

10. Kegyetlen bánásmód (2003): Los Angeles-i gazdagok és szépek, egy világ, amelyben egy film erejéig szívesen elmerülünk, főleg, ha az tele van poénokkal és szexi szereplőkkel, mint a 2000-es évek egyik ügyeletes szívtiprója George Clooney (sikeres válóperes ügyvéd), és kliense, a nagyon formás Catherine Zeta-Jones: ahogy kettejük között izzik a levegő, az egy randinak mindenképp kellemes inspiráció lehet.

 

Jó válogatást és izgalmas szórakozást!