Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Barátságból kapcsolat? Honnan tudjuk, van-e rá esély? aug01

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!

Twitter   Facebook

Barátságból kapcsolat? Honnan tudjuk, van-e rá esély?

Közhelynek számít, hogy férfi és nő között nem létezik barátság, mert az egyik fél mindig többet akar. Persze lehet mondjuk ellenkező nemű meleg barátunk, akkor és ott ez a szabály nem érvényes - bár attól, hogy az illető meleg, a heteró fél még akarhat valamit. Talán a legbiztosabb ilyen barátság egy meleg férfi és egy leszbikus nő között jöhet létre, de most nem róluk lesz szó. Hanem pont azokról a helyzetekről, amelyek lassan, de biztosan elmozdulnak a kaland, szexkapcsolat, szerelem, vagy akár párkapcsolat irányába...

Nézzük végig, milyen jelek utalnak arra egy férfi-nő barátságban, hogy a kapcsolat jellege kezd átalakulni?


1. Folyamatos flörtölés, szikrázó levegő

Ha folyamatosan a tudatában vagy annak, hogy a te férfi/nő vagy, a másik meg éppen az ellenkező nem képviselője, nem pedig egy szimpla haver, aki nem érdekel szexuálisan, akkor legalább is a te oldaladon már ott van az elmozdulás csírája. Ha úgy tapasztalod, hogy a barátod flörtjei se annyira ártatlanok, tét nélküliek, inkább arról tanúskodnak, hogy tapogatózik, vajon lenne-e esélye, és olykor megijedve visszahúzódik, szó sincs egyszerű haverságról.


2. Szerettek külön vonulni a társaságtól

Ha "csak" barátok, haverok, jó kollégák vagytok, akkor nincs akkora igényetek arra, hogy kettesben maradjatok és zavartalanul beszélgethessetek. Minél mélyrehatóbb és személyesebb témák kerülnek elő köztetek, annál valószínűbb, hogy előbb-utóbb már nem csak önmagatokról beszéltek, hanem kettőtökről is. Lehet, hogy a többiek ugratása, viccelődése kifejezetten kínosan hat, sőt, éretlen bugyutáknak tűnnek a szemetekben, mert már egészen másutt tartotok.


3. Nem tudtok betelni egymással

Bármi történik veletek, el akarjátok mesélni neki. És ezzel ő is így van. Ha nem vagytok együtt, cikáznak az üzenetek, a nap bármely időszakában. Kedvelitek egymás képeit, posztjait, hozzászólásait, belsős poénokat süttök el... Vannak közös programjaitok, amelyekre csak ti ketten mentek el.


4. Beceneveket találtok ki egymásnak

Van, akinek erre sokkal inkább van hajlama, mint másoknak, de tény, hogy ha két ember külön becenevet tart fenn egymás számára, akkor az elég árulkodó jel.


5. Árulkodó testbeszéd

Ha teljes felsőtestetekkel egymás felé szoktatok fordulni, ha önkéntelenül is megérintitek egymást, szívesen kerültök olyan közel egymáshoz, hogy az már az intim zónában legyen, ha érzelmesebb pillanataitokban szívesen ölelkeztek össze, ha a másik közelsége egyszerre megnyugtató és izgató, akkor elég erős már a vonzalom.


6. Mindenki más elé helyezitek egymást

Bármikor rendelkezésre álltok egymás számára, nem bánjátok, ha le kell mondatok miatta valamilyen programot, mindig felveszitek neki a telefont, azonnal válaszoltok az üzeneteire, azért se haragusztok, ha éjjel hív fel, és bármilyen problémáról hajlandóak vagytok beszélni vele.


7. Féltékenyek vagytok

Noha szimpla, erotikamentes barátságban is létezik féltékenység, ha valaki, akivel sülve-főve együtt voltunk, egyszer csak elkezd hanyagolni, még hangsúlyozottabban jön elő ez az érzés, ha titokban azt reméljük, hogy a másik a partnerünk lesz, hogy egy nap majd rájön, mennyire fontosak vagyunk neki. Ha a barátságunk elmélyülésekor éppen mindketten szinglik vagyunk, és egyszer csak bejön a képbe egy fontosabb flört, szexkaland, vagy egyenest párkapcsolat, akkor megszakad a kellemes "mi csak haverok vagyunk" állapot. Ettől persze nyomorultul érezzük magunkat.


8. Viccelődtök azzal, hogy milyen lenne a szex köztetek

Sosem komolyan, de vicc szintjén állandóan szóba kerül a szex, dicséritek egymás testét, csodáljátok, mennyire csinos a másik, persze csak könnyeden flörtölős, félig komoly stílusban. Mindig csak annyira, hogy ha a másik nem veszi a lapot, azonnal visszavonulót lehessen fújni, mivel féltek a visszautasítástól és a barátság elrontásától.


9. Ha másokkal beszélgettek, folyton egymást emlegetitek

Mivel 0-24-ben egymásra gondoltok, állandóan szóba is kell hoznotok a másikat a többiek előtt, ezzel végképp elárulva magatokat, hiszen egy szimpla barátról senki nem ömleng ennyit. Bárki előbb fogja tudni, hogy beleestetek az illetőbe, mint ti magatok.


10. A többi barátotok azzal kezd bosszantani, mennyire illetek egymáshoz

Ha közös társaságba jártok vagy egy munkahelyen dolgoztok, vagyis van közönsége az összemelegedéseteknek, akkor számíthattok rá, hogy elkezdenek arra biztatni, ismerjétek fel végre, hogy vonzódtok egymáshoz és legyetek egy pár. Ez persze nem mindig olyan könnyű: ha egyikőtöknek amúgy van már kapcsolata, akkor nem biztos, hogy azt hajlandó lesz feladni, még abban az esetben sem, ha az a kapcsolat már nagyon nem működik.A poszt forrása itt olvasható.