Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Az online randizás 5 alapszabálya

Sokan kipróbálják az online randifelületeket, majd néhány szomorú tapasztalat után abba is hagyják az egészet. Pedig ennél jobb eszköz nincs arra, hogy társat találj, hiszen itt egy helyen több tízezer társat kereső emberrel ismerkedhetsz meg. De csak akkor leszel sikeres, ha ismered ennek az eszköznek a használati szabályait.

 

Online módon ismerkedni rendkívül hatékony lehet, ha képes vagy a felületeket a leghatékonyabb módon használni. Na meg persze, ha bírod a csalódást és a frusztrációt. Mutatok néhány fontos szabályt, amelyeket érdemes szem előtt tartanod, ha online randizásra adtad a fejedet.

20220721_3
 
1. Töltsd ki a regisztrációs lapot!

Semmi értelme online randioldalra regisztrálni, ha arra sem veszed a fáradságot, hogy rendesen kitöltöd a regisztrációs lapot. Nagyon sok társkereső csak felregisztrál, gyorsan szét akar nézni a piacon, de nem szán időt arra, hogy bemutatkozzon.

Ezzel egészen kicsire csökkenti annak az esélyét, hogy megfelelő jelöltek találják meg.

Gyakori hiba az is, hogy valami közhelyes idézetet tesznek ki, amire egy másik társkereső képtelen reagálni, és semmit nem tud meg az illetőről.

A lényeg tehát: amikor regisztrálsz, tegyél fel magadról néhány előnyös képet, és töltsd ki a regisztrációs lapot!

Nem kell regényeket írni, de néhány sorban mutasd meg, mennyire érdekes, izgalmas, vonzó személyiség vagy!

(Ha ezt te magad sem gondolod így, akkor mindenképp keress egy segítőt, akivel dolgoztok az önbecsüléseden! Pozitív önbecsülés nélkül nagyon sok kudarc fog érni az online randik világában!)

Írd le azt is, hogy kivel képzeled el az életedet, kivel találkoznál szívesen. Ha mindezt ráadásul humorosan, érdekesen írod le, te leszel a fénylő csillag a dögunalmas bemutatkozások sötét egén.


2. A csetelés nem ismerkedés!

A következő gyakori panasz, amit a társkereső klienseimtől hallok: tízből, jó, ha egy levélre válaszolnak, és ha el is indul egy levelezés, pár üzenetváltás után el is hal, soha nem lesz belőle személyes találkozó.

Igen, tényleg ez a tapasztalat. Úgy lehet ezt kiküszöbölni, hogy egy-két levélváltás után, ha mindketten úgy gondoljátok, megbeszéltek egy személyes találkozót. Semmi értelme napokig, hetekig csetelni, emailezni. Egyrészt, mert lehet, hogy egy légvárat építesz fel a másikról, már elképzeled, hogy ő lesz életed társa, majd, amikor élőben találkoztok, óriási csalódás az eredmény.

Másrészt a csetelés nem ismerkedés! Annyira sok minden félremehet az írásbeli üzenetváltások közben! Mivel nem látja a másik a gesztusaidat, nem hallja a hangodat, nem biztos, hogy tényleg azt érti az üzenetedből, amit mondani akartál.

Éppen ezért nagyon-nagyon fontos, hogy hosszas levelezgetés helyett minél előbb találkozzatok személyesen, vagy legalább egy videós beszélgetést folytassatok le!

Ne sajnáld az időt a személyes randikra! Egy élő találkozó egyetlen perce többet mond el a másikról, mint több heti levelezés!

20210814_3

3. Ne várd a szikrát!

A randik legnagyobb buktatója, hogy a társkeresők azt hiszik, hogy az első randin ki kell pattannia a szerelem szikrájának. Azt gondolják, hogy ha első pillantásra nem szeretnek bele a másikba, akkor semmi értelme az egésznek.

A statisztikák azt mutatják, hogy a párkapcsolatok nagy része nem „szerelem első látásra” módon született, hanem lassú ismerkedés során. Ha már túl vagy a harmincon, van mögötted néhány csalódás, szakítás, akkor nem biztos, hogy azonnal nagy érzelmekkel veted bele magad egy következő kapcsolatba.

