Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Mi vonzza a nőket a férfiakban, aminek semmi köze se az izmokhoz, se a pénzhez?

Nem egyszer hallottam/olvastam már fiúktól, férfiaktól, hogy a nőket a kisportolt test és a vastag pénztárca vonzza - utóbbi persze megnyilvánulhat sokféle formában, esetleg egy klassz autóban, egy elegáns öltönyben, vagy abban, hogy drága étterembe viszik őket. Biztos, hogy sem a sportos test, sem a jómód nem tesz valakit kevésbé vonzóvá, de attól, ha egyiket sem szerezte még meg egy fiú, vagy nem is látja esélyét, hogy megszerezze, még lehet nagyon sikeres a nőknél. 


I. Ha például jó sztorikat tud mesélni.

Szinte mindenki szereti a meséket, a fordulatos történeteket, de nagyon nem mindegy, hogy milyen megfogalmazásban, és kinek az előadásában halljuk ezeket. Mindannyian ismerünk olyanokat, akiknek különleges tehetségük van a meséléshez, de sajna az, hogy egy nő milyen klasszul mesél, a férfiaknak nem sokat számít. Már párválasztási értelemben. A nők viszont nagyon bírják, ha a partnerük, főleg a hosszú távra kinézett partnerük, szórakoztató mesélő.

Lehet ezt mindenféle evolúciós logikával is magyarázni: akinek jó a dumája, az könnyen manipulál embereket, és aki könnyen manipulál, az sokmindent el tud érni, társadalmi rangot, jó állást, kedvezményes nyaralási lehetőséget... De azért azt se felejtsük el, hogy egy nő nem akar élete végéig unatkozni. Hogy az is nagyon fontos szempont egy kapcsolatban, hogy mennyire szórakoztató a partnerünk. És aki csak nyökög, rosszul fogalmaz, önbizalomhiánnyal küszködve megnémul, ha egy nő közelébe kerül, akkor azt sokkal kevésbé fogjuk vonzónak találni, még akkor is, ha dagadnak az izmai, és tömve van a pénztárcája. A jó sztorimesélő mindig jó emberismerő, és magas az érzelmi intelligenciája. Nos, ezt a nők elég nagyra értékelik. 


II. Ha kiváló a humora

A két dolog általában együtt jár: aki jó sztorikat mesél, annak humora is van, de nem minden humoros pasi olyan nagydumás, mint az I. pontban szereplők. A visszafogottabb, csendesebb, de jó humorú férfiaknak is van esélyük, csak kicsit nehezebben tűnnek ki egy társaságban. De online ismerkedésnél nem kell külön megdolgozni a közönség figyelméért, ott lehet sziporkázni. Persze ahhoz, hogy a humorérzék érvényesüljön, olyan partner kell, aki szintén vevő a humorra, és éppen arra a fajta humorra vevő, amit a férfi nyújtani tud. A humornak is rendkívül sokféle megnyilvánulási formája van, de általánosságban elmondható, hogy a nőkre igen pozitív hatást gyakorol. 

Ahogy mondani szokták, a férfiak inkább az aktív humort preferálják, vagyis azt várják, hogy a nők nevessenek az ő vicceiken, a nők pedig szívesen nevetnek rajtuk, de azért egy humorérzékkel rendelkező nő is nagyon vicces tud lenni, és a humoros férfi ezt biztosan értékeli is. Ha amúgy a számára fontosabb dolgokban a nő megfelel az ízlésének. Ahogy az I. pontnál, a nő számára az, hogy a férfi szórakoztató, nyilván nem csak azért fontos, mert ettől inteligensebbnek tűnik és hosszú távon nagyobb esélye lehet a sikerre, hanem azért is, mert kellemes emberrel együtt lenni mégiscsak jobb, mint egy faék egyszerűségű izompacsirtával, bármilyen autóval járjon is. Akinek humora van, azzal az élet legkeményebb időszakait is könnyebb elviselni, mint aki nem tud minket megnevettetni.


III. Ha önzetlen és nagylelkű

A nők igen nagyra értékelik az önzetlenséget és a nagyvonalúságot, még fontosabbnak tartják, mint a jó kinézetet - persze elsősorban, ha hosszú távra terveznek. Alkalmi kalandokban a jobban kinéző pasik viszik a pálmát, valószínűleg idő sincs rá, hogy valakinek egészében felmérjük a jellemét: ahhoz, hogy rájöjjünk, mennyire önzetlen egy ember, azért elég sok időt kell vele eltöltenünk. Ha valaki kifejezetten önző és kicsinyes, az általában hamar leleplezi magát, de a jó tulajdonságok, főleg az ilyen, rejtett jó tulajdonságok csak akkor kerülnek felszínre, ha az illető éles helyzetben bizonyít - és mivel nagylelkű, soha nem fogja magát nahy hangon dícsérni, nekünk kell rájönnünk, milyen értékes. 


Kérdés persze, mire megyünk mindezzel, vajon fejleszthető-e a mesélőkénk vagy a humorérzékünk, könnyebb-e önzetlenné válni, mint izmossá vagy gazdaggá? És vajon azokat a fajta nőket vonzzák-e az önzetlen férfiak, akiket az önzők szeretnének?