Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Húsvéti vigalom

 

Müller Péter előadások
2016.03.31. @Budapest, Balassi Intézet

 

Vajon létezik sírig tartó szerelem? Élhet-e férfi és nő hosszútávon úgy egymás mellett, hogy nem alszik ki közöttük az a bizonyos láng? Ilyen és hasonló kérdéseket boncolgat Müller Péter a Randivonal és a Duals Társkereső Iroda közös szervezésű rendezvénysorozatán, melynek keretein belül az író két előadást tart párkeresésről, kapcsolatokról, férfi és nő viszonyáról. 



Szeretnél elmenni az előadásra, de nincs kivel? Nézz szét budapesti társkeresőink között!

 

Húsvét Hortobágyon
2016.03.26-28. @Hortobágy, Vásártér

 

Március 26-28-án különleges húsvéti programokkal várják vendégeiket Hortobágyon. Lesz tojáskeresés, nyuszi teke, arcfestés, almahalászat. Indulhatsz a locsolóvers szavaló versenyen, a rajzversenyen vagy akár mind a kettőn. Lehet szamaragolni, de akár újszülött báránykákat és nyuszikat is simogathatsz. Sőt, olyan régi, hagyományos eljárásokkal festhetsz tojást, amikre talán ma már csak a nagymamád emlékszik.







Magyar Ízek Húsvéti Vására
2016.03.19-26. @ Budapest, Erzsébet tér

 

A hagyományos húsvéti menühöz szükséges hozzávalókon felül kapható lesz számtalan különlegesség is. Nem csak sonka, kolbász, pálinka, bor, mustár lesz a palettán, hanem fürjtojás, torma, libamáj, füstölt pisztrángkrém is. A látogatók helyben is fogyasztható kézzel húzott házi rétessel és a kihagyhatatlan kürtös kaláccsal is megédesíthetik napjukat!







Húsvét a Lázár Lovasparkban
2016.03.28. @Domonyvölgy, Fenyő utca 47.

 

Egész napos programok: lovaskocsikázás, pónilovaglás, állatsimogató, gyermek kalandpark, arcfestő, kézműves foglalkozások. Vendégfogadás pálinkával, házi szörpökkel, kemencében sült lángossal. Délben lovasszínházi előadás, utána tojáskeresés gyerekeknek.
Svédasztalos ebéd tavaszi és húsvéti fogásokkal, cigányzene kíséretében. Ebéd után a Maszk Bábszínház előadása: Nyakigláb, Csupaháj és Málészáj.







Húsvéti készülődés a Skanzenban
2016.03.27-28. @Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum

 

Március 27-én és 28-án Húsvét fesztivállal nyitja meg a Skanzen az idei szezont. A hagyományos mesterség-bemutatókkal, tojásdíszítő foglalkozásokkal, bábelőadásokkal, koncertekkel készülnek, ám most a húsvéti legendáriumok, valamint az ünnephez kötődő tényekről és tévhitekről rántjuk le a leplet, így kiderül az is, miért a nyúl tojja a tojást.







III. Húsvéti Bárányfesztivál
2016.03.26-28. @Budapest, Városliget

 

A rendezvényen felsorakoztatják a Kárpát-medence legnevesebb juhtenyésztőit, élőállat bemutatóval, a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel. A gasztronómiai élményeken túl a látogatók bepillantást nyerhetnek abba, hogy milyen sokoldalúan használható fel a juh gyapja. A gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a négy nap során.A színpadon folyamatos programokkal és népi játékokkal szórakoztatjuk a közönséget.







 Ünnepeld a Húsvétot az igazi társ oldalán! Ha még nincs párod, nézd meg fényképes társkeresőinket!