Nincs is személyesebb annál, mint amikor saját készítésű ajándékot adunk át, nem igaz? Lepd meg kedvesedet egy könnyed, egészséges vacsorával Valentin-napon, és zsebeld be a bókokat!
A helyzet a szokásos: egyszer csak nyakunkon a Valentin-nap, de már szinte lehetetlen asztalt foglalni a jobb éttermekben. Aggodalomra semmi ok, mert most mutatunk 2 olyan receptet, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is, finomak, egészségesek, és szinte minden diétába passzolnak.
VALENTIN SALÁTA HALPOGÁCSÁVAL
Hozzávalók
eisberg Love mix
300 g tengeri süllő vagy szálka nélküli hal
1 cukkini
1 csomag pertezselyem
1 kápia paprika
3 tojás
100 g zsemlemorzsa
Az öntethez:
eisberg joghurtos öntet
3 ek céklalekvár vagy 2 cékla
Elkészítés:
A tengeri halfilét szeleteld fel külön deszkán. A petrezselymet, a kápia paprikát, a cukkinit vágd apróra a felszeletelt vágott halfilével együtt öntsd egy tálba. Sóval, borssal megszórjuk. A tálba még üss bele három tojást, és szórd meg az egészet egy adag zsemlemorzsával. Keverd össze a pépet, majd ha készen van, formázz belőle tetszőleges méretű pogácsákat és süsd ki hirtelen forró olívaolajon. Mindkét oldalát 2-2 percig kell sütni. A céklalekvárt és az eisberg joghurt öntetet turmixold össze, míg szép babarózsaszín nem lesz. A céklalekvárt sima ecetes, vagy konzerv céklával is lehet helyettesíteni. Ha kész a dresszing, öntsd az eisberg salátamixre és tálald a friss, ropogós halpogácsákkal.
GYÖMBÉRES-MÉZES DRESSZING PÁROLT ZELLERREL
Hozzávalók:
1 csomag eisberg Love Mix
1 db közepes zellergumó / esetleg friss zellerszárral
6 db aszalt paradicsom
1 teáskanál pucolt gyömbér
1 teáskanál méz
4-6 db füstölt fürjtojás
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
só
őrölt bors
Elkészítés:
A pucolt megmosott zellert vágd nagyon vékony csíkokra, majd forrázd le sós forró vízben 1-2 perc alatt. Szűrd le és hagyd kihűlni. A pucolt gyömbért sóval, borssal pépesítsd, és készíts belőle dresszinget a mézzel, a balzsamecettel, és az olívaolajjal összekeverve. Az öntetet kanalazd a salátára, a puha zellert halmozd rá, és a fürjtojással, illetve aszalt paradicsommal díszítsd.