Az első randi egyetlen célja mindössze annyi, hogy kitaláljátok, akartok-e még egyszer találkozni. Érdekes-e annyira a másik ember, hogy jobban megismerd. Ne várd a szikrát, a kémiát, a vonzódást, mert csalódást okozol magadnak és a másiknak is!

Ha egy kicsit is érdekes, izgalmas a másik, akkor találkozzatok még egyszer! Gyakori tapasztalat, hogy a második, harmadik randin csillan meg valami, ami hirtelen vonzóvá teszi a másikat!

Ez alól egyetlen kivétel van: ha rosszul érzed magad a másik ember társaságában, ha taszít, ha ellenszenves vagy idegesítő, akkor köszönj el udvariasan.


4. Ne vedd személyes sértésnek a visszautasítást!

Amikor egy randi végén te úgy érzed, hogy ez szuper volt, szívesen folytatnád, ám a másik azt mondja, hogy „bocs, de nem téged kereslek”, az olyan, mint egy hideg zuhany. Normális, hogy csalódást, szomorúságot, elkeseredettséget érzel.

Menj haza, sírd ki magad, szomorkodj! Tényleg! Éld meg a fájó érzéseidet! Nem ciki, sőt ez így egészséges. Hidd el, nem fogsz benne ragadni a fájó érzésekben, nem leszel depressziós, sőt gyenge sem vagy, ha ezt megengeded magadnak. Nagyon fontos, hogy megéld ezeket az érzéseket, mert annál hamarabb elmúlnak, és újult erővel folytathatod a keresést. Ne szégyelld, hogy fáj! Ez így normális!

Másrészt ne gondold azt, hogy azért utasított el a másik, mert nem vagy elég jó nő/pasi! Nem erről van szó! A másik elutasítása csak annyit jelent, hogy ő úgy gondolja, mást képzel el maga mellé. Simán lehet, hogy irreálisak az elvárásai. Nem a te hibád, nem a te vonzerőd hiányáról szól, ha elutasít! Ezt rendkívül fontos tudatosítani ilyenkor!

Irtó gyorsan belepörgetheti magát az ember egy negatív gondolatspirálba. („Nem kellek senkinek. Nekem más soha nem lesz társam, magányosan fogom leélni az életemet, soha nem lesz gyerekem. Egy szerencsétlen lúzer vagyok.”) Amikor elindul egy ilyen gondolatfolyam, azonnal állítsd le, és mondd ezt inkább magadnak: „még jó, hogy ez a pasi/nő idejében felismerte, hogy nem engem akar. Mekkora gáz lett volna, ha elkezdünk egy kapcsolatot, és pár randi után mondja ugyanezt. Attól, hogy ő elutasított, én még egy nagyszerű nő/férfi vagyok, és igazi főnyeremény leszek valaki számára, akivel tényleg összepasszolunk. Semmi gond: most csak annyi történt, hogy tovább kell keresgélnem. Elég jó vagyok így, ahogy vagyok!”

20220716_2

5. Ne hagyd abba!

Azzal vágod legjobban magad alatt a fát, ha néhány csalódás, visszautasítás után leiratkozol az online társkeresőről, és abbahagyod az egészet. Ezzel nullára csökkented annak az esélyét, hogy rövid időn belül társat találj. Ne add fel!

Bármilyen csalódás vagy kudarc ér, kelj fel másnap, és folytasd a keresést! Böngészd a regisztrációs lapokat, írj leveleket, és kérj randikat! Egy érett, felnőtt ember kibírja a csalódást, és nem téríti el a célja elérésétől az átmeneti kudarc. Gondolj arra, hogy ennél nagyobb fájdalmakat is kibírtál már!

Ha tényleg fontos neked, hogy legyen társad, gyereked, családod, akkor csináld tovább – egészen addig, amíg meg nem találod a párodat!

Lehet, hogy ez néhány hét, de az is lehet, hogy pár hónap. (Ha ennél régebb óta vagy társkereső, akkor érdemes lenne segítséget kérni pszichológustól, coachtól, mert könnyen lehet, hogy van valami hiba a te készülékedben is, és olyan lelki gát akadályoz, amit egy segítő kapcsolatban gyorsan orvosolni lehet.)

Kívánok neked kitartást, kellemes élményeket a randizáshoz!